Három sikeres kezelést ötvöz a GENEO! – Kipróbáltam

2021 november 15.
Három sikeres kezelést ötvöz a GENEO! – Kipróbáltam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szeretem a kozmetikai újításokat, főképp akkor, ha már hatékony és bevált módszereket ötvöznek, építenek egybe azért, hogy még jobb eredményt, még nagyobb hatékonyságot érjenek el. Nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal figyeltem a Geneo megjelenését, és izgatottan mondtam igent arra a felkérésre, ami a Royal Clinics-től érkezett a kezelés kipróbálására.

A Geneo három, korábban már bevált kezelést ötvöz. A TriPollar rádiófrekvencia, az Oxygeneo és az Ultrasound ultrahang technológiát, melyek önmagukban is rendkívül hatékonyak, de így együtt egy sokkal látványosabb eredményre képesek. Még mielőtt részletesen elmesélném, milyen volt a kezelés, szeretném kiemelni számotokra, milyen folyamatokat erősítenek ezek a technológiák.

Első lépés a Tripoláris rádiófrekvencia

A cél elsődlegesen, hogy a bőr revitalizáló folyamatait több oldalról is megtámogassuk. Ennek első lépcsője a TriPollar RF, ami gyengéden hőt juttat a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel előkészítve a bőrt a hatóanyagok intenzív befogadására. A terápia során a bőröm letisztítását követően ezzel a kezeléssel kezdődik az Geneo kezelésem. A TriPollar RF kezelőfej egy apró göbökkel rendelkező fém fej, ami a bőrre kent vivőanyagon siklik, eközben a bőrt 41°C-ra melegíti, ezzel segítve a bőr elasztin és kollagén újjáépítésének hatékonyságát.

RF_edited

Egyáltalán nem kellemetlen, kifejezetten élveztem, hogy az arcom minden részét kellemes meleg járja át. Nem kell attól tartani, hogy bármilyen roncsolódás fellépne a hő hatására, hiszen ez a módszer nagyon kontrollált, a mélység szabályozott és csak a kezelt területre korlátozódik. A hatás viszont már az első alkalom után megmutatkozik, mivel a bőrben egy úgynevezett „kontrollált gyulladást” idéz elő a folyamat, ennek hatására a kollagénrostok összehúzódnak, így feszesítő hatás lép fel, illetve a fibroblaszt (a bőr támasztószöveteinek) működése javul.

Második lépés az OxyGeneo

Talán mindhárom részkezelés közül ez a leglátványosabb, hiszen a bőr felszínére egy hatóanyagokban gazdag szérum kerül, amivel érintkezve a nátrium-bikarbonátból és citromsavból álló (és bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokból) Oxipod habot képez a bőrön. Miért jó ez a bőrnek? Azért, mert amikor a bőr felszínén CO2 gazdag környezet alakul ki, akkor az a bőrszövetek oxigénszintjének növekedését eredményezi.

Ennek hatására a vérkeringés fokozódik, a bőrsejtek anyagcseréje intenzívebbé válik. Az OxyGeneo kezelés azonban ennél többet tud: nem csak az oxigenizálás mutatkozik meg, hanem az arcra helyezett Oxipod-dal egyfajta hámlasztást is el lehet végezni, amihez hozzájárul az is, hogy lehetővé válik a hatóanyagok fokozottabb felszívódása. Ahogy fentebb is írtam, az Oxypodokat a bőrtípus szerint választja ki kozmetikusunk, attól függően, hogy a bőrfelszínt szeretnénk egyenletesebbé tenni, az idősödés jeleit csökkentenénk, a zsíros bőr kiegyensúlyozására törekszünk, vagy a száraz bőrt szeretnénk inkább hidratálni.

zselé

A gyakorlatban ez valóban egy nagyon érdekes és izgalmas folyamat, mert ahogy a kezelőfej a bőrömhöz ért, mintha egy pezsgőtabletta pezsgett volna rajta. A kialakult habszerű anyag finoman pezsgett, bizsergett az arcomon, és azzal, hogy a kezelőfejjel a bőröm minden területén végighúzta a kozmetikusom, enyhe dörzsölő hatást váltott ki. A kezelés végén a habszerű anyagot eltávolította, majd következett a Geneo utolsó lépése, az ultrahangos kezelés.

Harmadik lépés az Ultrasound

Az Ultrasound ultrahang hatékonyságáról kétségünk sem lehet, a lényege, hogy kis csatornákat nyit meg a bőrsejtek között, amiken keresztül a hatóanyagot képesek lehetünk mélyebbre levinni, ezzel az optimális felszívódást biztosítani. Az ultrahangos kezelések egyik nagy előnye, hogy még a kezelést követő 1-2 napban is extra mennyiségű hatóanyagot vesz fel a bőr, így nagyon gazdag táplálásban lehet részünk.

Ultrahang

Összességében a másfél órás kezelésem nagyon gyorsan eltelt, imádtam minden percét, mert egyszerre volt nagyon izgalmas, és pihentető, ahol a bőröm a lehető legtöbbet kapta anélkül, hogy drasztikus beavatkozásban lett volna része. Abból a szempontból is nagyon jó volt, hogy abszolút személyre szabható, így például az én bőrömnek nem volt most oly mértékben szüksége a csiszolásra, mint amennyit az alapprogram javasol, így ezt az én esetemben lerövidítettük.

Kezelés után

Ugyanakkor az ultrahangos kezeléskor a bőrtípusnak megfelelő hatóanyag csomagot választhatunk, az esetemben ez egy Detox csomag volt, többek közt C-vitamin került a bőrömbe. Természetesen antiage hatást is elérhetünk egy másik hatóanyag csomaggal. Az eredmény egy nagyon friss, vitalizált bőrkép, amiben a bőröm feltöltődött. Javaslat szerint érdemes kúraszerűen, 2-3 hetes etapokban alkalmazni, ezzel fokozva a hatékonyságot és az elért szép eredményt.

Kapcsolódó bejegyzések