Egy nap a Vintage Beauty-ban – Amikor minden rólad és a szépségedről szól

2023 május 28.
Egy nap a Vintage Beauty-ban – Amikor minden rólad és a szépségedről szól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy kis kikapcsolódásra, olyan női percekre vágytam, amikor minden – ha csak egy kis időre is – rólam és a bőrömről szól, megspékelve profi kozmetikumokkal, kiváló bőrápolási megoldásokkal. A Vintage Beauty Szalonjában jártam, és bevallom, mintha kicseréltek volna. Két óra nyugalom és kényeztetés várt rám a legprofibb körülmények között.

Szakonyi Eszter neve nem ismeretlen a kozmetika világában, a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet 2010 óta töretlen sikernek örvend. Eszter munkáját számos elismerés díjazza mind hazánkban, mind a nemzetközi versenyeken. Több mint 60 féle termékkel célozzák meg a bőr problémáit, melyek adódhatnak érzékenységből, a bőr helytelen működéséből vagy a korral járó elváltozásokból. E széles palettáról ma már a webshopon keresztül kényelmesen vásárolhatunk, de a termékek egy része a dm polcain is elérhetőek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szakértő kezek között

A Nánási úton található szalon már önmagában is felér egy pihenéssel, a 300 négyzetméteres, háromemeletes épület minden szeglete arról árulkodik, hogy itt szakértő kezek között szépül a vendég. A figyelmes vendégvárás mellett van idő és lehetőség arra, hogy megpihenjen az ember, hogy a stresszes mindennapok után visszataláljon önmagához, és néhány óra leforgását követően a bőre is megújuljon.

Azok a vendégek, akik arckezelésre érkeznek a szalonba, a bőr állapotától függően részesülnek a kezelés lépéseiben, és választhatnak a gold, silver, bronz csomagból, mely nem csak az elvégzett bőrápolást, de egyéb extrákat is tartalmazhatnak. Első alkalommal jártam náluk, így alaposan átbeszéltük milyennek érzem az arcbőrömet, milyen problémákat tapasztalok. Végig vettük, hogy milyen kezelésre számíthatok, majd hátra dőltem és átadtam magamat a kényeztető perceknek.

Személyre szabott kozmetikai szeánszok

A Gold kezelés mellett döntöttünk, mely 120 percet vesz igénybe, de ebbe épp úgy beletartozik a bőr alapos tisztítása, mint a szemöldök igazítás vagy a szempilla festés. A folyamat első lépéseként arclemosó krémmel eltávolítottuk a szennyeződést a bőrfelszínről, majd levendula és rózsavíz felvitelét követően hidrabrázió segítségével tökéletes tisztaságot értünk el. Az idősödő bőr számára elengedhetetlen a rendszeres hámlasztás – otthon, kíméletes enzimes hámlasztóval heti rendszerességgel alkalmazom –, így most is bevetettük a Vintage Beauty enzimes hámlasztó emulziót, mely csodálatosan és kíméletesen eltávolította a bőröm elszarusodott felső rétegét.

Vintage Beauty kezeles2

A mélytisztítás fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, hiszen csak akkor képes a hatóanyag bejutni a bőr mélyebb rétegeibe, ha azt rendszeresen tisztítjuk – lehetőleg szakember segítségével. Most sem tettünk másként, egy rövid gőzölést követően került sor a mélytisztításra, amit kakukkfüves vízzel zártunk. A Vintage Beauty alapfilozófiája, hogy a termékei csak 100% természetes összetevőket tartalmaznak, előszeretettel gyógynövényeket, melyeket gyógynövényvíz vagy olaj formájában találunk meg a termékekben. A szalonkezelés számos pontján találkoztam ezekkel a magas hatóanyagtartalmú termékekkel, melyek kiválóak a bőr ápolására, megújítására.

Ezután a megtisztított bőrre – nálam T zónában – feltettük a Bőregységesítő maszkot – ezt már korábban is teszteltem otthoni körülmények között, hiszen a webshopban is elérhető. A krém állagú maszk kiváló pórus összehúzó és nyugtató hatással bír, ugyanakkor a pigmentfoltok halványításában is része van. A bőröm többi részére a vízhiányos bőrre való Anti aging maszkot kaptam. Bár nem láttam magamat, de mint egy panda olyan lehettem, a barna és fehér maszknak köszönhetően. Szerencsére pandaságom 20 perc után letelt, és a maszk lemosását követően szempilláim és szemöldököm szépült meg. Ez előbbi csak extra színt, míg szemöldöm csinos fazont és egy árnyalattal erősebb színt kapott.

Vintage Beauty maszk

A Vintage Beauty alapvetése, hogy a bőr ápolását teljesen egyénre szabják, így következő lépésként kozmetikusom egy saját krémet kevert ki nekem: a hidratáló alapba került nyugtató calming szérum, uborka kivonat, mely nagyon jó a vízhiányos bőr számára, ugyanakkor nem zsírosítja el azt. Került bele néhány csepp a City Guard antioxidáns szérumból, mely kiválóan védi a bőrt az UV sugaraktól, a szmogtól. A bőr táplálását a Skin Food nevű szérum néhány cseppje adta, melyben rengeteg hatóanyag növeli a bőr ellenálló képességét. Végül acmella (ez egy dél-afrikai gyógynövény, mely kiváló ránctalanító hatással bír, olajjal elegyítve a bőrbe jutva a bőrszerkezet visszanyeri stabilitását, feszesebb, rugalmasabb lesz. Kisimítja az egyenletlenségeket, ezzel azonnali ránctalanító hatást ér el.), és az utolsó, de éppen ezért igen fontos hatóanyag a bakuchiol tette teljessé a krémemet. A bakuchiol egy  forradalmian új, szuperhatóanyag. A retinolt váltja ki, annak természetes, növényi alternatívája. Kiváló antibakteriális hatással rendelkezik, antioxidáns és bőrnyugtató molekula, mely serkenti a bőr kollagéntermelését, ezzel segítve a fiatalos bőr elérését.

Vintage Beauty kezeles

A személyre szabott krémet a kezelés során finoman a bőrömbe masszíroztuk, majd rádiófrekvenciával és tű nélküli mezoterápiával juttatuk a bőr mélyebb rétegeibe. Mivel minden esetben több krém készül, mint amit a kezelés során fel tudnak használni, így a megmaradt mennyiséget a vendég – így én is – hazaviheti, hogy az otthoni kezelés részeként elhasználhassa. A Vintage Beauty elvei szerint a szalonkezelés során felesleges sztenderd krémekben gondolkozni, hiszen az évszakok, az élethelyzetek mind változtatnak a bőrünk állapotán, így kezelésről kezelésre más és más krém fogja meghozni a várt hatást – amit ott és akkor, személyre szabottan állít össze számunkra a szakértő kozmetikus.

Vintage Beauty vegeredmeny

Bármilyen hihetetlen, pillanatok alatt eltelt az ott töltött idő. A bőröm érezhetően puhább, bársonyosabb tapintású lett, a vonalaim kisimultak. Köszönöm a kényeztető percek, sokat tanultam és tapasztaltam a magasszintű bőrápolásról.

Kapcsolódó bejegyzések