Hévíz újra és újra visszahív

2018 február 13.
Hévíz újra és újra visszahív bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hévíz. Ha erre a csodálatos városra gondolok, számtalan emlék jut eszembe, amelyek végigkísértek az életem során. Jártunk itt a gyerekekkel, töltöttünk itt boldog nyarakat, ezen a télen pedig kettesben tértünk vissza, hogy a gyógyvíz áldásos hatása mellett kipihenjünk magunkat.

Hévíz mindenkinek mást nyújt. Tökéletes feltöltődést, amelyet csodálatos gyógytavának köszönhetünk. Talán télen élvezhetjük leginkább ezt a meleg vizű gyógyvizet, hiszen mi lenne különlegesebb annál, mint a mínuszok alatt a 26°C-os termálvízben ejtőzni. A tó gyógyhatása mellett a város kellemes atmoszférájával is felüdülést hoz. Aki ide jár, biztosan visszatér majd még, mert a barátságos fogadtatás mellett ténylegesen úgy érezhetjük magunkat, mintha barátok között lennénk.

hévíz termál tó

A város sokat változott az elmúlt évek alatt

A sétálóutcák megszépültek, a boltok egymást érik, és felejtsük el azt, hogy itt csak standpapucsot és fürdőruhát lehet vásárolni, mert már ez is megváltozott. A legtrendibb boltokba térhetünk el, és a legújabb trend alapján válogathatunk a luxusmárkák kínálatából.

Hévíz azoknak is nyújt lehetőséget a pihenésre, akik nem csak a thermál tó miatt érkeznek a városba. Már a levegőben található negatív iontúlsúly is stresszoldó, pihentető hatású, amely elősegíti a tökéletes kikapcsolódást. A szállodák kifejezetten a gyógyulásra és feltöltődésre helyezik a hangsúlyt, így hungarikummá nyilvánított tradicionális hévízi gyógykezelések mellett számos kényeztető szépségkezelésben lehet részünk.

Danubius Hotel Hélia_ChicAndCharm

20180127_103619

Kényeztető rózsás fürdő

A Danubius Health Spa Resort Hévíz vendégeként mi is kipróbálhattunk néhányat az ismert kezelések közül. Rózsaolajos pezsgőfürdőt vehettem, amely első gondolatra ugyan egyszerű kezelésnek tűnik, mégis sokkal többet rejt magában, mint gondolnánk. A pezsgőfürdőt a szállodában összeállított kezeléssorokba leginkább a relaxáció miatt építik be, de mind az aromaolajok, mind az illatok, vagy épp a fényterápia hozzájárul ahhoz, hogy kellemesen kikapcsolódhassunk. A pezsgőfürdő kádja folyamatos légmasszázst ad, így a tetőtől talpig ellazít, és finoman átmasszírozza az izmokat. Mint megtudtam, az illóolajokon kívül mézes-tejes, sörös és vörösboros fürdőt is kérhetünk.

Danubius Hotel Hélia_ChicAndCharm

Danubius Hotel Hélia_ChicAndCharm

Egészséges élet, egészséges étel

Egy wellness kikapcsolódás nem lenne teljes, ha nem esne szó a táplálkozásról is. Ez esetben azonban nem csak az ízletes, magyaros ételekre kell gondolnunk, hiszen a Danubius szállodákban már évek óta Healthy Choice név alatt egészséges, tápanyagokban gazdag ételeket fogyaszthatunk. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott ételigényekkel érkezőkre is, így mindig találhatunk paleo édességet a kínálatban, zöldségek-, hús- vagy épp halkínálat mellett.

20180128_124935

20180128_125026

Wellness minden percben

De térjünk vissza, miért is jó egy hévízi szállodában tölteni a hétvégét. Már sokszor írtam arról, mennyire fontos termálvizeink jótékony hatását már preventív módon alkalmazni, így éltem én is a lehetőséggel, és minden nap 20 percet töltöttem a termálvízben. Bár a teljes kúra legalább 10-12 napos, ám én ennek a két napnak is nagyon örültem, hiszen preventív jelleggel a gyógyvíz minden cseppje beépül a szervezetembe, és hasznomra válik. A szálloda hat medencéje számos lehetőséget tartogat: aki szereti sportosan indítani a napját, az az úszómedencében megteheti. A wellness élményeket érdemes a megújult szauna térben folytatni, ahol finn szauna, aroma szauna, infraszauna, gőzkabin, élményzuhany és fűtött pihenőágyakkal berendezett pihenő tér áll a rendelkezésünkre.

20180127_091250 Danubius Hotel Hélia termál medence_ChicAndCharmDanubius Hotel Hélia Élményvedence_ChicAndCharmA szabadtéri rönkfaszaunát is kipróbáltuk, mert itt különleges szauna szeánszokkal teszik még kedveltebbé ezt a forró kikapcsolódást. A Sauna Session Professional csapata, élén a Magyar Wellness és SzaunaClub vezető trénerével, Szabó Zoltánnal egy pálinkás felöltéssel lepett meg minket. Nagyon jól esett az olajos testradírozás, és minden elismerésem a szauna mesteré, aki talpig jelmezben aznap már a sokadik szeánszát vezette le nekünk.

Danubius Hotel Hélia_ChicAndCharm

+ 1 tipp pálinka rajongóknak

Ha szeretnéd még emlékezetesebbé tenni a pihenésedet, akkor kövesd a példámat! Vegyél részt a szálloda szervezésében lebonyolított pálinkakóstolón! A Cserszegi pálinkák kóstolása majd 2 órát vett igénybe, de ezalatt nem csak 8 féle pálinkát ízleltünk meg, de a pálinkalepárlás rejtelmeibe is betekintést nyertünk. Még azoknak is tetszett ez a kóstoló, akik nem rajonganak a 40 fokos párlatért, hiszen a legtisztább, legfinomabb nedűkből kortyolgattunk, sőt, némelyiket össze is kóstoltuk csokoládéval, szilvával. A Pálinkafőzde Cserszegtomaj határában, a hévízi gyógyfürdő közelében található, ahol a legmodernebb technológiát használják, mégis hagyományosan főzik a pálinkát. Az eredmény 18 különböző friss és gyümölcsös, csábító illatú fajta. Meg kell mondanom, lett kedvencem: a Barack Selection átható ízével minden mást felülmúlt.

Cserszegi pálinkák_ChicAndCharm

Cserszegi pálinkák_ChicAndCharm

Tudtad? A Tófürdő nem állóvíz, hiszen a források folyamatosan táplálják, és a víz folyamatosan ürül is a tóból – méghozzá közvetve a Balatonba. Háromnaponta a teljes vízmennyisége kicserélődik, a legforgalmasabb nyári napokon is 5200 liternyi tiszta víz jut minden egyes fürdővendégre.

Kapcsolódó bejegyzések