Itt a Toman Diet szakácskönyv! Legyél még fittebb Tomán Szabina receptjeivel!

Az elmúlt három évben közel ötezer vendég fogyott le sikeresen a Toman Diet módszernek köszönhetően „Egészségesen, Tománosan” címmel Tomán Szabina most egy szakácskönyvvel jelentkezik, mely várhatóan tovább segíti az életmód váltást. A receptgyűjtemény nem csak azoknak szól, akik követik a diétát, de reményei szerint változatos ételkreáció láttán azok is kedvet kapnak az egészséges ételekhez, akik önsanyargatás nélkül, egészséges és ízletes ételeket szeretnének enni.

Miben rejlik a Toman Diet titka? Mi az, amitől szerethetőbbé válik minden más diétánál?

Amikor kidolgoztuk a diétás programunkat, akkor az volt a célunk, hogy megőrizzük az étkezések örömét. A termékkínálatunkban már több mint 80 különböző íz és étel található, a gulyás ízű levestől a chillis babon és a kínai tésztalevesen keresztül a csokoládé ízű desszertig és a tojással készült sodókrémig. Ez lehetővé teszi a fogyni vágyók számára, hogy változatosan étkezzenek és élvezzék a különböző sós és édes ízeket, italokat és snackeket. Ebben a kínálatban megtalálhatóak gluténmentes termékek is, így a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az ízekről. Fontos emellett, hogy a Toman Diet egy komplex egészségprogram: az akár több hónapig tartó diéta során fokozatosan megtanítjuk a vendégeinket arra, hogyan étkezzenek egészségesen a hagyományos, közértben kapható termékek választásával, és arra is, hogyan vezessék be az életükbe a mozgást, a sportot.

Toman Szabina_Chic&Charm

Hogyan látod, mennyire könnyen állnak át a diétázok az általad megtervezett diétára, étrendre?

Mivel a diéta négy különböző szakaszra oszlik, a vendégeink életébe fokozatosan vezetjük be a változásokat. Ezért mindig van újdonság, mindig ehetnek olyan fogásokat, ételeket, amelyeket a korábbi szakaszokban nem lehetett. Ez megkönnyíti számukra az alkalmazkodást, és a negyedik szakasz végére eljutunk oda, hogy már maguktól egészségesen étkeznek, és többé már nem diétáról beszélünk, hanem helyes étkezésről.

A diéta első szakasza elég szigorú, hiszen ebben az időszakban nagyon korlátozottan lehet étkezni. Miért van erre szükség?

A diéta első szakasza megtanítja a testet arra, hogy a saját zsírtartalékait használja fel ahhoz, hogy energiát nyerjen. Szigorúan korlátozzuk a zsírok és a szénhidrátok, cukrok bevitelét, és megnövelt fehérjebevitellel biztosítjuk a szükséges energiát és az izomzat védelmét. A test így elkezdi felhasználni a saját zsírtartalékait, de megőrzi az izomzatot, és ennek az eredménye, hogy helyes fogyás történik.

Toman Szabina_Kocsis Balint_Chic&Charm

A második szakaszban mar többféle íz és étel kerülhet az asztalunkra. Korábban a web oldalon is szerepeltek receptek, amelyek megkönnyítették ennek az időszaknak a változatos étkezését. Miért érezted úgy, hogy szükség van egy receptes könyvre is?

A Toman Diet egy életmódprogram, nem csak egy fogyókúra. Ennek a része, hogy biztosítjuk az örömteli étkezéseket és a változatosságot. A szakácskönyvünk alapvető célja az volt, hogy a vendégeink számára még változatosabbá tegyük az étkezést, és megmutassuk azt, hogy a hagyományos magyaros fogásokból is készíthető egészséges és finom változat.

Mi a kedvenc ételed a receptes könyvből, és miért?

A paprikás csirke. Ezt egyébként is nagyon szeretem, de Kocsis Bálint mesterszakács segítségével egy olyan receptet sikerült megalkotnunk, amely tökéletesen visszaadja a hagyományos módon készült paprikás csirke ízvilágát, és feltálalva gyönyörűen néz ki.

Toman_konyv_Chic&Charm

Hogyan látod, mennyire tudják a diétázok hosszú távon is folytatni az az életmódot, amit a Toman  Diet felállít?

Az a tapasztalatunk, hogy más diétás programokhoz képest nálunk kevés a visszahízás. Ez a fokozatosságnak köszönhető, és annak, hogy a program végére a vendégeink teljesen átállnak a helyes étkezésre és elkezdenek mozogni is. Nagyon pozitívak tehát a tapasztalataink.

Nagyon gyorsan növekedtetek, az Andrássy úti szalon mellett számos vidéki Toman pont nyílt meg. Mi a cél?

Magyarország után Ausztriában és Romániában nyitottuk meg a Toman pontokat, mindkét országban franchise partner segítségével. Hosszú távú célunk minél több ország lefedése, emellett pedig bővítjük a portfoliónkat is. Várható, hogy a közeljövőben bevezetjük a Toman Shape vonalat, amely testkezelő gépes rendszerrel is támogatja a fogyni vágyókat, elsőként a budapesti szalonjainkban.

Mit gondolsz a mai magyar nőkről? Tudnak-e, akarnak-e tenni azért, hogy jobb formába kerüljenek?

Az elhízás nemcsak a magyarokat érinti, hanem az egész világon probléma. Én természetesen hazabeszélek, szerintem a magyar nők csinosabbak és szebbek, mint sok más országban mások. Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a diéta nem elsősorban csinossági, hanem egészségi kérdés. Egy nő jól érezheti magát 60 és 65 kilósan is, nem sanyargatni kell magunkat. Ha viszont ugyanő már 90 kiló, akkor különböző egészségügyi problémái lehetnek, amelyeket fogyókúrával lehet megszüntetni. Ha pedig valaki csak jobb formába szeretne kerülni, de nincs szüksége igazi diétára, akkor pedig figyeljen oda az étkezésére és arra, hogy eleget mozogjon, sportoljon.

Toman Szabina_Chic&Charm

A Toman Diet módszere csak akkor vehető igénybe, ha fogyni szeretnénk, vagy más esetekben is alkalmazható?

A Toman Diet programot azok számára dolgoztuk ki, akik a túlsúlyuktól szeretnének megszabadulni. De a most megjelent szakácskönyvünk nem csak nekik szól. Ebben olyan receptek szerepelnek, amelyeket bárki elkészíthet, aki szeretne könnyebben és egészségesebben étkezni. Ráadásul ez nem kifejezetten egy diétás szakácskönyv, sokkal inkább a jó ízű, de nem megterhelő ételek szakácskönyve. Ezért ne egy léböjt-kúrás receptgyűjteményre gondoljanak, hanem paprikás csirkére, töltött káposztára, hortobágyi húsos palacsintára és csokoládébrowniera. Többek között ezeket a fogásokat újítottuk meg Bálinttal.

Hogy milyen sikereket értem el a Toman diéta alkalmazása során, illetve milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam, azt az alábbi cikkekből megtudhatod: Peregnek le rólam a kilók ; Faragja a kilókat a fehérje diéta! Tudj meg mindent a Toman Diet-ről!

Kapcsolódó bejegyzések