23 karátos kényeztetés – La Sultane de Saba arckezelésen jártam

​Először a francia márkával a Shiraz szálloda wellness programja során találkoztam, és akkor már tudtam, hogy egy egészen kivételes márkáról van szó, amelynek illatai és gazdag textúrája kiemeli a számtalan kozmetikai márka közül.

Kicsit utána néztem a márkának, és rátaláltam a budapesti központra, amely gazdag kínálatával egyaránt ajánl arc- és testkezeléseket. Mindezek középpontjában a keleti nők szépség rituáléi állnak, amelyek nagy gondosságot, odafigyelést, a Kelet olaj és fűszer gazdagságának rituálékba épített használatát jelenti.

puborangeBis

A kezeléseket különféle világtájhoz, utazásokhoz párosítják, az ott megtalálható növények, fűszerek kerültek a középpontjukba, így például járhatunk a Fűszerúton, amelyet az ayurvédikus orvoslás és wellness kezelések hatnak át, megpihenhetünk egy Balinéz Utazásban, amelyben a lótusz és frangepáni virág kerül a középpontba, vagy elmerülhetünk egy Japán Utazás érzékiségében, amelyben a Lótusz és a Neroli tesz ránk intenzív hatást. Az egyes utazások köré épített szertartásokon túl egy-egy hatóanyag is középpontba kerül, így a rózsa, a szantál, a méz és a gyömbér is lehet választásunk tárgya.

La Sultane de Saba Szépségolajok

A termékek mindegyike rendkívül szigorú laboratóriumi elvárásoknak felel meg, és fontos az is, hogy parabénmentesek, továbbá nem tesztelték állatokon a készítményeket, és semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak.

A márka nemzetközileg is igen elismert, több mint 1200 ponton érhető el világszerte, melyek csúcsát minden bizonnyal a La Sultane de Saba Spa-k jelentik. A kínálatban nem csak a professzionális termékek tartoznak, hanem otthoni használatra is vásárolhatunk, a több mint 20 féle illatban elérhető termék kínálata maga a Kánaán.

La Sultane de Saba

Nehéz volt választanom a gazdag kínálatból. Szerettem volna valami olyat kipróbálni, amelyre máshol nem nyílik lehetőségem, így a választásom a 23 karátos arany arckezelésre esett, amely egy nagyon intenzív 90 perces arc, dekoltázs és kar kezelést jelentett, rengeteg masszázzsal, kényeztető pakolással. Ez a mély, relaxáló kezelés az én vízhiányos arcbőrömnek kifejezetten jót tett, hiszen a 23 karátos aranyon kívül olyan hatóanyagok  vettek részt a bőröm ápolásában mint a kaviár  kivonat vagy a hyaluronsav.

La Sultane de Saba masszázs

A kezelés egyik nagyon izgalmas része egy vastagabb, sűrűbb krémmel végzett masszázs volt, amely a masszírozás és a hő hatására megváltoztatta a textúráját, és a nehezebb krémből egy folyósabb, olajosabb krém lett. Bár kezelés közben ritkán látjuk, mi kerül a bőrünkre, a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, és időről időre kikukucskáltam, és elégedetten konstatáltam, hogy akár a peeling, akár a pakolás vagy a lehúzható maszk során aranyban ragyogott a bőröm.

Narancsvirágos Shea vaj

Ha csak ennek az egy ténynek lettem volna tanúja, akkor is elégedetten távoztam volna, hiszen másfél óráig aranyban “fürösztöttek”, de ennél jóval többről volt szó. Az egymásra épülő rituáléknak köszönhetően a bőröm feltöltődött, hidratáltabb lett, a relaxáló masszázsnak köszönhetően az arcizmaim ellazultak, és egy ragyogóbb, fiatalosabb érzettel zártam a kezelést.

Mindenképpen szót érdemel, hogy nem csak a kiváló hatóanyagok, a speciális fogások, masszázs technikák azok, amelyek lenyűgöztek, de a termékekre jellemző egyedi illat is meghatározza azt, hogy az ember végérvényesen a La Sultane de Saba rabja lesz. Ha nem is minden nap vágyunk arra, hogy erőteljes, karakteres illatok lengjenek körbe minket, az biztos, hogy egy-egy utazás erejéig szívesen kalandozunk el ismeretlen tájakra. Így már azt fontolgatom, melyik legyen a következő kezelésem, amelyen keresztül még jobban átélhetem a La Sultane de Saba egyedülálló világát.

Kapcsolódó bejegyzések