Gyümölcsös tobzódás a Damniczki kézműves fagyizóban

A jó fagyi ma már nem kiváltság. Sorra nyílnak a fagylaltozók, az egyik sarkon olasz krémfagyit, a másikon kézműves nyalnivalót kapni. De olyant, amelynek gyümölcstartama 40 százalék körül mozog, kevés helyen találhatunk.

IMG_2566

Jó hír! A Bazilika közelében a Damniczkiban már ilyet vehetünk. Sőt! A félszáz fagylalt majd fele sorbet, így a tejérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az édes nyalánkságról. A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet, és bár Budapesten csak mostanában nyitott a cég üzlete, a Damniczki cukrász manufaktúra 24 éves székesfehérvári múlttal dicsekedhet.

IMG_2569

Az 1992 decemberében megnyitott üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek. Damniczki Balázs ugyanis nem elégedett meg a különféle kényelmi termékek, paszták kínálta megoldásokkal, évekkel ezelőtt egy rögös, de szép útra lépett, olyan fagylaltokat kezdett el gyártani, amihez semmilyen kiegészítő anyagra nincs szükség, se festék, se habosító, se aroma nincs az általa készített termékekben.

IMG_6691

A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választéka várja a Hercegprímás utcában lévő cukrászdába érkezőket. Az állandó kínálat 48-féle fagylaltból áll, ami azt jelenti, hogy a teljes szortiment nagyjából 60-65-féle fagylaltot tesz ki, hiszen a szezonnak köszönhetően folyamatosan változik a választék, s ennek megfelelően újabb és újabb ízek jelennek meg a pultban.

IMG_6659

De nem csak a szezonalításnak köszönhetően jelennek meg finom ízek a pultban, a kísérletező kedv is izgalmas megoldásokat hoz: így kóstolhatunk jázminos citrom sorbet, sós vajas popcorn, pritaminos málna, bazsalikomos cékla vagy éppen sütőtökös-narancs fagylaltot.

IMG_6498

A Damniczki cukrász manufaktúra fagylaltjai mellett a sütemények, torták is rendre megmérettetnek a legnagyobb versenyeken, ennek eredményeképp nyerhetett a Damniczki cukrász manufaktúra Somlói revolúció tortája a 2014-es Ország Tortája Versenyen, majd 2015-ben a Fűszeres málna második helyezést ért el.

IMG_2562 IMG_2570 IMG_6484 IMG_6500

Kapcsolódó bejegyzések