Gasztro kalandra indul a család újabb élményhez érkezett. A Calavera mexikói étterembe látogattunk el, hogy végigkóstoljuk szinte az egész étlapot. Örömben volt részünk bőven: a finom ételek falatozása közben a sóhajok és az elégedettség csak új ömlött a belőlünk.
Ismét felkerekedtünk, hogy öten egy jót ebédeljünk, így a mostani választásunk a Calavera mexikói étteremre esett. Mivel egyikünk sem ismerte korábban a mexikói konyha remekeit, így kíváncsian és nyitottan vágtunk bele a gasztro kalandozásba. A családias hangulatú étteremben gyorsan magukra találtak a fiatalok: miközben az frissen pattogatott kukoricát majszolták, lekötötte őket a mexikói hangulatú berendezés és az egyedi falfestés.
Próbáltunk úgy rendelni, hogy mindenki mást egyen, így teljes körképet kaptunk a kínálatból, és bizony, mindenfélét választottunk. Levesek közül sajtkrémlevest, hideg mangókrém levest és Pozole levest is választottunk. A sajtkrém leves gazdag és sűrű volt, kellemes volt benne a kolbászchips, és jó sok kukorica került bele. A mangókrémleves sűrű volt, szinte megállt benne a kanál, és az íze intenzív, teljes volt. A harmadik leves egy húsos, zöldséges ragu, amibe került fehér kukorica és avokádókrém is. Igazi különlegesség, érdemes megkóstolni!
A főételek lenyűgözően nagy adagnak számítanak, még az éhesebb férfi családtagokon is kifogtak, hát még a lányokon! Az ízek, az illatok magukkal ragadóak voltak, hatalmasat nyeltünk minden egyes fogás láttán. Mondhatni az asztal kicsinek bizonyult, mert mire a hatalmas tányérokat, serpenyőket, szószokat letették az asztalra, szinte hely sem maradt.
Kóstoltunk Burritót, Quesadillat és Fajitast. Mindegyiknek tökéletes volt az ízesítése, kellőképpen meleg és ízletes, mérsékelten csípős, de aki még egy kis pikáns ízre vágyna, annak többféle chili, áll a rendelkezésére. Mégpedig nem is akárhonnan: a nagymarosi Gabko manufaktúra izgalmas és minőségi termékei, chili szószait kínálják! Ha már a csípősségről esett szó… az egyetlen, ami kifogott rajtunk egy limonádé volt: a chilis-agavés ízesítésű volt, amiben egy kisebb chili is szerepet kapott. Nos, ezt a limonádét nem bírtuk meginni.
Persze, bármennyire is jóllaktunk, az édességről nem mondhattunk le, a Chipottle-s csokifelfújt maga volt az álom, és a Lime tortából sem maradt egy morzsa sem. A jó hangulatban telt ebédet végül egy erős, kellemes kávéval zártuk le. Az egyetlen, amit sajnáltam, hogy most nem jutott lehetőség arra, hogy a koktélokat is megkóstoljuk. Érdemes ide estefelé is ellátogatni, mert a bejáratnál található bárpult hangulata lenyűgöző. Ráadásul az ország egyik legnagyobb tequilaválasztékán kívül egyedi rumokkal, különféle – házi szörpökkel kombinált – koktélokkal, kukoricaszörp alapú limonádéval és Rismajer Cortes kukoricasörrel várják a vendégeket.
További információ: www.calavera.hu