Ápoló kényeztetés az urea erejével

Ha vakartad már naphosszat a sípcsontodat, vagy ismered azt a nem szűnő érzést, amit a száraz bőr okoz, akkor pontosan tudod, mekkora kincs az, amikor rátalálsz az enyhülést hozó megoldásra. Mindenkinek más lehet a tuti befutó, azonban érdemes tesztelgetni! Az Eucerin már korábban is bizonyította, mennyire jól ért az érzékeny bőrökhöz, így most engedjétek meg, hogy bemutassam a száraz bőr megmentőjét, az Eucerin UreaRepair PLUS termékeket.

Azt már jól tudjuk, hogy a száraz bőr panaszok a hideg időben fokozódhatnak. Ilyenkor gyakrabban jelentkeznek a kellemetlen, húzódó, viszkető érzések, amik elkísérnek minket akár egész nap. Az esti zuhanyzás szárító hatására ezek a panaszok egészen kínzóak lehetnek, és számos vakaródzással töltött bosszantó órát okozhatnak. De lássuk, mit tehetünk a tünetek enyhítésére!

Így csökkentheted a bőr szárazságát

  • A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos a legnagyobb szervünk, a bőr egészsége számára is. A legjobb a tiszta víz, de fogyaszthatunk mellette meleg teát, levest és vitaminban gazdag gyümölcs- és zöldségleveket is.
  • Sokat javít a komfortérzetünkön az is, hogyha naponta többször szellőztetünk, így biztosítva a friss levegő beáramlását. A fűtés miatt a benti levegő nedvességtartalma lecsökken, ez szárítja bőrünket is. Érdemes ebben az időszakban hidegpárásító készüléket használni vagy legalább a fűtőtestre egy vízzel teli edényt helyezni. Ebbe csepegtethetünk pár cseppet kedvenc illóolajunkból is!
  • Télen hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a szabadban vagy kihagyni a sportos programokat. Jusson eszünkbe, hogy bőrünk állapotára is jó hatással van az aktív életmód. A testmozgás javítja a keringést, ilyenkor több tápanyag jut el a szervekhez és a bőrsejtekhez egyaránt.

száraz bőr 2

És hogy miért fontos bőrünket kívülről is rendszeresen ápolni? Ha a védekezőrendszer nem tud megfelelően működni, akkor a kórokozók is bejutnak a bőrbe és fertőzések alakulhatnak ki a bőr felszínén, de akár a mélyebb rétegeiben is.” – mondta el Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász.

Segít az Eucerin UreaRepair Plus!

Nagyon száraz bőr esetén érdemes a rutin részeként egy hidratáló tusfürdő és testápoló együttesét alkalmazni. Az Eucerin UreaRepair PLUS termékcsalád 5% és 10%-os urea-tartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten arcra, kézre, lábra, valamint testre kifejlesztett termékekkel.

Az Eucerin UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer nagyon gyengéd tisztító összetevőket tartalmaz, ezért a száraz és rendkívül száraz bőr tisztítására is alkalmas. A formulát gazdagító urea és a természetes hidratáló faktorok megkötik a nedvességet a stratum corneumban (a bőr felső rétegében). A termék ideális napi használatra, mert hidratálja a bőrt és támogatja természetes védelmi funkcióját.

urea

Az Eucerin UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló megadja a száraz, érdes bőrnek azt a mindennapi ápolást, amire szüksége van. Az összetevők egyedülálló kombinációjával – urea, egyéb természetes hidratáló faktorok (NMF) és ceramidok – megköti a nedvességet és helyreállítja a bőr természetes védőrétegét, hogy megakadályozza a további nedvességvesztést.

urea lotion

Kapcsolódó bejegyzések