Utazz el képzeletben Marokkóba és éld meg az élményeket a Mesés Shiraz Hotelben!

2021 június 3.
Utazz el képzeletben Marokkóba és éld meg az élményeket a Mesés Shiraz Hotelben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ki ne vágyna arra, hogy Marokkó egzotikus szépsége, kultúrájának különlegessége vagy éppen ételeinek fűszeres ízletessége elvarázsolja akár egy hétre. Ha nem utazhatunk ebbe a csodálatos afrikai országba, látogassunk el a Mesés Shiraz Hotelbe, ahol mindezek az élmények megtapasztalhatóak.

Egerszalók egy békés utcájában terrakotta színű épület ejti rabul a szemet. Kiválik a falusi közegből, de mindennek oka van. Tulajdonosaik egy olyan egzotikus szigetet építettek ide, amelynek kapuján belépve egy teljesen más világ fogad. Ahogy a fotocellás ajtók kinyílnak, bent félhomály és kellemes illat fogad. Egyből érzed, hogy megérkeztél és magad mögött hagytad a külvilágot, annak minden gondjával, bajával.

Bármerre tekintesz, az ezeregy éjszaka meséinek díszletei között érezheted magadat. Füstölők töltik meg édes illatukkal a teret, színes üvegű egzotikus lámpák adják a sejtelmes fényt, csodaszép szőnyegeken sétálsz, hogy végül megérkezz a háremhez hasonlító szobádba. A szálloda az elmúlt hónapokat arra használta, hogy felújítsa a szobákat, így a legtöbben már az új designnal ismerkedhetsz.

Erre az útra a Woman Power Project lányokkal érkeztünk, és a kezdeti bámészkodás után máris a szobáinkat nézegettük, fotózgattuk és élveztük nem csak a kényelmét, de különleges szépségét is. Most földszinti szobákat kaptunk, korábban egy lakosztály kényelmét élveztük, és míg akkor az összenyitható szobák egyedisége fogott meg, most nagyon tetszett, hogy a kerttel egy vonalban egy hatalmas erkélyen élvezhettük a napsütést. A szálloda felnőttbarát hotelként üzemel, így itt gyerekzsivajtól sem kell tartanod, teljes nyugalomban, keleti zenék halk dallamában élvezheted a pihenés perceit.

Bár csak két napra érkeztünk, néhány fontos program szerepelt a bakancslistánkon. Mindenképpen szerettük volna kipróbálni a wellness kezeléseket, így most egy tradicionális hammam masszázsra jelentkeztem be. A Szultán Masszázs teljesen új élmény volt számomra, egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Már maga a kezelőhelyiség is lenyűgözően szép, a csempézett, fűtött kőágyon egyáltalán nem éreztem kényelmetlenül magamat.

A fejem alá törölköző került, a karjaimat egy vájatban pihentettem. Majd megkezdődött a rituálé: a mandulaolajos fehér olívaszappan habjával borított be a masszőröm, ami melegen és puhán takart be, mint egy illatos takaró. A harminc perces masszázs során a hab lassan eltűnt, az izmaim ellazultak, a testem teljes relaxációba került. Fantasztikus érzés, érdemes kipróbálni annak is, aki az egzotikus újdonságokat keresi, és annak is, akit ki kell rángatni a stresszes mindennapokból.

shiraz-hotel-hab-masszazs
Ez akár én is lehetnék…

Az arab fürdőház rengeteg élményt és kikapcsolódási lehetőséget tartogat, szánjatok rá több időt, hogy minden részét megismerjétek. A szauna szeánszokról sem szabad megfeledkezni, mint ahogy a Maxim kert intim nyugalmát – a privát szaunával és jakuzzival – is érdemes beépíteni a pihenésbe.

Az egyik kedvenc helyszínem az Arab udvar, ahol pihenőágyakkal körülölelt úszómedence vár minket. A medence tengeri sós vízzel van feltöltve, lépcsőin lesétálva mintha egy romantikus filmbe cseppentünk volna.

IMG_20210521_094559 (1)

Mesés élményekkel gazdagodhatunk akkor is, ha a Marokkói Pihenőkertben verünk sátrat, bár sátorra egyáltalán nincs szükség, hiszen négy Hencsergő vár ránk, kényelmes matracokkal, puha párnákkal és árnyat adó függönyökkel. Elnyújtózni a párnák között, miközben előttünk feszül az azúrkék úszómedence, a végében egy koktélokkal megtömött Beach Bárral, egészen elképesztő élmény. Ha kimelegedtél, megmártózol a hűs vízben, elúszol a vízben álló bárszékekig, és megrendeled kedvenc koktélodat. Miközben kortyolgatod a mennyei nedűt, szemed a kertet és a jellegzetes Shiraz szállodát pásztázza.

Nekem ilyenkor érkezik el az az érzés, hogy nem szeretnék innen hazamenni. Élvezném hetekig ezt a pazar kényelmet, az hotel egzotikus programjait – mint a vizipipa esteket, a sajtkóstolókat, a wellness programokat –, majd, ha megéheztem a konyha különleges fogásainak adom át magam. És ha már a konyhánál tartunk! Idén megújult az étlap, Lévay Ádám executive chef iránymutatása szerint többféle marokkói és észak-afrikai étellel várnak minket a keleties hangulatú étteremben – új fűszerezéssel, izgalmas receptekkel. Muszáj néhány ételt megosztanom veletek, mert teljesen odavoltam értük, annyira finomak, ízletesek voltak. (Érdemes külső vendégként is felkeresni a Shiraz Éttermet, mert előzetes asztalfoglalás mellett délben és a vacsoraidőben a konyha nyitva áll előttük is.)

Ó, és hogy ne csak az én lelkesedésem miatt gondoljátok, hogy ez a szálloda valóban ötcsillagos élmény, jó, ha tudjátok, hogy a Mesés Shiraz Hotelt a vendégek 95%-a hasonlóan vélekedik róla. Ráadásul, 2019-ben a közönség szavazata alapján Magyarország legjobb szállodája lett az Év Hotele versenyen. A 2020-as megmérettetésen – ahol 2010 legjobb szállodái szálltak ringbe újra –, a Varázslatos Bambara Hotelt (testvérszállodájukat) követve, a rangos ezüstérmet nyerték el. Kevés szállodatulajdonos mondhatja el magáról, hogy éveken át hol az egyik, hol a másik szállodája válik a vendégek kedvencévé!

IMG_20210521_124402

Bővebb információ és szobafoglalás itt: shiraz.hu

Kapcsolódó bejegyzések