Újbuda új olasz éttermében jártam

2019 június 1.
Újbuda új olasz éttermében jártam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az olasz konyháról szinte mindenkinek van fogalma, véleménye. Talán a legkedveltebb külföldi konyha hazánkban, hiszen a pizzák, a tészták, az olasz édességek mind nagy becsben állnak, szívesen fogyasztjuk őket, éppen úgy, mintha hazait ennénk. Ugyanakkor pont népszerűsége és könnyen elkészíthető fogásai miatt sok olyan olaszos étterem működik, amely csak nevében közelít az igazi olasz konyhához.

Mert egy jó olasz étteremben nem csak a sztenderd fogások találhatóak meg, hanem olyan finomságok is, amelyek talán nem annyira ismertek, de olasz régiós fogásként kenterbe verik versenytársaikat. Ha ilyen étteremre találunk, akkor érdemes odaszokni, hiszen igazi finomságok kerülnek az asztalra, házias ízekkel. Ahogy a Mamma főzné…
Ciao Mamma Ristorante
Újbudán áprilisban nyílt meg a Ciao Mamma Ristorante, amely annak ellenére, hogy egy lakópark közepén, irodaházak tövében fekszik, semmit sem veszít bájából. Apró trükkökkel, hangulatos berendezéssel mind a belső teret, mind a teraszt egy olyan hellyé tudja varázsolni, ahol jól esik falatozni. Ez az fiatalos egység, üde jellegével, dinamizmusával és rátermettségével képes az irodaházakból érkezők minőségi ebédigényének kiszolgálásra, és  egyben alkalmas arra is, hogy esténként, hétvégeken hosszabb falatozások helyszínéül szolgáljon.
cof

cof

Ciao Mamma Ristorante

Ciao Mamma Ristorante
Mi is egy nyugodt hétköznap estelátogattunk el a Ciao Mamma-ba, hogy végre egy igazi olaszos étellel zárhassuk a napot. Az étlap nem túlzó, könnyen rátalálhatunk kedvenc fogásainkra. A tésztákat helyben készítik, és a gasztronómiában rendkívül jártas Papp Zsolt keze alól a római, Róma környéki konyha remekei kerülnek ki. Ha olasz konyhát kóstolunk, alap, hogy pizzát is eszünk, mi is így tettünk.
nfd
A helyben készített pizza átmenetet képez a vékony  tészták és a a Szicíliában kedvelt vastagabbak között, ízletes alapszósszal, és gazdag, olasz feltétekkel. A Diavolo pikáns olasz szalámival érkezett, színes zöldségekkel, közepesen átsütve. Az étlapon amúgy 15 féle pizza közül választhatunk, a pikánstól a halasig, a húsostól a zöldségesig.
 Ciao Mamma Ristorante
Húsimádó lévén egy olyan fogásra éheztem, amely nem tartozik a mindennapok kínálatába, így egy Fűszeres báránybordára esett a választásom, amelyhez parázsburgonya és roppanós friss zöldség érkezett. A bárány kellemesen ízes volt, fantasztikusan megdobta a rozmaringos pesto, amely minden egyes bordát különleges aromával ízesített meg. A fogás mennyisége pont annyi volt, amennyit egy vacsora során szívesen elköltünk, jól esett minden falat.
Ciao Mamma Ristorante
Mivel a húsos főételek között olyan különlegességeket is találtam, mint a Zsályás borjúszelet zelleres burgonyapürével, vagy a Bélszín steak erdei gombamártással, így biztosan kóstolok még a Ciao Mammanál. De jó hír, hogy aki nem ennyire húsos, mint én, nekik is bőven akad miből válogatni. Akár a tésztaételek közül, amelyek között találhatunk kacsahúsos, vargányával, szárított paradicsommal ízesített pappardellét, vagy ott vannak a rizottók, mint a körtés-gorgonzólás, vagy a tenger gyümölcseivel gazdagított.
 Ciao Mamma Ristorante
Érdemes dolce-val zárni az étkezést, így tettünk mi is. A sajttorta erdei gyümölcs öntettel kellemesen záró akkord volt, külön öröm volt a tetején elhelyezett kandírozott citromhéjak, amelyek kellemesen harmonizáltak a tortával. Már csak egy jó presso kellett, hogy pontot tegyünk a vacsoránk végére. Úgy olaszosan.
 Ciao Mamma Ristorante
+1 tipp: Érdemes kihasználni, hogy kedvező áron, 1390 forintért 2 fogásos ebédmenüt kínálnak. Ötféle előétel és hétféle főétel közül választhatunk, plusz 390 forintért salátát, és ugyanennyiért desszertet is kérhetünk.

Kapcsolódó bejegyzések