Fiatalosan Hézvízen – 5 kalandos tipp 

 Bár még mindig úgy él Hévíz az emlékezetünkben, hogy inkább az idősebb korosztály pihenő és gyógyhelye, ezt megcáfolandó, hoztam egy összeállítást arról, mit érdemes csinálnunk, ha Hévízre érkezünk.

A gyógyító tó

Mindenek előtt látogassunk el a Hévízi-tóhoz, mert egyedülálló szépsége akkor is lenyűgöz minket, ha éppen nem vagyunk a melegvizes gyógyfürdőzés hívei. Mivel a tó alacsony radontartalommal rendelkezik, kiváló fájdalomcsillapító hatással bír, és abban is biztosak lehetünk, hogy friss gyógyvízben fürdőzhetünk, mert a tó vize három naponta lecserélődik. Fontos tudnunk azt is, hogy a speciális, csak a tónak köszönhető, ion-összetételű levegő nyugtató hatással bír, így nem csak az, aki a tavirózsák között fürdőzik, de a városa érkezők egyarán élvezhetik stresszoldó hatását.
Hévíz

Aktívan a tó körül

Ha sportosan szeretnénk megismerni a várost, érdemes segway-re pattanni, és kétkeréken felfedezni a látnivalókat. Akik szívesen maradnak földközelben, azoknak javaslom, vágjanak bele egy nordic walking túrába, garantáltan nem csak idősebbeknek javallott! Mivel hatékonyan átmozgatja az egész testet, az izomrendszerünk 90 százaléka részt vesz a munkában, így akár 40 százalékkal is növelhetjük a kalóriafelhasználást. Emellett kiváló lehetőség a látnivalók megismerésére, és persze szuper közösségi program.
nordic walking

Kalandos utakon

Kényelmes és egyben játékos választás, ha a hévízi Dottó városnéző kisvonatra pattanunk, ami végigvezet minket a városon, majd útját a hévízi mulatónegyednek is nevetezett Egregyi Borúton zárja. A borospincék egyedi hangulata minden napszakban megragadó, de esténként megtelnek a szőlősorok között fekvő éttermek, borozók, és a kellemes falatozás mellett az élőzene kísérete még megkapóbb. A vacsora lemozgásához javaslok egy könnyed sétát, csupán 25 perc a központ gyalogosan, azonban az út során olyan látnivalók várnak minket, mint az Árpád-kori Magdolna templom, vagy a római kori romok.
grape-3613298_1920

Koccints a főutcán!

Keszthelyre mindenképpen kiránduljunk el, hiszen a város szépsége, a kastély pompája önmagában is egy remek program. A kirándulást fűszerezzük egy borkóstolóval, mégpedig Keszthely központjában, a Pampetrics Borkereskedésben. Egy utánozhatatlan prossecco kóstolót javaslok, amit a borbár vezetője, Pompetrics Milán tart. A kereskedés mintegy 1200 féle borkínálatában jócskán akad tesztelésre érdemes prossecco és pezsgő, amelyhez ínyenc kóstoló falatok dukálnak, mint a prosciutto, a kolbász, vagy az ízes sajtválogatás. A főutcán üldögélve, a kellemes nyáreste hangulatát meghosszabbítva ez egy kitűnő választás!
dav

Kényeztetés minden érzékszervnek!

Ha a kulináris élvezetekkel már elteltünk, itt az idő, hogy más érzékszerveinket is kényeztessük! Például bőrünket egy kiadós masszázzsal, amit a Danubius szállodák kiváló terapeutái magas fokon űznek. Sokkal könnyebb a nyári barnaság megszerzése, ha a bőrünket időről időre egy peelinggel átdörzsöljük, jelen esetben érdemes tesztelnünk egy mandulamagos peelinget mandulaolajos masszázzsal. A gyengéd bemasszírozás során a mandulaörlemény finoman eltávolítja az elhalt hámsejteket, majd egy 30 perces masszázs következik, amely tökéletes relaxációt ad. A mandulaolaj gazdag forrása az A-, B-, E- és D-vitaminoknak, így kiváló antioxidáns, extra hidratáló és csodálatosan megújító erővel bír a kötőszövetekre.
wellness image

Kényeztetés A-tól Z-ig

Az igazi kikapcsolódás akkor kezdődik, amikor a család minden tagja, kicsik és nagyok egyaránt élvezik a pihenés pillanatait. Ebben segít nekünk a Danubius Aqua szálloda, amely szuper gyerekprogramokkal gondoskodik a kicsik szórakoztatásáról. A Bubbles Club tagjaként a mesés kissárkányok mindent elkövetnek azért, hogy a gyerekek valóban élményekkel gazdagodjanak, de a szálloda wellness terében található medencetér csúszdákkal, mászókákkal, pancsolókkal várják a gyerkőcöket. Külön jó hír, hogy a szálloda all inclusive szolgáltatást kínál, vagyis nem lesz gond sem az alapanyagok beszerzése, sem az elkészítése, mert az a nap szinte minden időszakában rendelkezésünkre áll harapnivaló.
Aqua szálloda külső 2_k

+1 extra tipp:

Ha valami egészen egyedire vágyunk, akkor irány a halpedikűr! A Hotel Aquaban a lábaink megszépülhetnek, köszönhetően az apró Gurra Rufa halacskák serény munkájának. Nem kell mást tennünk, mint harminc percre belógatni a megfáradt lábakat az előkészített fürdőbe, és a serény halacskák alaposan megtisztítják a lábunkat az elhalt bőrsejtektől.

Kapcsolódó bejegyzések