A Mesés Shiraz Hotelben nyaraltam

2018 augusztus 21.
A Mesés Shiraz Hotelben nyaraltam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csupán pillanatok kellenek ahhoz, hogy elengedve a stresszes hétköznapokat, a Shiraz Hotelben a kikapcsolódás különleges élménye egy időbeli és térbeli utazást adjon nekünk.

Talán a hely varázsa, a terrakotta barnára festett falak szépsége, vagy az éppen csak fényt adó világítás meghitt hangulata teszi, de itt nagyon rövid idő alatt átlényegül az ember. Elenged minden feszültséget, és átadja magát a lazításnak és töltődésnek. Olyan, mintha egy másik időben, egy másik kontinensen lennénk, pedig csak Eger közvetlen közelében, Egerszalókon pihenünk.

20180506_184131

Másodszorra látogattam el a szállodába, és most is úgy éreztem, rengeteg felfedeznivaló vár rám. Az első meglepetés a szobánkban ért, amely egy csodálatosan tágas lakosztály volt, keleti kényelemmel és körültekintő kiszolgálással. Az ízletes, marokkói édesség válogatás nem csak kedves gesztus volt a szálloda vezetőitől, hanem igazi kulináris ízutazás is. Marokkó legfinomabb édes ízeit hozták el nekünk, vendégeknek. A baldachinos ágy, a szellős terek, az impozáns fürdő azt sugallta, csodálatos napok várnak ránk.

20180719_140240

20180719_142742

Nem lehet szó nélkül elmenni a szálloda hangulata mellett. Az ízlésesen összeválogatott berendezési tárgyak egytől-egyig Afrika forróságát és egzotikus jellegét tükrözik – és mint megtudtam, sokat a tulajdonos házaspár vásárolt afrikai útjuk során. De nem csak a berendezések, a szolgáltatások sokszínűsége is azt tanúsítja, hogy minden a vendégért van. A kényeztető masszázsok, a számtalan wellness kezelés, a változatos szauna világ, a marokkói tea szertartás, a vízipipa szeánsz vagy a bükki kézműves sajtkóstoló olyan sokféle programlehetőséget kínál, amelyből zavarba ejtően nehéz választani. És akkor még nem beszéltünk az esti zenei műsorról, amely tökéletes alap egy kellemes beszélgetéshez, koktélozáshoz.

20180720_084918

Bár nyarat írunk, ám a szeszélyes időjárás megtréfált minket, és éppen olyan napokat töltöttünk a szállodában, amikor többet esett az eső, mint sütött a nap. A kiszámíthatatlan idő ugyan nem tette lehetővé, hogy egész nap sütessük magunkat a szabadtéri medence mellett felállított napozóágyakon, ám arra kiválóan alkalmas volt, hogy élvezzük a medencébe nyúló Beach Bar koktéljait. Ha pedig hűvösebbre fordult az idő, akkor a wellness térben és a melegvizes medencékben nyújtóztunk el.

20180719_202124

Tökéletes alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a szálloda új, nyári masszázskínálatának egyik kezelését, így a választásom a Barati hangulat – fűszeres masszázsra esett, amelynek egyik különlegessége az volt, hogy a masszázs során felhasznált olajat a Kurland cég kifejezetten a Shiraz számára fejlesztett ki. Az olajkompozíció ötféle bázisolajat tartalmaz, ezeken kívül levendula, vanília, és rozmaring gondoskodik a kényeztető hatásokról.

20180720_090338

Mit sem érne egy kezelés, ha nem egy ügyes kezű, tapasztalt masszőr végezné. Sok helyen, számtalan masszázst kipróbáltam már, így megtapasztaltam – tekintetbe véve, hogy egy masszázs megélése teljesen szubjektív élmény – néhány nagyon jó, és néhány kevésbé jól felépített masszázst. A Shiraz ötcsillagosra vizsgázott. Ehhez természetesen szükséges egy olyan ügyes kezű masszőr, aki szakértelme mellett birtokában van annak a látásmódnak, ami sokesetben meghatározza egy masszázs kimenetelét. Ha kell, beszélget, ha kell, hallgat. Pontosan ismeri a testben végbemenő folyamatokat, így rá tud mutatni problémákra, sőt, tanáccsal is ellát. De éppen ilyen fontos, hogy a helyszínen létrejöjjön az élmény, hogy mód adódjon a relaxációra, a feltöltődésre, hiszen ilyenkor nem csak a test pihen meg, de az elme is megnyugszik.

20180719_201254

Feltöltődve, felfrissülve a friss levegő és a szabadtéri medence hívogatott, amelynek 30-31°C-os vízében jól esett az úszás. Bár a szálloda a romantikus együttlétre helyezi a hangsúlyt, szívesen látják a kisgyermekes családokat. Számukra is színes programokat, szabadidős tevékenységet ajánlanak, amelyek kicsiknek és nagyobb gyerkőcöknek is élményt jelentenek. Mindjárt itt van a medence közelében a szabadtéri trambulin, a homokos röplabda és foci pálya, ahol kedvükre ugrálhatnak, sportolhatnak. Ám akkor sincs nagy gond, ha rosszra fordul az idő, mert az Aladin játszószoba kreatív és szórakoztató játékai, vagy épp az Xbox, a léghoki és a csócsóasztal mindig rendelkezésükre állnak.

20180720_083558

Egerszalókon repül az idő. Nehéz is ebből a nyugalomból kilépni, és ha csak eszembe jutott, mennyi munka vár rám, már sajgott a szívem. Legközelebb talán hosszabb időre érkezem, hogy jusson idő az édes semmittevésre, és még több élményt gyűjthessek be, még több érzést, ízt és illatot élhessek meg.

Korábbi kalandjaimról itt olvashatsz: Mesébe illő kikapcsolódás

Kapcsolódó bejegyzések