Ebédet főz helyettem a Mátka Budapest!

2020 április 8.
Ebédet főz helyettem a Mátka Budapest! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy kicsit átrendezte az életünket a #maradjotthon helyzete. Ez egyben azt is jelenti, hogy a konyhába szorulok, ki tudja meddig. Szerencsére a Mátka Budapest és a Klikk Bistrobar közös étlapja kedvező áron kínál magyaros, olasz fogásokat. Kóstoljátok meg ti is, mert ahogy mondják: “Segíts, hogy segíthessünk!”

Feljegyzések a konyhából

Nem várt helyzetet alakított ki a koronavírus. Egy csapásra megváltozott az életünk – ahogy persze mindenki másé is. Meg kellett szervezni az itthoni életünket, hiszen 0-24-ben együtt vagyunk, mi négyen. Ez azt is jelentette, hogy amíg a gimnazista lányom és az egyetemista fiam többnyire az otthonunktól távol étkeztek, mostantól minden nap itthon esznek, ergo, nekem kell főznöm.

Pizza

A főzéssel úgy vagyok, ha muszájból kell csinálnom, egy idő után megutálom. Alkotni szeretek, újdonságokkal kísérletezni, de sajnos ez sem megy parancsszóra. Rájöttem, embert próbáló feladat napi szinten négy felnőtt embert etetni! Szívük szerint húst, hússal ennének, kiadós adagokba. Végső elkeseredésemben még drága nagymamám békebeli „Kézikönyv gazdasszonyoknak” című szakácskönyvét is elővettem, amiben a gazdaságosság elve mellett heti menüket dolgoztak ki az ínségesebb időkre. Ez sem hozta meg a kedvem, és az sem tett igazán boldoggá, hogy a közösségi oldalakon egyre több olyan poszttal találkoztam, amiben sikeres kenyérsütésekről, cukrászokat megszégyenítő édességeket készítettek el honfitársnőim.

Érkezik a megmentőm!

A napi nettó háromórás új munkahelyemet, amit szigorúan a konyha négy fala között kellett betöltenem a hét minden napján, egy meglepetés lehetőség váltotta ki. A Mátka Budapest és a Klikk Bistrobar felajánlotta, hogy egy héten keresztül tesztelhetjük az új, közös étlapján megjelenő ételeket. Ennél jobb hírt el sem képzelhettem volna, 21 nap után letehettem a fakanalat. Mostantól olyan, mintha étterembe járnánk, még akkor is, ha nem helyben, a Gozsdu udvarban teszik le elénk a terített asztalra az ételt, hanem házhoz szállítják.

Mátka Budapest

A Mátka Budapestről már korábban írtam nektek. Nagyon szeretem, hiszen egy üde színfoltja a Gozsdunak. Aki szereti a magyaros ízeket, itt nem csalódhat! Már az étterem belsőépítészeti megoldásai is szemet gyönyörködtetőek, a tányérokra pedig a hazai és nemzetközi ételek kortárs, újragondolt megoldásai kerülnek.

#JolLeszek

Becsülendő, hogy az étterem vezetése – a Klikk Bistrobarral együtt – úgy döntött, hogy a kollégák, munkatársak megtartása az elsődleges, így közös étlappal, házhoz szállítással működnek. A #JolLeszek kampányuk is ezt a gondolatiságot támogatja: ha mi tőlük rendelünk, ők munkát tudnak adni dolgozóiknak. Mindezzel az is megvalósulhat, hogy számunkra továbbra is éttermi élményeink lehessenek – még ha nem is éttermi asztal mellett.

Mátka Budapest

Természetesen az ételek elkészítése során nagyon ügyelnek a higiénés szabályokra – mint ahogyan eddig is tették –, azonban a kialakult helyzetben 100 %-ban odafigyelnek a kollégák egészségére is: maszkban és kesztyűben,  a megfelelő fertőtlenítési folyamatok között történik minden tevékenység a konyhában és a kiszállítás közben is. Ez megnyugtató!

Jöjjenek a kedvencek!

Az étlapra a Mátka Budapest és a Klikk Bistrobar kínálatának legjava került fel. Így például a Mátka kedvencek közül a macesz gombóc leves (isteni volt, csak ajánlani tudom!), a gulyásleves, a mentás zöldborsófőzelék rántott fogassal (személyes kedvencem!), de épp ilyen sikeresek a Klikk Burger (gigantikus méretű extra hambi), a csirkés quesadilla vagy az extrán finom pizza kínálat is.

Pizza_1

Amikor a cikket írom, már negyedik napja ebédelünk a Mátka és a Klikk étlapjáról. Mély döbbenettel és csendben falatozunk. Egyfelől nagyon, nagyon finomak, másfelől ár-érték arányban nagyon jó választás. Lassan mindenkinek van kedvence. A páromnak a marhapörkölt galuskával, a fiamnak a csirke suprėme, a lányomnak a csirkés quesadilla, nekem pedig a mentás zöldborsó fogassal ízlett a legjobban. A pizza osztatlan siker volt, biztos, hogy a jövőben innen rendelünk majd!

Klikk Burger

Ráadásul, most a WPP10 kóddal ti is kedvezményben részesülhettek! Elég csak bemondani a kódot, és máris 10% kedvezmény pottyan az öletekbe.

Rendelés:

Telefonszám: +36 30 444 7316
12:00 – 22:00 között
Lehetőség van személyes felvételre, előre rendelésre
A cikk a Mátka Budapest támogatásával jöhetett létre!

Kapcsolódó bejegyzések