10 tipp, hogy fiatalos maradj

A fiatalos megjelenés titka az idők kezdete óta foglalkoztatja az embert, és nem csak a nők, de a férfiak számára is egy érdekes kérdéskör. Számos kutatást végeztek már azért, hogy megtalálják az öregedési folyamat lassításának a módját, de valójában, mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy sokáig megőrizzük fiatalos kinézetünket.

A testben zajló, természetes öregedési folyamatokat nem tudjuk sem megállítani, sem visszafordítani, de fiatalabbnak nézhetünk ki, ha következetesen teszünk azért, hogy a szervezetünk a lehető legtöbb jót megkaphassa. Lássuk, mik ezek!

full-shot-woman-applying-face-cream_edited

Méregtelenítés: Fontos, hogy időről időre megkönnyítsd a szervezeted működési folyamatát, ezt pedig legjobban a méregtelenítéssel éred el. Ha nem is élsz szélsőségesen, abban az esetben is a szervezeted rengeteg méreganyaggal találkozik – akár a levegőben, az élelmiszerekben, de még a vízben számos olyan károsanyag van, amivel nem tud megbirkózni a szervezetünk –, melyek kivezetéséről gondoskodnunk kell. Egy időszakos böjt, egy léböjtkúra vagy éppen a gyümölcsök és zöldségek intenzívebb fogyasztása a szervezetünk méregtelenítésének egy jó módja lehet.

pexels-ella-olsson-1640777_edited

Alvás: Az elegendő, legalább napi 6-8 óra alvás egészségesebbé teszi bőrünket. A jó alvás azért is fontos, mert ezalatt a növekedési hormon megfelelő mennyiségben termelődik. Fontos szerepe van, ez felel sejtjeink növekedéséért, regenerálódó képességéért és bőrünk megújulásáért.

pexels-cottonbro-studio-4980311_edited

Étel: Ha minden nap egészséges és károsanyagmentes ételeket eszünk, akkor testünk fittebb, karcsúbb lesz, és fiatalabbnak tűnik. Fontos, hogy étkezésünkben a halak is szerepet kapjanak, így a magas rosttartalmú élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök és magvak is fontos „üzemanyaga” szervezetünknek.

Mozgás: Az edzés hatására boldogabbak, energikusabbak és magabiztosabbak leszünk. A rendszeres mozgás növeli a csontsűrűségünket és az izomzatunkat is, amitől testünk 15-20 évvel fiatalabbnak tűnik.

Relaxáció: Ha megpróbálunk ellazulni, arcunk fiatalabbnak tűnik, ugyanakkor a stressz és a gondok megjelennek az arcunkon. Ha sikerül kezelni a stresszt, és nyugodtnak érezzük magunkat, arcunk fiatalabbnak és vonzóbbnak tűnik.

pexels-andrea-piacquadio-3673941_edited

Pozitivitás: A pozitív elme és az optimista hozzáállás egészségesebb élethez vezethetnek. A negatív gondolatok lehangolttá tesznek minket, amitől öregebbnek tűnünk.

Orvosi kivizsgálás: Csakúgy, mint egy autónak, testünknek is odafigyelésre és törődésre van szüksége, hogy minden nap jól működjön. Fontos a rendszeres orvosi kivizsgálás, hogy mielőbb felismerjük a betegségeket.

Aktív élet: Az aktív, tevékeny élet nem csak a testet, de a szellemet is frissen tartja. A mindennapos tevékenységek javíthatják az egészséget; és ha idősebb vagy, a memóriád is javulni fog.

Társadalmi élet: A boldog társasági élet karban tartja szellemünket, nyugodt elmét hozhat, és fiatalabbnak érezhetjük magunkat és ez hat a kinézetünkre is. A barátainkkal, családunkkal, szomszédainkkal, kollégáinkkal és másokkal való kommunikáció boldogságot hozhat számunkra.

pexels-andrea-piacquadio-3937468_edited

Megjelenés: Tekints végig magadon. Ideális a testsúlyod? Jól érzed magadat a bőrödben? Ha nem, akkor próbálj tenni az ideális súly érdekében. Nézd meg a bőrödet, a hajadat, a körmödet és a fogaidat is. Ezek azok, amik alapján elsődlegesen megitélnek minket, és meghatározzák a korunkat. Ha jól nézünk ki és jól érezzük magunkat, akkor az hatással lesz ránk is, és ettől egyszerűen jobban érezzük majd magunkat.

Kapcsolódó bejegyzések