Ha csajos bulit tervezel, a Shiraz Hotelt semmiképp se hagyd ki!

2020 szeptember 1.
Ha csajos bulit tervezel, a Shiraz Hotelt semmiképp se hagyd ki! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bár az egerszalóki Hotel Shirazt legtöbben párjukkal keresik fel, azonban ebben az egzotikus szállodában akár egy szuper csajos hétvégét is eltölthetünk.

WomanPowerProject_Shiraz Hotel

Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, akkor jó helyen vagy, mert olyan ez, mint egy titkos kert, ahol minden másnak látszik, mint a valóság. Elvarázsol az első pillanattól kezdve, kiszakít a kissé szürke és unalmas mindennapokból és röpke két napra egy másik dimenzióba repít. Kezdve az illattól, ami már a bejáratnál megfog és az utolsó pillanatig fogva tart, egészen a félhomályos folyosókon át a baldachinos ágyig, itt minden a kelet misztikumát idézi meg.

Mesés Shiraz (15)

Nem kell sokat bízni a fantáziára ahhoz, hogy az 1001 éjszakai meséi megelevenedjenek, minden adott hozzá: lágyan aláomló selymek, sejtelmes fények és marokkói dísztárgyak hozzák a kelet hangulatát, amire ráerősít a szállodában szóló zene, a koktélbár különleges kínálata, a wellness forró szaunái vagy éppen a masszázskínálat utánozhatatlan profizmusa.

fbt

Több alkalommal is jártam már a Shiraz Hotelben, leggyakrabban kettecskén a kedvesemmel, azonban most a Woman Power Project tagjaival egy laza hétvégét töltöttünk ebben a mór hangulatú ékszerdobozban.

WomanPowerProject_Shiraz Hotel1

Külön élmény volt, hogy egy 50 nm-es 2 szobás, egybenyitott lakosztályt kaptunk, ahol este kényelmesen elfértünk és nem zavartunk senkit. Tökéletesen alkalmas arra is, hogy egy nagy család bevackolja magát ide, de mi most megszálltuk a szobákat, és pillanatok alatt tele lett minden szekrény, asztal és szék női csecsebecsékkel, ruhákkal, pipere felszerelésekkel.

Egy pillanatig sem kellett biztatni minket, hogy birtokba vegyük a szálloda minden zegét, zugát, ám éhes hassal semmi sem megy. Így a wellness bárban elfogyasztottuk ebédünket, amit szavakkal nehéz leírni, beszéljenek helyette a képek!

Ha még nem jártál a szállodában, akkor 5 területet érdemes feltérképezned az első pillanattól kezdve.

Arab Fürdőház – itt fogod találni az élménymedencét, kellemes fényekkel, masszírozó fejekkel és pezsgőfürdővel. Nagyméretű pihenő ágyakban lazulhatsz a fürdőzés után, ha pedig újabb élményekre vágysz, irány a forró fürdő, a szauna, a gőzfürdő!

Marokkói pihenőkert – A csodálatos kertben a teret ez a hatalmas medence tölti be, a közepén a Beach bárral. Tökéletes kombináció egy meleg napra, fürdőzéssel, napozással, koktélozással kísérve. Ha meguntad a medencézést, nyújtózz el a Hencsergők egyikében, mi is ezt tettük.

Étterem – A szállodában a reggelihez pezsgő dukál, és hidd el, bármilyen kívánságodat teljesítik, annyira gazdag a felhozatal. Este hideg és meleg ételek közül válogathatsz, és mindenképpen kóstold meg a keleti ízeket is: marokkói ételkülönlegességeket nem mindennap falatozhatsz!

Casablanca bár – Az este nem ér véget a vacsorával, várnak az extra koktélok – őrület mennyiféle létezik! A jó fej bartenderek mellett élő zene, vizipipa kóstolás és bükki sajtfalat tálak teszik még izgalmassá ezt az amúgy sem unalmas tematikus szállodát.

WomanPowerProject_Shiraz Hotel7 WomanPowerProject_Shiraz Hotel6

Rózsakert – Érdemes felfedezned a hotel csendes zugait is. Ilyen a szálloda oldalában húzódó rózsalugas, ahol csendben csobog a víz, és az árnyat adó lugas alatt elmélkedhetsz, relaxálhatsz. Ha éppen nyílnak a virágok, itt olyankor mindent betölt az édes rózsaillat, mennyei élmény!

Mesés Shiraz (12) Mesés Shiraz (14)

Szinte mindent kipróbáltunk, bár tudom, hogy kimaradt néhány helyszín és program, amit mindenképpen szeretnék pótolni a következő alkalommal. Azonban ez a két nap örök emlék marad, a maga misztikusságával, szépségével, kényelmével és a vendéglátók szeretetével. Ha azt kérdeznéd miért érdemes ide jönni, egy valamit nem tudnék kiemelni. Abban azonban biztos vagyok, ha létezik egy szálloda, ahova rendre visszatér az ember, akkor az csak jó lehet!

Kapcsolódó bejegyzések