Egy emlékezetes szalonkezelés 5 titka

2019 május 22.
Egy emlékezetes szalonkezelés 5 titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha luxuskezelésre vágyunk, amely többet képes nyújtani egy átlagos arcápolásnál, akkor minden bizonnyal néhány olyan szempontot, elvárást támasztunk a hellyel, a kozmetikussal és a termékkel szemben, amely azt tükrözi, hogy itt átlagon felül bánnak velünk, többet kapunk, mint várnánk, és 100 százalékosan elégedetten távozunk.

Összegyűjtöttem 5 szempontot, amelyek meghatározzák az elégedettségünket, és amelyeket megtapasztalva tudhatjuk, hogy jó helyen járunk, és ide érdemes visszatérnünk.

A terapeuta

Az első benyomás most is sokat elárul, és fontos komolyan venni az érzéseinket. Úgy nem lehet ellazulni, hogy valamilyen rossz érzés bujkál bennünk a kozmetikussal szemben, és ezért feszélyezve érezzük magunkat. És ez fordítva is igaz: ha azt érezzük, hogy a kozmetikus valamilyen okból kifolyólag tartózkodó vagy elutasító velünk, ne maradjunk ott. Az is árulkodó, hogy mennyire marad hideg a keze, mert az érintés során legtöbbször átmelegszik a masszőrök keze, és átveszi a vendég rezgéseit. Ám ha ez nem történik meg, akkor ott egyfajta blokkot is sejthetünk, vagyis nincs meg a harmónia a kezelő és a vendég között. Ne felejtsük el, ez egy bizalmi helyzet, hiszen az egyik legértékesebb testrészünket, az arcunkat engedjük át neki. Ha nincs meg a bizalom, inkább ne is kezdjünk bele a kezelésbe. Ám ha kialakul a harmónia, akkor egy valódi flow élményben lesz részünk, amely nem a csak szépségünknek tesz jót, de szellemünk is sokat kap ezáltal.

adult-aroma-aromatherapy-1449053

A kéz, amely érint

Egy kicsit már érintettük ezt az előző részben is, ám nem győzöm hangsúlyozni, hogy az érintés az egyik legintimebb kapcsolat két ember között. Ezt még inkább a testmasszázsok során érzékelhetjük, ahol mást ad egy erőteljes masszírozó kéz, és mást egy lágy, simító mozdulat. Mindegyiknek a maga helyén van létjogosultsága, de amint más szituációban érzékeljük, egyből tudjuk, hogy gond van. Éppen így egy kozmetikai szalonban is nagyon fontos, hogy az a terapeuta, aki egy ellazító, relaxáló kezelést ad nekünk, ne egy favágó érdes kézzel nyúljon hozzánk. Azt is érzékelhetjük, mennyire képzett a kozmetikus, hányféle fogást ismer, azok mennyire harmonikusak, mennyire felépítettek vagy kidolgozottak. Egy profi minden kezelésnél tudja, melyek azok a speciális fogások, amelyek megkülönböztetik egyiket a  másiktól, képes akár improvizálni, és nem esik kétségbe akkor sem, ha jelezzük neki, hogy bizonyos mozdulat nem jó nekünk.

Masszázs

A termék, amivel dolgozik

Bár ritkán kérdezünk, mégis fontos, hogyha felteszünk egy kérdést a termékekkel, a hatóanyagokkal kapcsolatban, akkor a kozmetikusunk el tudja mondani mindazt, amire szükségünk van. Vagyis nem szakmai útbaigazítást kell adnia, hanem konyhanyelvre lefordítva elmagyarázni, mi történik a kezelés során a bőrünkkel, és mit várhatunk, milyen eredménnyel zárulhat a terápia. Ha nem avat be a részletekbe, akkor vagy bizalmatlanságról van szó (lásd előző pont) vagy tudatlanságról, ám egyik sem a javunkat szolgálja. Egy jó terapeuta úgy képes a termékről, a hatóanyagokról mesélni, hogy a kezelés végén alig várjuk, hogy vihessünk egyet mi is haza. És itt nem arról van szó, hogy a cél, hogy minél többet tukmáljon ránk, hanem az, hogy felismerje, mire van a bőrünknek szüksége, és ehhez igazítva ajánljon készítményeket.

Masszázs

A hely, ahova érkezel

Nagyon fontos, hogy a környezet, a fogadószoba, a kezelőhelyiség már az első pillanattól bizalomgerjesztő legyen. A legjobb, ha úgy érzed magadat, hogy hazaérkeztél. Ha kellemes, bensőséges hangulat vesz körbe, ha megkínálnak egy csésze teával, ha kedvesen ráhangolnak a kezelésre, akkor te is úgy érezheted, hogy a nyugalom szigetén vagy, ahol megpihen a test és a lélek. Ehhez kapcsolódnak az olyan apróságok, hogy milyen illat lengi körbe a teret, mennyire van félhomály, vagy épp díszkivilágításban kell végig szenvedned a kezelést. Milyen textilekkel dolgoznak, mennyire puha a kesztyű, amellyel lemossák az arcodat. Ezek ugyan apróságoknak tűnnek, de összeadódva jelentősen hatnak ránk. Az sem mindegy, hogy szól-e zene, és ha igen, akkor milyen? Mert a jó zene elvisz magával, segít a relaxációban. Az egyik legkiábrándítóbb élményem egy 30 perces testmasszázs során ért, ami alatt az egyik kereskedelmi rádió adása ment, reklámokkal együtt. Majd ezt megkoronázva, a kezelési idő lejártakor megszólalt egy vekker. Mondanom sem kell, mennyire kiábrándító volt az egész…

Masszázs

A különlegességek kínálata

Egy jó kezelés akkor lesz igazán ütős, ha más, mint a többi. Ha képes olyat adni, amit eddig nem tapasztaltál meg. Aki szereti a változatosságot, és mer kísérletezni, annak azt ajánlom, hogy merészkedjen a biztonsági vonalon túlra, mert komoly meglepetések érhetik. Akár a termékek illatát, összetételét, akár a kezelés folyamatát tekintve olyan sokféle lehetőség közül válogathatunk, amelyek szédítőek. Érdemes kipróbálni, milyen, ha kövekkel érnek a testünkhöz, az arcunkhoz, milyen, ha bambuszrúddal dögönyöznek. Mást ad egy gyógynövénypárnás olajos testmasszázs, és mást egy gyümölcsös testradírozás. Más egy frissítő arckezelés, és megint más egy gazdag, krémes arc szeánsz.

Masszázs

Mindegyik más élményhez juttat, így érdemes azt is figyelembe venni a kezelés kiválasztásakor, hogy milyen hangulatban vagyunk. Ha nagyon fáradtak vagyunk, lehet egy energetizáló masszázs jobbat tesz, mint egy olyan, amely egy kicsit keményebb fogásokkal operál. Vagy ha stresszesek vagyunk, akkor egy kimozgató masszázs képes a feszültséget megszüntetni. Fontos ismernünk testünk reakciót is, mert annak, akinek egy hétig izomláza van, vagy éppen felszökik a láza egy thai masszázs után, nem érdemes élete nagy eseménye előtt ezzel kísérletezni. Ahogy egy relax masszázs is éppen úgy jó lehet egy komoly tárgyalás előtt, ha képes kiengyensúlyzottá tenni, ám veszélyes, ha bealszunk tőle egész napra.

Kapcsolódó bejegyzések