Napozz okosan augusztusban is!

2017 július 25.
Napozz okosan augusztusban is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fontos tudnod, hogy még augusztusban is szükség van napvédelemre, hiszen a forró napokon magas UV sugárzás jelentkezhet. Hoztam néhány bőrvédő tippet, amelyek betartása mellett egyenletesen barnulhatsz, miközben a bőröd hidratált és szép marad!

nyári napozás

Talán mondanom sem kell, hogy ha a fokozatosság elve mellett napoztál, akkor mostanra szépen alakult a barnaságod, ami a nyári, legerősebb napsugárzástól már intenzíven védi a bőrödet.

Miért is fontos a megszerzett barnaság? Ha megakadályozzuk ennek a kialakulását, akkor valójában a bőrünk természetes védelmébe szólunk bele. Így könnyen előfordulhat, hogy az augusztusi erős napsütés rövid idő alatt erőteljes leégést okoz a fehér bőrön. Főleg akkor, ha erőteljes UVA sugárzás éri és védelem nélkül hagyjuk.

nyári bőrvédelem

Mit tehetünk?

  • Még egyáltalán nem vagyunk elkésve ahhoz, hogy egészséges, napsütötte bőrünk legyen, de ehhez a déli nap erős sugárzását kerülnünk kell, és inkább a reggeli és a késő délutáni napozással alapozzunk.
  • Ahogy a bőrünket, úgy a hajunkat, szemünket is védenünk kell, ehhez jó minőségű szemüveget illetve szalmakalapot és hajápoló készítményeket vessünk be.
  • Ha kipirosodna a bőrünk, húzódjunk árnyékba – egy UV szűrős napszemüveggel jól lehet tesztelni a bőrpirosodást, hiszen azon keresztül sokkal jobban látszódik, hogyan reagál a bőrünk a napsütésre.
  • Ha szeretnénk segíteni, fokozni a melanin termelődést, akkor hetente néhányszor igyunk frissen préselt alma-répa levet, és időlegesen támogassuk meg a szervezetünket  bioaktív D3 vitaminnal.
  • Ahhoz, hogy a bőrünk jól reagáljon az intenzív napsütésre, elengedhetetlen a megfelelő, optimális fényvédő kozmetikum használata. Ha szép, bronzbarna bőr szeretnénk, akkor intenzíven hidratáljunk, akár olyan ápolóval, amely rögzíti, tartósítja a barnaságot.

nyári napozás

Mit használjunk?

A DRHAZI BIO SUN LOTION 50+ arcra és testre is kiválóan alkalmazható. Olyan  olajmentes modern fizikai fényvédő krémről van szó, mely 100%-ban természetes és teljes hatóanyagkozmetikum, vagyis az összes összetevője védi, ápolja és regenerálja a bőrt. A benne lévő mikronizált – de nem nano – ásványi anyagok visszaverik a nap UV sugarait, így kiválóan véd az UVA és UVB sugaraktól. Anti-age hatású és kiválóan alkalmazható pigmentfoltok kivédésére. A legmodernebb bio transzparens fizikai fényvédőket tartalmazza, így a felkenést követően nem hagy fehér foltokat, mint a fizikai fényvédők általában. A bőrön könnyen eloszlik és gazdaságosan adagolható.

DRHAZI napozók

Kapcsolódó bejegyzések