Szelenites masszázst próbáltál már?

2019 május 12.
Szelenites masszázst próbáltál már? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ahogy a harmincas éveket magam mögött hagytam, úgy lett egyre fontosabb az arcom ápolása. A gyerekek mellett nem jutott olyan sok idő magamra, de ahogy nagyobbak lettek, úgy lett egyre több énidőm, és éreztem azt, hogy igenis fontos, hogy ápolt és csinos legyek a hét bármely napján.

Az arcápolás az otthoni rutin mellett a szalonkezeléseket is jelenti, mert lehet bármilyen jó egy krém, bármilyen gazdag egy szérum, azt a masszázst, amit egy kezelés során kapok, semmi sem pótolhatja. Egy szalonkezelés több mint hatóanyagbevitel. Jelenti egyben azt is, hogy a bőrápolás mellett a lélek és a szellem is táplálékot kap. Egyfelől egy olyan programon veszünk részt, amely kiszakít a megszokott mindennapokból, és feltölt. Ellazulnak az idegek, az izomrendszer, és a szellem is teljesen kikapcsolódik. Az extra az egészben, hogy eközben az arcbőröm kivételes kényeztetésben részesül, aminek köszönhetően az arc kisimul, a ráncok feltöltődnek. Egy jó kezelés után nem csak a bőröm ragyog, de a lelkem is kivirul, és ez meglátszik.
20180605_113148

Miért írtam mindezt?

Mert számomra egy jó masszázsnak mindezt adnia kell. És a jó arcmasszázsok drága kincsek. Szerencsére nemrég a Skeyndor jóvoltából részese lehettem egy igazán különleges kezelésnek, amely minden szinten teljesítette az általam elvártakat. Úgyhogy eggyel nőtt a kedvencek listája. Hogy mitől lett ennyire kedvenc ez a kezelés?
A Power Hyaluronic kezelés szelenit masszázzsal
nem egy átlagos kezelés.
A szelenit rudacskáknak köszönhetően egy különleges érzésben lehetett részem. Nem tudom, hogy mennyit tudtok a szelinitről, bevallom, én nem sokat, így egy kicsit utána néztem. A szelenit egy fehéres, opálos kő, ami vízoldékony, így nem szabad áztatni, vízben hagyni. Fizikai szinten méregtelenít, a központi idegrendszerben képes eltávolítani a blokkokat, a stagnáló energiát. Mély békességet nyújt, kitűnő meditációhoz, spirituális tevékenységekhez. Egy kozmetikai kezelésben még nagyobb hatékonysága van, az arcon görgetve nagy nyugalmat és ellazulást ad.

dav

A kezelésem első lépése a mirha olajos illat ráhangolódás után az alapos arctisztítás volt. Az arclemosó tejes tiszítást egy jojoba gömböcskéket tartalmazó peeling követte, ennek hatására az elhalt hámsejtek szinte teljesen eltűntek az arcomról. De hogy egyetlen szennyeződés se maradjon, még egy mélytisztításnak is alávetettük a bőrömet. A habzó lemosót egy körkefével vitte fel kozmetikusom az arcomra, jó erősen átdörzsölte vele az arcomat, végül hidroabrázióval fokozta a hatást. Számomra ez is egy új eljárás volt, így megosztom veletek a tapasztalataimat: a hidroabrázió egy ultrahangos készülék, amely szétporlasztja a vizet, és a mikrorobbanások magukkal viszik a bőr felszínén található szennyeződéseket, elhalt hámsejteket. Leginkább egy spatulához hasonlít, ami nagyon finoman szánkáz végig az arcomon, közben vizet szórva a bőrömre.
A kezelés lelke a hyaluronsav, amelyet ebben az esetben polarizált vízzel masszíroztak be az arcbőrömbe. Ehhez az aquaporin massage gel nyújtott segítséget, amely képes arra, hogy a hyaluron sav által megkötött víz sejtszinten hasznosuljon.

A kényeztetés pedig csak ez után kezdődött igazán. A szelenit rudacskákkal az arc minden területét érintve simító, gördülő mozgásokkal érintette terapeutám, az akupresszúrás pontok stimulálásával egy igen kellemes masszázsban volt részem. A kő végig hűvös maradt, nem vette át a bőröm melegét, így folyamatosan hűtötte az arcomat, felfrissítette, ugyanakkor ellazított és megnyugtatott. Egy nagyon meditatív kényeztetésben volt részem, ami közben teljesen átadhattam magamat a kezelés minden másodpercének.

dav
A masszázst követően egy ecsettel felrakott maszk került a bőrömre, amely lágy, puha érintésével még tovább fokozta az ellazulást. Végül a Skyndor Power Hyaluronic Intensiv Moisturising Emulsion krémmel zártuk a kényeztetést.

Minden kezelés után jön a kérdés, de mit tapasztaltál? Miben változott a bőröd?

Nos, látványosan feltöltődött az arcbőröm, a mélyrétegi vízhiányból adódó ráncok szinte teljesen feltöltődtek, kisimult és mosolygós lett az egész arcbőröm. A cég ezt a kezelést leginkább a mélyrétegi és felszíni vízhiányos bőr ápolására javasolja, pont azért, mert a hyaluron sav és a szelenites masszázs kettős hatása ebben az esetben érvényesül a leglátványosabban.

És visszatérve a bevezetőmben felvetett gondolathoz: igen, én ezt várom egy kezeléstől! Ha belenézek a tükörbe, láthassam, hogy a bőröm szebb lett, hogy a ráncaim vesztettek mélységükből. Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy lehetetlen eltüntetni minden ráncot, de ideiglenesen feltölteni lehet. És azt is szeretem érezni, hogy egy kezelés közben jó hangulat van, tudom, hogy a kozmetikus, aki az arcomhoz nyúj, érti a szakmáját, és legfőképp érez engem, és érti a bőrömben végbemenő folyamatokat. Fontos, hogy rá merjünk hagyatkozni a kozmetikusunkra, tudva, hogy a legjobbat szeretné adni nekünk, és miközben letelik a másfél-két óra, azon tanakodjunk, hogyan lehetne meghosszabbítani, mert annyira jó érzés volt a kezelőágyon feküdni. Egy ilyen kezelés valóban aranyat ér: hiszen a kényeztetés ez esetben tényleg használ nem csak a bőrünknek, de lelkünknek is.

Kapcsolódó bejegyzések