Édes semmittevés, büntetlenül!

2019 február 25.
Édes semmittevés, büntetlenül! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Számos gondolat és cikk született már arról, hogy felgyorsult világunkban hogyan is tudjuk egyensúlyba hozni magunkat. Főképp fontos kérdés ez akkor, ha munkamániásként ki sem látszunk a tennivalókból, vagy ha lelkiismeret furdalást érzünk akkor, ha éppen semmi tennivalónk nincs.

Pedig az egyensúly ebben az esetben is létszükséglet. Valóban az, hiszen az egészségünk múlik rajta, szó szerint. Hiszen amikor “akcióban” vagyunk, adrenalin termelődik a szervezetünkben, így ez a stressz-hormon szint tesz képessé minket, hogy gyorsan tudjunk reagálni, hogy hatékonyak és gyorsak lehessünk. Ez hasznos, ha egy sürgős feladatot elvégzéséhez kell a dopping, de a folyamatosan magas adrenalin szint megbetegít.

36594639 - profile of a couple of tourists swimming in the sea of a tropical resort floating on the turquoise water on summer vacations

Hozd egyensúlyba!

Éppen ezért fontos, hogy kiegyenlítsük belső mérlegünket, hogy elősegítsük a regenerálódást, megújulást és így hosszú távon frissek, energikusak maradunk – egy szóval: egészségesek. Köztudott, hogy szükségünk van időszakonként egy kis pihenésre, lustálkodásra, amikor a szervezetünk “rendezi sorait”. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a pihenés, az elegendő alvás javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, míg a kialvatlanság, a stressz, a túlpörgetett életmód, a rendszertelenség rontja, lassítja.

adult-beautiful-beauty-269110

Lustálkodjunk szorgalmasan!

Aki tehát gyakran lustálkodik, az ellenállóbb a betegségekkel szemben, a semmittevéssel feltöltődnek energia raktáraink, kisimulnak az idegeink, regenerálódik a szervezetünk. Persze ezeket a folyamatokat is lehet még fokozni, úgy, hogy közben zavartalanul pihenünk. Töltsünk néhány napot, vagy legalább néhány órát egy Danubius Spa-ban: szaunázzunk, lazítsunk egy termálmedencében vagy a pezsgőfürdőben. Egy relaxáló masszázs nemcsak az ellazulást segíti elő, hanem a fáradt izmokat, merev ízületeket is felfrissíti. A sárvári, büki, hévízi és margitszigeti termálvizek, a hévízi tőzeg és iszap világszerte elismert jótékony hatásait érdemes kiaknáznunk, hogy a pihenéssel töltött idő még hasznosabb legyen! További tippek: www.danubiushotels.hu/wellness

Kapcsolódó bejegyzések