Natúr készítmények a szép bőrnek

2017 április 5.
Natúr készítmények a szép bőrnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szeretem felkutatni és bemutatni azokat a hazai kozmetikai márkákat, akik itthoni tudásból, sok szeretettel és alázattal azért dolgoznak, hogy megalkossák a legjobb, legtermészetesebb termékeket, amelyekkel bőrünket ápolhatjuk.

A PomPom prémium natúr kozmetikum éppen ilyen. Sokat nyom a latba, hogy a weboldala barátságos, fiatalos, és mindenekfelett informatív, így mindent megtudhatunk nem csak a termékekről, hanem az összetevőkről is. Péntek Erika, a márka alapítója saját és családja bőrgondjaiból kiindulva tervezte meg a márkát, és arra törekedett, hogy olyan termékek szülessenek meg, amelyek a természet erejét használva segítik bőrünket, annak egyensúlyának kialakítását, fenntartását.

A PomPom fejlesztésében segítséget nyújt egy elhivatott vegyészmérnök, aki kozmetikai szaktudásának színe-javát tette a termékekbe. A PomPom titka a jó minőségű, természetes összetevők és az innovatív natúr kozmetikai fejlesztések kombinációjában rejlik. Ennek köszönhetően nagy hatékonyságú, bőrbarát termékek születnek, amelyek különleges illatukkal az első pillanattól rabul ejtik a szívünket.

Persze, az ígéretek csak ígéret marad, ha nem követi tesztelés, illetve a termékek hosszabb idejű használata. Néhány terméket ezért bekértem, hogy saját bőrömön kipróbálva beszámolhassak a tapasztalatokról.

Ahogy sokan, én is elsőként a kézfejemre nyomom ki a krémeket, és azzal a lendülettel már az orromhoz is emelem, hogy megszagolhassam. Ezzel már sok minden eldől, hiszen ha nem megnyerő egy illat, nem szívesen kenjük az arcunkra, testünkre. A PomPom termékeinél az illat sokat nyom a latba, minden termék esetében elnyerték a tetszésemet. Négyféle készítményt próbáltam ki: egy tevetejes mangós szappant, egy rózsa virágvizes zselét, egy narancsliget ápoló kézkrémet és egy monói virág testápolót. Ha a virágos illatokat nézzük, döntő kérdés, hogy szeretjük-e az adott virágot? A rózsa jelen esetben nem túl erős, nem „öregasszonyos”, így arckrémként is megállja a helyét. A monói virág illatát kifejezetten kedvelem, bár édeskés, és tipikusan nőcis, számomra egy nagyon kellemes nyárias illat, amelybe szívesen burkolom magamat, tetőtől talpig.

20170307_135639

A második legfontosabb kérdés egy krémnél, hogy mennyire gyorsan szívódik fel, hiszen ebben a rohanó világban szinte elvárás, hogy minden gyorsan történjen. A testápoló, az arczselé és a kézkrém ragacsos érzet nélkül, kellemes érzetet hagy a bőrünkön. Mind a három az elvárásomnak maradéktalanul eleget tett. Legjobban a Rózsás virágvizes zselé teljesített, de ez érthető is, hiszen ez a vizes alapú, növényi kivonatokból és hidratáló alapanyagokból készített zselé igen könnyű textúrával bír. Hatása azonban nem marad el: rengeteg vizet juttat a bőr mélyebb rétegeibe., így intenzíven hidratál. Mind zsíros, mind száraz bőrre egyaránt használhatjuk, mert zsiradékot nem tartalmaz, azonban 80%-ban vizes alapú összetevőből áll, így a zsíros bőrt nem nehezíti el, a száraz, érzékenyt viszont feltölti vízzel.

20170307_135342

Nekem legtöbbször autóvezetés közben jut eszembe, hogy már megint nem kentem be a kezemet… ilyenkor egy olyan kézkrém kézenfekvő, amit gyorsan tudunk használni. A PomPom Narancsliget ápoló kézkrémjét szeretni fogjuk, mert pumpás kiszerelésű, így nem kell tekergetni a kupakot. Csak egy két pumpálás, és már kenhetjük is kezünket. Éppen ennek a légmentes eljárásnak eredménye, hogy nem juthat baktérium, vagy szennyeződés bele, így a tartósítás is leegyszerűsödött: elegendő volt fekete retekből kivont tartósítót adni hozzá. A krém vékony rétegben vonja be a bőrt, ami gyorsan fel is szívódik. Egy emulziós krémről van szó, amely hidratáló-vizes és tápláló-zsíros fázist is tartalmaz, és az illatára sem lehet panasz: a narancs héjából préselt illóolaj friss citrusos illata nem túl hivalkodó. Szerintem a férfiak is szívesen használnák, hiszen a citrusos illat számukra is elfogadható választás.

17342591_590854867784476_5672200767173604122_n

A testápolás mindig egy érdekes kérdés. Alap esetben egyáltalán nem kellene a bőrünket kenni, hiszen a bőr kiszáradása sok esetben a nem megfelelő táplálkozásra, a nem elegendő folyadékfogyasztásra és a nem jól kiválasztott fürdőszerre vezethető vissza. Ideális az lenne, ha mindhárom kérdést kipipálhatnánk, de addig is vessük be a PomPom Monoi virágos testápoló krémjét. Az illatról és a textúráról már korábban írtam, nézzük, mivel táplálja bőrünket ez a természetes testápoló. A monoi de tahiti olajat a polinéz szigeteken készítik. 12 hétig áztatják a virágszirmokat kókuszolajban, ez idő alatt az olaj magába szívja a virág összes bőrlágyító és hidratáló összetevőjét és érzéki illatát is. De mindezeken túl a krémben találunk karbamidot, ami hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, B5 provitamint, ami a bőr nedvességtartalmát növeli, bőrnyugtató. Végül ott a Koenzim Q10, amely korlátozza a kollagén lebomlási folyamatát, így a ráncok lassabban alakulnak ki.

17239868_585952294941400_5686314680216412328_o

Visszatérve a megfelelő bőrápoláshoz, az alapokat a fürdésnél kell kezdeni. Ehhez kell kiválasztanunk a bőrtípusunknak megfelelő tisztítószert, jelen esetben egy szappant. A PomPom ebben is széles választékot kínál. És nem csak a bőrtípusunk szerint választhatunk, de forma alapján is. Így ha nem szeretjük a szögleteset, lehet szív, virág alakú szappanunk, vagy mini változatunk. Az én választásom egy hagyományos négyzet szappanra esett, de különleges tulajdonságokkal bírt: Beduin tevetejes szappan mangóvajjal és bergamott illóolajjal készült, ami az érett bőr csodaszere.  A szappan szépen habzik, öröm vele a mosakodás, illata citrusos, bergamottos, kellemes,  jó érzés ez egy kora reggelen.  Aki szereti a Közel-Kelet világát, azoknak minden bizonnyal a kedvence lesz. Ha pedig ez az illat nem jönne be annyira, akkor a márka további 21 féle szappanjából biztosan megtaláljuk majd a sajátunkat.

szappan_beduin_tevetejes_img_1264

Kapcsolódó bejegyzések