TOP 10 – Kedvenceim a Mesés Shiraz Hotelben

2019 május 2.
TOP 10 – Kedvenceim a Mesés Shiraz Hotelben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Éppen egy éve kezdtem el a Shiraz blogger munkámat, és így lehetőségem nyílt arra, hogy minden évszakban megtapasztaljam, milyen néhány napot tölteni a Mesés Shiraz Hotelben. Ha választanom kellene, hogy melyik évszak volt a kedvencem, akkor gondban lennék, mert mindegyik mást nyújtott, és minden alkalom valami más miatt volt nagyon jó. Bármikor menjünk is a Shirazba, egészen biztos, hogy lesznek kedvenc pillanataink, amelyek miatt feledhetetlenné válik az ott töltött pillanat.

Éppen ezért arra gondoltam, hogy összegyűjtöm azokat a kedvenceket, amelyek miatt bármikor visszatérnék ide. Jöjjön a TOP 10 a Shiraznál!

LM_6392 sdr_HDRB

Koktél a parton

Talán az egyik legnagyobb élmény, hogy a Shirazban a kint éppen olyan jól működik, mint a bent, bár teljesen más hangulatban. Május elsejével a jó idő függvényében nyitva a kinti medence, ami egyben azt is jelenti, hogy lehet napozni, fürdőzni, és zárásig élvezhetjük a Pool Bár ízletes koktéljait. Főképp nyáron ez utánozhatatlan érzés. Mint a luxus tengerparti strandokon, csak gondolunk egyet, és koktéllal a kezünkben élvezzük a nyár minden pillanatát: a szikrázó napsütést, a frissítő fürdőzést, a jó zenét, és ha megéheznénk, akkor a medence mellett a grill bárban a frissensült húsokat, salátákat.

DSC_7516

Meghitten, kettecskén

Az egész szállodát – nem titkoltan – arra találták ki, hogy itt meghitt, nyugodt napokat tölthessünk el, akár a kedvesünkkel, akár családtagjainkkal. Mivel a romantika átszövi a szálloda minden szegletét – kezdve a félhomállyal, a kellemes keleti illatokkal, egészen az esti vízipipa szeánszokig – viszonylag kevés gyerek látogat ide, így valóban nyugalom fogad mindet, bármelyik évszakban érkezzünk is. A szobákat, főként az új részlegben egészen fantasztikus hangulat jellemzi. Tetten érthető Marokkó minden szépsége és egzotikuma.

20180719_142742

20180719_140240

Titkos szegletek

A szálloda önmagában is elég zegzugos, köszönhetően annak, hogy a régi épülethez időközben egy új szárnyat építettek, így első alkalommal a folyosók labirintusában én sem igazodtam ki, de egy kis bolyongás után könnyen átlátható az épület, és ha menet közben eltévednénk, az sem baj – mindig van mire rácsodálkozni. Az egyik bolyongás alkalmával találtam az első emeleten egy pici napozó teraszt, éppen akkorát, ahol két ember kényelmesen elrejtőzhet.

IMG_0985

Hencsergők a parton

Ha már titkos helyekről esett szó, talán a leghangulatosabb ezek közül is a hencsergők. Már a neve is különleges! Maga a szolgáltatás pedig szintén az, hiszen nem másról van szó, mint azokról a szabadtéri pihenő fészkekről, amelyeket nyaranta a szabadtéri medence mellett vehetünk igénybe. A hatalmas matracokon kényelmesen elfér akár egy család is, de ha meghittségre vágyunk, érdemes kedvesünkkel együtt a párnák közé befészkelnünk magunkat. Ahogy napfürdőzésre, éppúgy sziesztázásra is alkalmas, hiszen az összehúzható függönyökkel könnyedén elbújhatunk a külvilág elől.

