Egy nap a wellness jegyében

Egy jó napnak egyetlen titka van: olyan programokon kell részt venni, ami teljesen leköti az ember figyelmét, kikapcsolódást hoz, és élményt ad. A Danubius Hölgyklub Spa napja számomra pont ilyen élvezetes volt.

uszoda

De nézzük, mitől is vált teljessé ez a szombati nap! A Danubius Health Spa Resort Helia kedvelt helyszíne a spa eseménynek, nem először szervezték meg a hölgyek számára ezt a mozgalmas napot. A szálloda jól megközelíthető szinte bárhonnan, és a jól felszerelt wellness központjának hála, a szállóvendégeken kívül is sokan és szívesen látogatják. A gyülekezőt követően a hölgyekkel együtt már egy különteremben indítjuk a napot, nem mással, mint egy zenés, salsa-s mozgással. A belemelegítés után következik a java: a könnyed gerinctorna alaposan megmozgatja az ellustult izmaimat –és ismételten elhatározom, beiktatok egy ilyen tornát a mindennapjaimba is.

Szerencsére a jókedvű csapat könnyen veszi az akadályt, és a mozgásóra után vidáman bandukolunk le a medencékhez, mert már következik is az aquafitness! Vízi nudlikat kapunk, amelyekkel komolyan meg kell küzdenünk: leginkább azért, mert nem is olyan egyszerű a víz alá gyömöszölni őket. Ám amint ezzel megvagyunk, a gyakorlatok már figyelmet és koncentrációt igényelnek: a felhajtóerő ellen kell harcolnunk, némi nudlis segítséggel. Bár egyszerűnek tűnnek a feladatok, menet közben is érzem, hogy alaposan átmozgatják az izmaimat. A játékos óra után a termálmedence 36 fokos vizében pihenem ki az elmúlt órák fáradalmait, és a kellemes napsütésben egy kis relaxáció is belefér az amúgy szoros ütemtervbe.

kaja

A következő programunk a wellness kezelések bemutatkozása, amit egy elkülönített sarokban, nekünk berendezett, hangulatos körülmények között ismerhetünk meg. Az évszakhoz híven most egy csokoládés masszázs kerül terítékre. A rögtönzött bemutató alatt ínycsiklandó csoki illat kering a térben, és már érezzük, egy kicsit megéheztünk. Szerencsére a szervezők gondoltak a hölgyek ízlésére, és egészséges, finom falatok kerültek az asztalokra. Lazac tatár, zöldséges mártogatós, majd répatorta, gyümölcsök, és sütőtökös muffin az ebédem.

Apropó, sütőtök! A leginkább várt program a szauna szeánsz, mert erre az alkalomra, két programot is szerveztek nekünk. Az elsőn egy mézes-mákos, míg a második körben egy sütőtökös-csokoládés szeánsszal kényeztettük magunkat. A forró légfürdőben hol keményen izzadva, hol dülöngélve a nevetéstől ültök végig a 15 percet, és adtuk át magunkat a forró légfürdőnek és a kényeztető pakolásoknak. Imádom ezeket a szeánszokat, mert azon túl, hogy társaságban könnyebb elviselni a forróságot, a kencéknek köszönhetően nem csak megtisztul a bőröm, de alapos ápolásban is részesül.

mozgas

Jól esett a hűvös uszodavízben még úszni néhány hosszt, majd a nap lezárásaként még egy sóbarlangos pihenésben is részem lehetett. A sóbarlangba többnyire csak akkor jár az ember, ha úgy érzi, betegség kerülgeti, vagy légzőszervi problémákkal küszködik, pedig a gyógyító hatásán kívül abban is nagy szerepe van, hogy elűzi a feszültséget. Ki tudna ellenállni a folyamatos madárcsicsergésnek, a csobogó patak hangjának. A dallamok előbb vagy utóbb kioldják a feszültséget az emberből, sőt, akár el is aludhatunk alatta.

Ez a nap így volt kerek: volt benne mozgás, kényeztetés, egészséges falatozás, kellemes társaság és egy kiadós pihenés. Még sok ilyen napot kívánok magamnak, és mindenkinek, mert ez kijár nekünk Hölgyek!

Kapcsolódó bejegyzések