A Gifts of the Forest kollekció a Nespresso természet iránti elkötelezettségét tükrözi

2021 november 8.
A Gifts of the Forest kollekció a Nespresso természet iránti elkötelezettségét tükrözi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idei karácsonyi szezonra a Nespresso Johanna Ortiz kolumbiai divattervezővel fogott össze, és olyan ünnepi kollekciót alkotott a kávérajongók számára, melyet az erdő ihletett.

Az erdők szépségét idéző Gifts of the Forest kollekció megtestesíti a Nespresso elköteleződését a kávétermesztő környezet iránt. Az Original és Vertuo rendszerhez elérhető, limitált kiadású kávékapszulák mellett ünnepi kiegészítőket is tartalmaz az új kollekció, melyekkel a kávérajongók megajándékozhatják szeretteiket. Ráadásul annak tudatában tehetik ezt, hogy választásukkal a természet védelmét is támogatják: mivel a Nespresso erdőtelepítési kötelezettségvállalásán túl 10 millió fa megóvásához nyújt segítséget az amazóniai esőerdőben.

A limitált kiadású kollekció dizájnjának megalkotására a Nespresso Johanna Ortiz kolumbiai luxus-divattervezőt kérte fel, akinek innovatív alkotásai izgalmas harmóniába hozzák a természetet a fenntarthatósággal, miközben ünnepi hangulatot teremtenek.

Nespresso x Johanna Ortiz

 „Számomra a dizájn és a természet szorosan összetartoznak; ezért is éreztem annyira hozzám közelállónak ezt az együttműködést. A kolumbiai kávé különleges helyet foglal el a szívemben, és az éghajlatváltozás elleni küzdelem aktív támogatójaként örömmel fogadtam a felkérést, tudván, hogy a Nespresso az erdőtelepítési kötelezettségvállalása mellett további 10 millió fa megóvását támogatja az amazonasi esőerdőkben. A kollekció minden egyes darabjában az erdő szépségét akartam megmutatni, ezért dús erdei lombkoronákat és sötét földszíneket jelenítettem meg. A közös munka csodálatos folyamat volt, amit nagyon élveztem.”

01 Nespresso Gifts of the forest ünnepi kollekció

Az idei ünnepi kávékínálat két ízesített és egy feketekávét tartalmaz, melyek az erdei gyümölcsök ízeit és a lombkoronák sötét árnyait idézik.

Nespresso Original új kapszulák

Forest Black kapszula alapjául szolgáló kávészemek rejtett aromáit hosszú időn át védték az erdő sűrű lombkoronái, melyek alatt a cserjék nevelkedtek. Fedezze fel ezt a kolumbiai kávékból készült, fűszeres ízű espresso blendet, amelynek egzotikus, fás aromái képzeletben az erdők mélyére repítenek.

07 Nespresso x Johanna Ortiz Vertuo Next Premium sotetbarna

Az erdei gyümölcsök az erdő ajándékai: olyanok, mintha apró drágakövek lennének a talajon. Az idei szezon ízesített Forest Fruit Flavour espresso-ját a bogyós gyümölcsök aromái járják át, a latin-amerikai Arabica keverék gabonás karaktere pedig a karácsonyi süteményeket idézi.

Forest Almond Flavour igazi karácsonyi ínyencség; egy dél-amerikai Arabica kávékból álló espresso, melyet édeskés, diófélékre emlékeztető ízjegyek egészítenek ki. Fedezze fel mandulás ízvilágát és lágy, gabonás karakterét, melyet vanília és egy kis gyümölcsösség gazdagít.

Nespresso Vertuo új kapszulák

Forest Black kolumbiai Arabica kávészemekből áll, melynek kávécserjéi hatalmas fák árnyékában nevelkedtek. Fedezze fel a feketekávé csábítóan fűszeres és gabonás ízvilágát, amelyben egzotikus, fás aromák idézik meg az erdő varázslatos hangulatát!

01 Nespresso Gifts of the forest original

Egy korty a Forest Fruit Flavour kávéból olyan, mintha egy bogyós gyümölcsöktől roskadozó erdőben sétálnánk. Ebben az ízesített karácsonyi kávéban a gyümölcsök zamatos aromái harmonikusan egészítik ki a latin-amerikai és afrikai Arabica keverék lágy, gabonás ízvilágát.

Forest Almond Flavour ízében felfedezheti azokat a finom és összetett mandulás aromákat, amelyek a világ legkiválóbb minőségű kávéit jellemzik. Mindezt a latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből összeállított keverék klasszikus gabonás karaktere egészíti ki.

Karácsonyi ajándék tippek a Nespresso-tól

Nespresso idén is elkészítette várva várt adventi naptárát, amelynek káprázatos csomagolását ebben az évben Johanna Ortiz alkotta meg. Az Original kapszulák vásárlói számára kapható naptárban december 1-től 23-ig minden egyes napra jut egy-egy különböző kávé, december 24-én pedig egy meglepetés várja a kávérajongókat.

01 Nespresso Gifts of the forest üadventi naptár

Bizonyára sokan vannak, akik a szabadban szeretnék kóstolgatni a Nespresso ünnepi kávéinak aromáit; nekik kiváló ajándék lehet a Nespresso legújabb NOMAD Travel mug termobögréje. Tökéletes társ egy erdei sétához, hiszen burgundi árnyalata az erdők mélyén termő, érett gyümölcsök színét idézi.

01 Nespresso Gifts of the forest mug

Ünnepi kávékínálata mellett a Nespresso egy exkluzív tárggyal is kiegészítette karácsonyi kollekcióját: egy organikus pamutból készült, kifordítható tote bag táskával, melyet a jellegzetes Nespresso x Johanna Ortiz mintázat díszít, amely a fák árnyékát és az erdő esszenciáját idézi.

Ajándék az erdőnek is

Nespresso büszke arra, hogy a Conservation International szervezettel együttműködve az idei ünnepek alkalmából az erdőt is megajándékozhatja. A vállalat már közel 20 éve kiemelten foglalkozik azzal, hogy a kávétermelő vidékeken erdőtelepítéssel védje a természetet és a kávéfarmok ökoszisztémáját. Amellett, hogy támogatja a kávétermesztőket és segíti azokat a közösségeket, melyek otthonuknak tekintik az erdőket, a Nespresso idén bejelentette, hogy 10 millió fa megóvásában segít a kolumbiai La Pedrera régió amazóniai esőerdejében. Ez a munka a Conservation International mellett a helyi Madroño közösséggel együttműködésben valósul meg. Az erdők megőrzése rendkívül fontos része a Nespresso fenntarthatósági stratégiájának, melynek célkitűzése, hogy minden csésze kávé pozitív hatást gyakoroljon a világra – a kávécseresznyétől kezdve egészen a csészénkbe elkészített italig.

A limitált ideig elérhető, ünnepi Gifts of the Forest kollekció november 2-től elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

Kapcsolódó bejegyzések