Új magnéziumos masszázstömbök a Lush-tól

2023 február 11.
Új magnéziumos masszázstömbök a Lush-tól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

December 26-án három új magnéziumos masszázstömb és két Epsom-sós fürdőbomba jelent meg az üzletek polcain és online (hu.lush.com). A termékeket a Lush társalapítója, az egyébként maratonfutó Helen Ambrosen, valamint a több mint 25 éve sportmasszőrként dolgozó Nikki Camm találta fel.

A magnézium az emberi testben negyedik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag. Több mint 300 különböző funkcióért felel, beleértve az agyműködést, az energiatermelést, illetve az izmok mozgatását és regenerációját. Sokan táplálékkiegészítőkkel igyekeznek pótolni a kieső mennyiséget, de a magnéziumot hosszú ideje alkalmazzák „bőrön keresztül”, különböző krémek formájában is; ez azt jelenti, hogy a bőrön keresztül is a vérkeringésbe lehet juttatni.

A Lush termékfeltalálói ezt az alkalmazási módot fejlesztették tovább, a magnézium jótékony hatásait a masszázs és a fürdés előnyeivel kombinálva, pontosan az újévi fogadalmakból fakadó megnövekedett edzésmennyiség hónapjaira időzítve, amikor sokunk szokott izomfájdalommal küzdeni.

Tudtad? 

A vegán, pucér, öntartósító Lush-masszázstömböket Mark Constantine, a Lush társalapítója találta fel, az ötletet pedig egy tábla csoki adta, ami szintén tele van bőrtápláló E-vitaminban gazdag fair trade és bio kakaó- és sheavajjal – ehhez aztán kiváló illóolajokat adnak hozzá.

karma_massage bar_20230213_edited

Magnéziumos újdonságok

A Lush vásárlói régóta keresték az Epsom-sókat az üzleteinkben, ezért két Epsom-sós fürdőbombával is kiegészítettük a kollekciót. Ezek a magnéziummal teli izomregeneráló fürdőbombák remekül működnek, ha egy nagy kád fürdőre vagy egy kellemes lábáztatásra vágyunk lefekvés előtt.

Helen Ambrosen (a Lush társalapítója, maratonfutó) így nyilatkozott a magnéziumos kollekcióról: „A mozgás az életünk szerves része, ám túl sokszor nem fordítunk rá elég figyelmet. Ha szerencséd van, és képes vagy egészségesen mozogni, figyelned kell a testedre, és tenned kell azért, hogy megőrizd ezt a képességedet az életed során.

Ha erősítjük a csontjainkat, és óvjuk a körülöttük található izmokat és szalagokat, a testünk ellenállóbb lesz az edzés során, még akkor is, ha egyre idősebbek leszünk. Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő tartás és rugalmasság rendkívül fontos, ezek a szempontok mégis gyakran a háttérbe szorulnak.

A masszázs remek módja az erő és a mozgás megőrzésének, a magnézium pedig segíti ezt a folyamatot. A Lush-nál hiszünk az érintés erejében, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjünk egymással és önmagunkkal is. Amikor megmasszírozom magam – vagy engem masszíroznak egy spa-kezelés során -, arra gondolok, milyen hatásos, kellemes és pompás érzés, de az is eszembe jut, milyen sokat tesz a testemért és a mentális egészségemért is.”

Magnéziumos masszázstömbök

Before: Ha edzés előtt egy gyors és erőteljes masszázzsal stimuláljuk az izmainkat, az serkentő hatással lesz a vérkeringésünkre, növeli az ízületek rugalmasságát, javítja a koncentrációt, valamint csökkenti a túledzés és a sérülés veszélyét – különösen akkor, ha a masszázshoz egy nagy adag magnézium is jár!

before_magnesium_massage_bar_2022_edited

After: A magnéziumról úgy tartják, segíti az izomregenerációt, és enyhíti az ízületek merevségét, valamint az izomlázat, mivel hozzájárul a testünkben zajló természetes folyamatokhoz, melyek eltávolítják az edzés „melléktermékeit”, például a tejsavat. Ennek köszönhető, hogy a magnézium remek választás egy mozgás utáni masszázshoz.

after_massage_bar_2022

Deep Sleep: A magnéziumról úgy tartják, aktiválja azokat a neurotranszmittereket, melyek a testünk és az elménk megnyugtatásáért felelnek az agyunkban; ennek köszönhető, hogy ez az ásványi anyag lefekvés előtt is remek választás. A termék tesztelőinek 81%-a[1] az NHS-alváspontszámának javulásáról számolt be 4 hét használat után.

deep_sleep_magnesium_massage_bar_2022_edited

Mindegyik magnéziumos masszázstömb 5 grammja 122 mg magnéziumot tartalmaz – tudj meg többet a Lush termékeiben található magnéziumról ebben a cikkben.

Így használd:

A Lush Spa terapeutái azt javasolják, a Before masszázstömböt a sport előtti bemelegítés részeként használd. Melegítsd fel a kezedben, majd a legjobb hatás érdekében határozott, gyors mozdulatokkal simítsd közvetlenül a száraz bőrödre.

after_magnesium_massage_bar_hero_2023 3_edited

Kapcsolódó bejegyzések