Faragja a kilókat a fehérje diéta

Hétfőn konzultáción jártam a Toman Diet-nél, és nagyon elégedett voltam. Csupa jó hírt kaptam, és bár nem állítom, hogy felhőtlenül könnyű volt, de összességében sikerült betartanom a diéta előírásait.

Mivel a Toman Diet első három napján csak az előre meghatározott fehérjeporokból készített édes illetve sós ételeket, illetve csak bizonyos zöldségeket ehettem, ezért az ezt követő 11 napban engedékenyebb időszak várt rám: ekkor már szárnyas húsokkal bővül az ebéd és vacsora kínálatom.

Toman Diet termékekkel

Amikor először meghallottam, hogy húst ehetek hússal, nagyon megörültem, mert szeretem a húst. Minden formájában. Ám azt nem hittem volna, hogy a 11. nap végére már kétségbe leszek esve, hogyan tehetném változatosabbá és élvezetesebbé a főétkezéseimet. Mert a csak sóval és borssal fűszerezett hús (ami csirke és pulyka mell, továbbá néhány halféle lehet) nagyon unalmas lesz egy idő után, főképp, ha csak párolni, főzni, sütni lehet – zsiradék nélkül.

A zöldségekből lett néhány kedvenc, de olyan is, amit egy ideig nem szeretnék látni. Így például nagyon ízlett a padlizsán sütőzsákban elkészítve, ám ugyanez a módszer a brokkolinak nem tett jót. A zöldbab és a gomba szinte állandó köret volt, és minél többféle zöldség került a zsákba, annál ízletesebb lett – még fűszerek nélkül is.

IMG_20160821_222843073

Amikor már teljesen tanácstalan voltam, felkerestem a Toman Diet oldalát, ahol nagyon sok klassz receptre bukkantam. Érdemes ezeket előre elolvasni és azokat, amik szimpatikusak, kigyűjteni, hogy ne álljunk tanácstalanul a serpenyő előtt az ötödik kiló hús után. Arra is rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb egy nagy adagot elkészíteni, mint minden alkalomra külön-külön főzögetni, de az estéket kiváltottam csirke és pulykafelvágottal. Ezeknél nagyon fontos szempont, hogy magas hústartalommal bírjanak, amit az Aldiban, vagy a Lidl-ben könnyen be tudtam szerezni, ráadásul többféle variációban. Ehhez már csak egy kis saláta kellett és készen is volt a vacsora.

Toman Diet leves

A Toman Diet másik nagyon fontos alappillére, hogy sosem szabad éhesnek lenni. Éppen ezért kell megtanulni, illetve visszaállni arra, hogy naponta 5x étkezzünk. Ha időközben megéheztem, akkor rágcsálhattam uborkát, retket, amit célszerű előre felszeletelni és kis dobozban porciózva magunkkal vinni. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a táplálkozásom, fontos volt, hogy az előre meghatározott mennyiségű folyadékot minden nap megigyam, és a zöldségeket is megegyem. De ez könnyen ment. :)

Visszatérve a kontrollra: a mérleg nem hazudik. 2 kiló leugrott rólam, és centikben is látványos eredmény született. 2-3 centiméter csökkenés mindenhol mérhető volt, sőt, a testzsír százalékom csökkent, míg az testizom százalékom nőtt. Így elmondható, hogy eredményesen zártam az első szakaszt, jöhet a második. Elöljáróban csak annyit, hogy a második szakaszban még édességet is ehetek majd. Hurrá, hurrá! Már nagyon várom!

Toman Diet porok

(Még egy fontos szempont, amiért érdemes Toman diétába kezdeni: itt nem szégyen, ha tanácstalan vagy, ha elakadsz, ha kérdés merül fel. A központban a lányok mindenre tudják a választ, és tapasztalatban bővelkednek, így segíthetnek továbblendülni, ha elakadnál. Bevallom, nekem egyetlen este volt, hogy édesség rághatnékom volt, akkor elropogtattam 3 darab háztartási kekszet, és ezzel meg is nyugodtam. Amikor ezt elmeséltem nekik, nem kaptak le a tíz körmömről, nem kérték számon, miért nem tudtam 100 százalékban betartani az előírtakat, hanem nagyon megértőek voltak. És ez nagyon jól esett.)

Kapcsolódó bejegyzések