Miközben nagy eséllyel a következő hetekben nemcsak a mozgásterünk, hanem a napi mozgás adagunk is leszűkül, egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a túlzó táplálkozás súlyunkat és az egészségi állapotunkat is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Jöjjön néhány alternatív táplálkozási megoldás.
A szárítás az egyik legősibb tartósító eljárás
A szárított, instant élelmiszerektől sokan tartanak. A szárítás az egyik legősibb tartósító eljárás, melynek legegyszerűbb és kézzelfoghatóbb módja a napon történő szárítás. Ennek célja, hogy a víz kivonásával, mely a romlási folyamatokat felgyorsítaná, növeljük a termék eltarthatóságát. Senki nem akad fenn azon, hogy aszalt gyümölcsöket eszünk, hiszen így örülhetünk télen is a sárgabarack ízének, de sokan nem is gondolnák, hogy a mák, lencse és egyéb hüvelyesek, gabonafélék, fűszerek, teák, de még a kakaó és a kávébab élvezetét is a szárításnak, a víz elvonásnak köszönhetjük.
Szárításra csakis a 100 %-osan érett terményeket, gyümölcsöket, zöldségeket használják, és a korszerű technológiai eljárásoknak köszönhetően ma már olyan kíméletes tartósítóipari eljárások állnak rendelkezésre, melyekkel sokkal jobban megőrizhetőek a beltartalmi értékek, mint a hagyományos konyhatechnika által. Sőt, ezek az eljárások már azt is tudják biztosítani, hogy az ételek az élvezeti értékükből se veszítsenek, hiszen jelentősen csökkenthető a szárítási idő és a hőmérséklet és megmaradhat a vitamintartalom olyan technológiák alkalmazásával, mint például a vákuumozás, vagy a fagyasztás, ahol a víztartalmat jégkristályok formájában távolítják el a friss növényekből. A por állagú kivonatok természetesen tartalmazzák a szervezetünk számára értékes anyagokat, és ez a gyógynövényes kivonatokhoz hasonlóan az élelmiszereknél is így van.
Teljes értékű étkezések tasakba zárva
„A modern szárítási eljárások hosszan eltartható, magas minőségű funkcionális termékeket hoznak létre, amely egy teljesen más kategória, mint a korábbi instant termékek” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat tulajdonosa, a Toman életmódprogram megalkotója. – „Bátran merem ajánlani a Toman leveseit, sós ételeit, desszertjeit, azoknak, akik szeretnének tápanyagokban gazdag élelmiszereket fogyasztani a kényszerű bezártság idején is. Több hónapra való készletünk van, hosszú szavatossági lejáratú termékekből, jó megoldás ez azoknak, akik szeretnék megoldani a napi egészséges fehérjebevitelt, mindezt úgy, hogy közben nem kockáztatnák családjuk egészségét és saját egészségüket rendszeres bevásárlásokkal. Honlapunkon webshop működik, a Toman Szalonokban pedig országszerte tanácsadóink állnak telefonon, emailen rendelkezésre.”