A kozmopolita nagyváros életérzését és a vidéki kisvendéglő családias hangulatát mesésen ötvözi a Mátka, a Gozsdu Udvarban. A hideg idő beköszöntével itt az új étlap, amelyen a kitűnő házias, mégis elegáns fogások mellett téli koktélok is helyet kaptak.
A Gozsdu Udvar kozmopolita hangulata nagy kedvence a Budapestre látogató turistáknak – nem véletlenül, hiszen majd minden konyha képviselteti magát, így könnyűszerrel találhat bárki fogára valót. A Mátka kicsit minket, magyarokat képvisel. Hozza a hazai ízeket, mégis teszi azt elegánsan, trendin, mesterien keverve a régit az újjal.
Már a helyszín is megér egy látogatást, hiszen a mind a berendezések, mind a díszek, a tányérok különleges hangulatot árasztanak. Egy otthonosan eklektikus, felismerhetően magyaros, mégis modern környezet fogad minket, olyan iparművészek segítségével, akik hasonlóan látják a világot. A magyar designerek munkái – mint például Hitka Viktória porcelánokra festett kedves üzenetei – mellett felbukkanhat a nagyi komódja, vázája vagy egy sarokban megbújó porcelán őzike.
Az őszi és téli szezonban az étterem két séfje, Cser Ádám (vezető séf) és Domján Richárd (kreatív séf) olyan ételekkel és alapanyagokkal készültek, melyek jól ismert fogások új köntösbe bújtatásával, vagy valamely hagyomány, klasszikus alapanyag újszerű feldolgozásával teremt emlékezetes gasztronómiai élményt. Megtalálhatjuk gyermekkorunk kedvenceit – de nem pont úgy, ahogy nagymamánk készítette. Az ételek és italok ismerős hangulatot és ízeket idéznek fel, egy kis csavarral, mai technológiával elkészítve, merészebben, frissebben és könnyebben.