Az Újváros Bisztró új szintre emeli az étkezés élményét

2023 október 7.
Az Újváros Bisztró új szintre emeli az étkezés élményét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szarvas bűbájos. A csendesen folyó Holt-Körösön hajókázva megannyi szépséget bont ki a táj: daliásan magasodó mocsárcédrusok, lenyűgöző látványt adó szökőkút a Vizi Színház színpada előtt, elhagyatottan álló kastély a folyóparton. Csupa szépség, csupa báj.

Újváros Bisztró

Ebbe az idilli nyugalomba tökéletesen illeszkedik egy épület, mely amennyire része a tájnak, éppen annyira tér el mindentől. A legmodernebb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően egy okos ház működik a folyóparti fák közé ékelve, mely szinte mindent tud: arcszkenner ismeri fel, ki akar belépni az ajtón, hűtő-fűtő rendszer szállítja egyik helyiségből a másikba a hőt, de az épület azt is tudja, milyen évszak van, merről fúj a szél, honnan süt a nap és éppen ezért, hol kell besötétíteni az ideális fényviszonyok kialakításához.

Újváros Bisztró

Ez a futurisztikus ház – ami egyébiránt a Gree Magyarország székháza – egy bisztrónak is helyet ad. Az Újváros Bisztró épp olyan újító, mint az egész épület. Nemcsak technológiai értelemben, de koncepció terén is élen jár. De maradjunk egyelőre az étterem kialakításánál.

Újváros Bisztró

Egyszerűen lenyűgöző az a magas színvonal, amit a tervezők beleálmodtak a helybe. Intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, azt, hogy milyen hangosan szóljon a zene.

Újváros Bisztró

Ám a technológiai újítások mellett a design is kimagasló. Mint Szin Csaba tulajdonostól megtudtam, az Újváros Bisztró belsőépítészeti megoldásait úgy alakították ki, hogy a régi és az új, az antik és a modern tökéletes összhangot adjon. Az olasz carrerai márványpadló tisztelet a várost egykor oly naggyá tévő olasz származású Bolza család előtt, akiknek kastélya épp átellenben áll a bisztróval szemben.

Újváros Bisztró

E nemességet, eleganciát hivatott megjeleníteni a 24 karátos aranybetétekkel készült padlómintázat is, mint ahogy a Descastelli fém falpanelek, a Siches üvegpanelek vagy épp a Bentley ülőgarnitúrák is a luxus érzését adják az ide betérő vendégeknek.

újváros bisztró

Ha belépünk a bisztróba, a lenyűgöző szépség mellett a kényelem dominál. A tökéletesen kialakított tereknek hála komfortosan érezhetjük magunkat egy dizájnos sarokban, a lépcsőzetesen kialakított párnákkal díszített feljárón, a kagylószerű klubfotelben, vagy épp a galéria Bentley bársonyszékjeiben. Az alkalomnak vagy kedvünknek megfelelően váltogathatjuk a helyszíneket a bisztrón belül, de bárhova is ülünk, tökéletes kiszolgálásban és pazar élményben lesz részünk.

Újváros Bisztró

Ahogy az épület megtervezésére nagy hangsúlyt fektettek, úgy az étlap minden egyes fogását ezzel a gondossággal tervezték meg. A konyha élén a Costest megjárt Piltz Zoltán áll, aki angliai tapasztalatait kamatoztatva Szarvason is magas szintre emelte a bisztró fogalmát. Az étlap kialakításában Várvizi Péter, az Onyx Kutatóséfje nyújtott szakmai támogatást, így a tálakon minden egyes elem a helyén van, és ahogy minden összetevő önmagában is finom, úgy együttesen egy olyan ízélményt adnak, ami a tökéletesség felé hajlik.

Újváros Bisztró Piltz Csaba

Ám ebbe az ízvilágba mindig kerül valami meghökkentő, amitől felkapjuk a fejünket. Keressük, mi az az íz, mi az a roppanós elem vagy krémes mártás, ami okozza ezt a csavart. Kíváncsivá tesz minket mindaz, amit a tányérunkon látunk. És éppen ettől válik nagyon izgalmassá az Újváros Bisztróban elfogyasztott ebéd.

Újváros Bisztró

Ezt a különleges élményt fokozzák a fogásokhoz tervezett alkoholos és alkoholmentes italok. A borok, illetve az alkoholmentes koktélok önmagukban is kitűnőek, ám az étellel együtt fogyasztva egy magasabb szintre emelik a kulináris élményeinket. Kétségtelen, miként Piltz Zoltán séf is megfogalmazta, hogy egy étterembe nem csak jóllakni megy az ember, hanem egy élményért is. Keresi azt, ami kiragadja a megszokottból, ami megemeli a mindennapok étkezését, ami emlék marad a későbbiekben is.

Újváros Bisztró Specialty Coffee

Azt gondolom ebben élen jár Szin Csaba csapata, és csak drukkolni tudok nekik ahhoz, hogy terveiket maradéktalanul megvalósíthassák. Mint megtudtam, a cél az étterem nemzetközi élvonalba emelése, melyhez komoly szakmai és technikai fejlesztést eszközölnek, így reményeik szerint az Újváros Bisztró életében egy új fejezet kezdődik a közeljövőben.

Vargabéles

És amit ettünk:

Sárgadinnyés avokádósaláta – körteszósz, mangó, avokádó, roston sült csirke, hónapos retek, uborka, kapor + alma, mangó, jázmin koktél

Avokádósaláta

Kapros hideg tökkrémleves

Kapros tökkrémleves

Mandulás csirkebalottine – kapros karalábéfőzelék, túrógombóc, csirkemell, szerecsendió, mandula

Karalábéfőzelék

Nyúlgerinc és comb – fehérboros vajas szósz, római gnocci, kókuszos hagymával töltött endívia + kókusz, ananász, yuzu koktél

Nyúlgerinc

Csontos sertésoldalas fűszeres mázzal sütve – kolbászos, rukkolás burgonya, sörös mustárszósz

Sertésoldalas

Köszönjük a meghívást!

Újváros Bisztró: https://ujvaros-bisztro.hu/

Kapcsolódó bejegyzések