Rebecca Testi az olasz ékszer divatról mesélt

A Fashionwatch tavaszi nyitópartiján a Rebecca olasz ékszermárka névadója, Rebecca Testi is velünk ünnepelt, így megragadtam az alkalmat arra, hogy az olasz divatról és a márka terveiről kérdezzem.

Melyek a Rebecca legfontosabb jellemzői? A dizájnt, a divatra való érzékenységet és az olasz gyökereket tartjuk a legfontosabb értékeinknek.

Hogyan tudnád jellemezni az új kollekciótokat? A Rebecca mindig a legújabb trendeket követi, ugyanakkor szeretünk újat teremteni. Jelenleg a legújabb kollekciónk tervezésében vagyunk, ami szuper divatos lesz. A világ nagyvárosainak látképe és felhőkarcolói inspirálták ezt a szuper divatos kollekciót. Nagy fülbevalók képezik az alapdarabokat, szóval tényleg nagyon izgalmas lesz.

_MG_0420

Melyek lesznek a tavasz, illetve a nyár trendszínei? A nyár darabjai szuper színesek. Most dobtuk piacra a Rio és Dubaj kollekciónkat, és annak ellenére, hogy két nagyon különböző stílusról van szó, mind a kettőt színpompás kövek jellemzik. Szóval a nyár kötelező elemei a színek, a színek, a színek.

Milyen új stílus figyelhető meg az ékszerpiacon? Az elmúlt években nagyon sokat változott az ékszer divat. Az ezüst lett az egyik legfontosabb ékszer alapanyag, emellett továbbra is a minimál tartja magát. Ezek mentén tervezzük mi is a kollekcióinkat, így nálunk is a minimál és az értékes alapanyagok, mint a 925 ezüst adják a kollekciók alapját.

_MG_9814

Sok követ használtok. Melyek a kedvenceid? Nagyon szeretem a London kollekciónkból a kereszt alakú köveket, amelyeknek csodás fénye van, és igazán különlegesek.

A Rebecca ékszerekben bronz ékszereket is találunk. Mennyire népszerűek ezek? A márkát már a kezdetekkor úgy terveztük, hogy értékes alapanyagok képezzék az ékszereket, mint a bronz, az aranyozott darabok illetve a finoman megmunkált ékszerek. A bronz lehetővé teszi, hogy divatos, ikonikus és látványos darabokat tervezzük. Ráadásul az ékszeriparban egy nagyon elterjedt alapanyag, mi is nagyon szeretjük.

_MG_9784

Mit gondolsz, melyek a legjelentősebb különbségek az olasz és a magyar divat között? Olaszország a divat szülőhazája. Magyarország viszont egy erős és régi divat hagyományokra támaszkodik. Ez azt jelenti, hogy jelentős az emberek érdeklődése a divat, kifejezetten az egyszerű, finom darabok illetve a minimál dizájn iránt. A budapesti eladási jelentéseink az mutatják, hogy a magyar hölgyek a nagyon divatos formákat részesítik előnyben. A divatdiktátor magyar hölgyek a különleges darabokat keresik, azokat, amelyekkel kitűnhetnek és amelyeknek köszönhetően emlékezhetnek rájuk.

Kapcsolódó bejegyzések