5 szuper tipp a tökéletes hullámokért

2017 április 17.
5 szuper tipp a tökéletes hullámokért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha szeretnél változatosabb frizurát, akkor otthon is helyes kis hullámokat varázsolhatsz a hajadba, rövid idő alatt. Ha nem vagy még olyan járatos benne, vegyél figyelembe néhány jó tanácsot: ha sűrűbb, bongyoribb frizurát szeretnél, akkor vékonyabb tincsekkel dolgozz. A vastagabb tincsek lassabban melegednek át, így nagyobb hullámokat tudsz vele készíteni.

dress-1867273_1920

A hullámok tartóssága függ a hajad minőségétől is: ha vékonyszálú, esetleg festett hajad van, akkor mindenképpen használj valamilyen hővédő készítményt, amellyel megóvhatod a hajszálak épségét. Arra is ügyelj, hogy ne égesd el a hajadat, ezért alacsonyabb hőfokon dolgozz.

A vastag, egészséges hajszálak jobban bírják az ilyen típusú hajformázást, de minél hosszabb egy haj, annál hamarabb rúgja ki magát. Ebben az esetben elegendő csak a hajhossz felénél elkezdeni a hullámosítást – hacsak nem full göndör hajat szeretnél magadnak. Hogy jobban megmaradjon a tincs, tűzd fel, amíg kihűl és a Nivea ápoló hajlakkjával tincsenként rögzítsd.

20170405_102620

Tengerparti tincsek

A vékonyszálú haj esetében is csodaszép hullámaid lehetnek, amelyek hosszabb ideig megmaradnak a Nivea új hajlakkjának használatával. Érdemes a szép hullámokhoz szélesebb kúpvasat használni, mert így természetesebb hatást érhetünk el. Minden egyes tincset külön, külön lakozz le, majd keféld át, és ha úgy érzed, akkor fújd át még egyszer lakkal.

Hullámok hajvasalóval

A hajvasalóval is megoldhatod, hogy hullámok kerüljenek a frizurádba. Ehhez olyan hajvasalóra van szükséged, amelynek a burkolata átmelegszik. Nem kell mást tenned, mint a tincsedet a közepénél befogni a vasalóba, és az arcod felé csavarva átengedni a vason – közben folyamatosan húzd a tincset, egészen a végéig. Ezután finoman borzold össze, rögzítsd és már készen is vagy.

beauty-1721065_1920

A hosszúhaj titka

Ha vastag szálú hajad van, akkor tapasztalhatod, hogy hamar kirúgják magukat a tincsek. Most hoztam egy olyan tippet, amellyel meghosszabbíthatod a loknik élettartamát. Csavard fel egy hajsütővas segítségével a tincseket a közepétől a végéig, de ne engedd el a tincset, hanem fogd össze, és rögzítsd egy csipesszel. Ha az összes tinccsel végeztél és kihűlt, akkor bontsd ki, és fixáld hajlakkal.

Csavaró rendszerrel is klassz

Ha a hullámok rabja vagy, és szereted gyakran loknikba rendezni a tincseidet, akkor érdemes szert tenned egy speciális készülékre. Ilyen például az automatikusan csavaró rendszer, ami minden tincset óvatosan felmelegít és felteker. Ezzel igazán szimmetrikus, hercegnős frizurát készíthetsz magadnak. Ha természetesebb megjelenésre vágysz, akkor az ujjaiddal lazán bontsd meg a tincseket, rázd össze és csak ezután fixáld hajlakkal.

nivea-haircare-hairmilk-opengraph

Burkold fóliába

Mire képes egy kis alufólia? Ha a hajtincsedet a közepétől az ujjaiddal feltekered, majd bebugyolálod egy kisebb méretű alufóliába, akkor nem kell mást tenned, mint fognod a hajvasalódat és egyesével, minden egyes kis csomagot alaposan átmelegítened. Ha végig sütögettél minden tincset, és az alufólia is kihűlt már, akkor bontsd ki, és meglátod, milyen szuper hullámok kerültek a frizurádba. Ezután járj el a szokásos módon: lakkozd le tincsenként vagy borzold össze és csak ezután rögzítsd a frizurádat.

Kapcsolódó bejegyzések