A bőrünk őre: a kollagén

2020 december 1.
A bőrünk őre: a kollagén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Talán tapasztaltad már, hogy 30 éves kor felett változás áll be a bőrödön. Nem feltétlen a ráncocskákra gondolok, hanem, hogy önmagában a bőr textúrájára, feszességére már nem olyan mint korábban. Az idő és a gravitáció nem kedvez a bőrnek, így a kor előrehaladtával elkerülhetetlenül megváltozik a bőrünk állapota.

Mi történi valójában? Egyszerűen arról van szó, hogy a bőr feszességéért felelős kollagén, elasztin és hialuronsav nem termelődik olyan ütemben, mint korábban. Ha belegondolunk abba, hogy a bőr száraz tömegének 80 százalékát kollagén teszi ki, akkor már értjük, miért is olyan fontos a bőrünk szempontjából, hogy ez a fehérje megfelelő mennyiségben legyen jelen.

De mit tehetnénk a folyamat lassításának érdekében? Szerencsére ebbe a folyamatba külső segítséggel beleszólhatunk, vagyis léteznek olyan készítmények, amik csökkentik a bőr rugalmasságának és hidratációjának romlását. A kollagén készítmények előnye, hogy hidrolizált állapotban gyorsabban felszívódnak, és így a szervezetünkbe került kollagén-peptidek a ráncok és a bőrszárazság csökkenésével hozzájárulhatnak a bőr öregedésének csökkentéséhez.

Biotin Collagen_ChicAndCharm

A Biotin Collagen Skin Beauty készítmény egy speciális kollagént tartalmaz. A megszokott halkollagén helyett ebben az esetben sertésbőrből származó, klinikailag tesztelt Verisol®P kollagén peptideket használtak, amelyek bizonyítottan eredményt hoznak. A vizsgálatok arra mutattak rá, hogy négy héten keresztül, napi 2500 mg kollagén (Biotin Collagen Skin Beauty készítmény esetében ez 3 darab tablettát jelent) elfogyasztása esetén jelentősen javult a bőr rugalmassága, feszessége, a szem körüli ráncok mélységének csökkenése mellett.

Fontos, hogy a kollagént kúraszerűen, legalább 1 hónapon keresztül, de optimálisan 2-3 hónapig érdemes szedni, bár az sem kizárt, hogy valaki a folyamatos használat mellett dönt a bőre optimális állapotának megőrzése céljából. Amikor kollagén étrendkiegészítőt választunk, érdemes azt is figyelni, hogy a készítmény tartalmaz-e további hatóanyagokat? A finn gyártású Biotin Collagen Skin Beauty a kollagén mellett tartalmaz:

  • C-vitamint – ebben az esetben azért nagyon fontos, mert segíti a szervezet kollagén termelését
  • cinket – a cink hozzájárul a bőr, köröm és haj megfelelő állapotának a fenntartásához
  • biotint – növeli a szervezet energiaszintjét, elengedhetetlen az fogak, csontok, haj, bőr és köröm egészséges állapotának fenntartásához
  • hialuronsavat – segíti a szövetek megújulását, javítja a bőr textúrúját, fenntartja a bőr rugalmasságát

A készítmény cukor, laktóz és gluténmentes, emellett színezékanyag-mentes, továbbá tej- és szójafehérje-mentes, ráadásul halallergiában szenvedők számára is alternatív megoldást jelenthet.

IMG_2072_edited

Teszteltem: Már több mint 3 hete szedem rendszeresen a Biotin Collagen Skin Beauty készítményt. Praktikus kialakításának köszönhetően (a tabletták vékonyak és laposak) nagyon könnyű lenyelni, így nem okoz gondot a beszedése. Napi 3 darab fedezi a szükséges 2500 mg kollagén bevitelét, ezt az étkezésekhez kötve, azok után szedtem. Mintegy két hét elteltével tapasztaltam változást a bőröm állapotában. A bőröm feszesebb, teltebb lett, ruganyosabb és nem csak az arcomon vettem észre ezt a változást, de a combomon is. Összességében nagyon pozitív változás jelentkezett a bőrömön, azt gondolom, hogy a kollagénnek a mindennapi életem része lesz ezentúl.

Érdemes a böngészni a http://www.vitabalanslady.fi/hu/ weboldalát a további információk végett, de emellett decemberben egy adventi kalendárium kampány is indul az oldalon, ahol heti nyeremények mellett egy 55 000 forint értékű Biotin Collagen termékcsomagot sorsolnak ki fődíjként.

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

A cikk elkészítésében segítséget nyújtott a Vitabalans Kft.

Kapcsolódó bejegyzések