20180506_171909

Wellness világ kezdőknek is

Akik szauna imádók, nos, ők minden bizonnyal kiélik magukat a finn szauna forróságában, de azoknak is van egy jó hírem, akik még kezdők a szaunázásban. A szaunák között ugyanis találunk egy visszafogottabb hőmérsékletű kabint is, ahol a kellemes meleg hőérzet mellett lágyan nyugtat a bükki gyógynövények áldásos illata. Ebben a Szénás Aromakabinban a falakat széna fedi, a meleg hatására pedig folyamatosan élvezhetjük a friss szalma, a virágos mező utánozhatatlan illatát és gyógyító rezgéseit.

shiraz-hotel-szauna-szeansz

39389852_1867651423280700_1866122810045235200_n

Keleti kényelem a wellnessben

A számtalan wellness élmény mellett mindig jól esik egy kis ellazulás, elnyújtózás. Erre tökéletesen alkalmasak a medence körül elhelyezett pihenőágyak, ám ha úgy szeretnénk elnyújtózni, hogy mellette még egy finom italt is elkortyolnánk, akkor a Menta Bár lesz a mi helyünk. Itt megtapasztalhatjuk a marokkói vendéglátás velejáróit: hogyan lehet ellazulva, kellemes félhomály, zene és vendéglátás mellett falatozni a wellness bár kínálatából, vagy teázni egyet marokkói szokás szerint.

20180506_184117

A kihagyhatatlan masszázs

El sem tudnék képzelni egy kiadós wellness pihenést masszázs nélkül. Talán ez teszi fel a pontot az i-re, mert hiába próbálunk fejben ellazulni, sokszor egy tapasztalt masszőr kéz az, amely igazán kioldja a feszültséget belőlünk. A Shirazban nem csak hagyományos masszázsok közül válogathatunk, de kipróbálhatunk néhány csemegét is, akár az állandó kínálatból, akár a szezonális kezelések közül. Valójában nehéz választani, mert egyik különlegesebb, mint a másik, ám ha javasolhatok, akkor egy marokkói témájú szállodában érdemes a tematikus kezelések felé hajlani, hiszen hol csinálnák jobban, ha nem itt (persze Marokkóban a legtutibb!). A Ras el Hanout marokkói fűszeres  kezelésben például a különleges frissítő, serkentő fűszereket (gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, kurkuma) tartalmazó testradírozás vezet be minket a keleti kényeztetések birodalmába. Bár nem ezt, de egy másik speciális masszázst én is kipróbáltam, erről itt olvashatsz.

20180720_090338

Marokkó ízei

Ha már a keleti élményeknél járunk, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni az éttermet is, két ok miatt is. Az étterembe lépve mesés enteriőr fogad minket. Az egyik teremben a terrakotta szín és a félhomály uralja a teret, a másik teremben az elegancia és a pompa vesz körbe minket. Mindig lenyűgözött a fogások sokszínűsége, harmóniája és ízvilága. Sosem volt kétségem afelől, hogy igazi ínyenc falatokkal lepnek meg, akár az a la carte étlapról, akár a menü választékból csemegéztünk, de az igazi kulináris élményt mindig az autentikus marokkói fogások jelentették.

Édes, rózsaillat a kertben

És mi lehetne kellemesebb egy vacsora után, mint pihenni a rózsalugasban. A szálloda utcafront felőli oldalán találhatjuk azt a lugast, amely egy csobogót vesz körbe. Nyáron, a balzsamosan meleg estéken ezt a kis kertet beszövi a megannyi futórózsa, és illatuk semmihez sem fogható. Itt tökéletesen kikapcsolódhatunk, és könnyen egy másik országban érezhetjük magunkat.

IMG_0687

Ahol mindig szól a zene

A Casablanca bárban mindig szól a zene. Hol andalítóan, hol szívhez szólóan, máskor az esti vízipipa szeánszhoz igazítva, pihentetően. Elég csak helyet foglalni a zongora mellett, és engedni, hogy átmossa a lelkünket a muzsika, és a pihenés teljes lesz. Ahogy a szálloda minden szegletében, itt is meghittség fogadott minket, és akár kettesben üldögélünk, akár baráti társasággal, kellemesen telik az est.

Kapcsolódó bejegyzések