Gyűjts flow élményt a Margitszigeten!

2019 március 21.
Gyűjts flow élményt a Margitszigeten! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért érdemes kiszakadnunk a mindennapokból? Mit tud adni nekünk akár pár óra vagy egy fél nap wellness? Hogyan lehetünk ezáltal többek, teljesebbek?

A napokban ellátogattam a Margitszigetre. Konkrét céllal érkeztem: szerettem volna egy kis időre magam mögött hagyni a mindennapi feszültségeket, és adni szerettem volna magamnak néhány órát arra, hogy rendezzem a gondolataimat, és élvezzem a kellemes semmittevést.

A Margitszigeti Termál Hotel kiváló kikapcsolódási lehetőséget ad minderre, hiszen már az a csodálatos környezet, ahol a szálloda található, lenyugtatja a felborzolt idegeket. A termálfürdőbe lépve pedig vár ránk a gyógyító víz. Talán nem is gondolnánk, hogy már egy 20 perces termálvizes fürdőzés is nagyon sokat hozzátesz egészségünk jobbításához, hiszen a vízben oldott ásványi sók képesek a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a vérkeringésbe, és így eljutnak a test minden egyes sejtjéhez. Erősítik az immunrendszert, pótolják az izmok, ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, segítik az öngyógyító folyamatokat.

805_maxi

Aki nem szereti a nagyon meleg vizet, annak lehetősége nyílik arra – hogy az amúgy 3 kútból feltörő, 70 fokos víz – hígított és hűvösebb gyógyvízében élvezze a jótékony hatásokat. A masszázsfejek, a vízsugarak kellemesen ellazítják az izmokat, de módunk nyílik arra is, hogy egy kis relaxáció mellett elengedjük a mindennapi feszültségeinket.

Érdemes tovább fokozni a kényeztetést: vár még ránk többféle szauna, infraszauna, vagy gőzfürdő, amelyek nem csak mentálisan segítenek a regenerációban, de bőrünket is felfrissítik, új köntösbe öltöztetik. A szauna jótékony hatásairól már korábban írtam, de érdemes esetleg tavasz elején kúraszerűen beépíteni a wellness szokásainkba, így feltornázhatjuk szervezetünk erőnlétét, és a bőr hidratáltságához is nagyban hozzájárulhatunk.

19287129

A szálloda gyógyászati központja kiemelt figyelmet érdemel, hiszen terápiás célzattal számtalan országból érkeznek a gyógyulni vágyó betegek, így tapasztalatból nincs hiány. Ezen a napon én is igénybe tettem egy frissítő masszázst, amely egy kellemes illóolajos masszázsnak felelt meg. Fókuszálva az egyéni igényekre, nekem a nyaki és hátizmok kilazítása volt a fő cél. A kellemes élményen túl eredményes is volt az eltelt 20 perc, utána felfrissülve folytathattam a napomat.

Ha te is kedvet kaptál egy wellness délelőtthöz, akár egy remek társaságban, barátokkal vagy kettesben, a lehetőségekről informálódj itt: www.danubiushotels.hu/wellness

Kapcsolódó bejegyzések