Bőséges reggeli kínálat a Damniczkiban

2017 április 9.
Bőséges reggeli kínálat a Damniczkiban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyre nagyobb divat beugrani munka előtt valahová egy reggelire, vagy a délelőtt megbeszélést egy kávézóba szervezni. Jó hírem van! Aki szereti az ilyen jellegű reggeli kezdést, az mostantól a Damniczki Budapest cukrász manufaktúrában elköltheti kedvenc péksüteményét és elfogyaszthatja napindító kávéját.

Valahogy reggelire nem egy habos, édes tortát, süteményt kívánunk, és talán a szendvicsek is egy picit unalmasak ilyenkor. Ezért születhet az igény egy olyan alternatívára, amely egyszerre ínycsiklandó és könnyű, vagy éppen tartalmas és kiváltja a korai ebédet. Erre tökéletesek a korai reggelik, egy croissant egy presszóval vagy egy villásreggeliként egy gazdagabb péksütemény juice-zal, hosszúkávéval.

damniczki_reggeli-4533

Ha ilyenre vágyunk, nem kell sokat gondolkodnunk, mert a süteményeiről és fagylaltjairól már ismert Damniczki Budapest mostantól friss kézműves péksüteményeket is kínál, édes és sós változatban egyaránt. A napokban megkóstolhattam az idénynek megfelelő kínálatot, amelyből egy sonkával, medvehagymával, paprikával töltött tormás levelestésztás hajtást választottam. Ez az a péksütemény, amely ízében tökéletes harmóniát alkot, a töltelék gazdagon kitölti a tésztát, amely kellemesen vastag, de csak annyira, hogy nem érzem egyáltalán nehéznek, soknak.

damniczki_reggeli-4450-2

A péksütemények a The Mill pékség és pékmestere, Markovics Gergely érdeme, aki hisz abban, hogy egy ilyen jellegű ételt a minőség és a kiváló íz jellemez. Az egyedi hangvételű minőségi péksüteményekhez bio túrót használ, amelyhez a tejet a Máriahalmon élő, szabadon tartott tehenek adják. A kínálatukban 50-60 féle péksütemény található, és az idényhez igazodva szívesen használnak friss zöldségeket, gyümölcsöket.

damniczki_reggeli-4421_korr

A The Mill péksüteményeire leginkább igaz, hogy a tészta nem tesz mást, mint összetartja azt a rengeteg nemes anyagot, amit benne találunk. Nem tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, adalékanyag-mentesek, és tényleg gazdag beltartalommal bírnak. A leveles tésztákat például 30-50% vajtartalom jellemez, a túrósbatyuba pedig 5 dkg túró kerül.

20170211_174019

Nincs más hátra, mint rászokni ebben a formában is a Damniczkira, mert mi lehet jobb, mint egy kellemes reggeli mellett meghozni a legjobb üzleti döntéseket, vagy teljesen ad hoc módon beszaladni a cukrászdába és felkapni a reggeli „coffetogo” mellé egy ropogós kakaóscsigát, vagy néhány gazdagon megpakolt túrós-sonkás levelet bespájzolni egy nehezebb délelőttre.

Kapcsolódó bejegyzések