Díjnyertesek lettek a Sweetic pralinéi

A tavalyi év nagyszerű eredményei után idén is komoly elismerésnek számító díjakkal tért haza a Sweetic csokoládé manufaktúra a legnagyobb gasztronómiai versenyről, a Great Taste Awardsról.

Az évente megrendezett Great Taste Awards az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legszigorúbb nemzetközi gasztronómiai verseny. Ételkritikusok, Michelin csillagos éttermek séfjei és patinás áruházak beszerzési igazgatói tesztelik és választják ki vakkóstolással a 10 000 benevezett élelmiszer közül a legjobbakat.

Sweetic praliné Sweetic praliné

A Sweetic csokoládé manufaktúra – a tavalyi év két kitüntetett terméke után – idén újra nevezett a megmérettetésre. Mindkét édességüket díjazták, ráadásul az „5 fűszeres” bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését nyerte el. A 2 csillaggal jutalmazott pralinéban a bírák szerint „az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.” Másik kitüntetett bonbonjuk a kókusz, mangó és passiógyümölcs ízesítésű volt, így már összesen 5 nemzetközileg elismert édesség szerepel a palettájukon.

A magyar csokoládékészítő szakma mára nagyon magas szintre jutott, több hazai manufaktúra is egyértelműen megállja a helyét a világ élvonalában. A közeljövő célja, hogy ezt az emberekben is tudatosítsuk itthon.” – mondta a tervekről Zala Viktor, a cég ügyvezetője, aki nem zárja ki a lehetőségét annak sem, hogy a hazai manufaktúrák együttműködve lépjenek fel a minőségi édességek hazai népszerűsítése érdekében. A mindössze 3 éve alapított Sweetic manufaktúra sikerei mellett jól megfigyelhető tendencia, hogy a londoni székhelyű versenyen egyre több magyar résztvevő is indul, ami a díjak növekvő számán is látszik.

Kapcsolódó bejegyzések