Családi ünneplés a NaturMed Hotel Carbonában

2020 január 30.
Családi ünneplés a NaturMed Hotel Carbonában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ötvenedik születésnap minden tekintetben mérföldkő az ember életében. Egy pillanat, amikor megállunk, végig gondoljuk, mit éltünk meg eddig, hova jutottunk el, milyen szép emlékek vezettek végig az úton. Legtöbben szeretjük különlegessé tenni a kerek évfordulókat, olyanná, amire mindig emlékezünk majd.

Emlékek és történetek

A mi családunkban is eljött ez a szép ünnep, a párom, Sanyi január 20-án lett 50 éves. Szerettük volna széppé tenni ezt az ünnepet, ezért arra gondoltunk, nekünk az a legnagyobb öröm, ha mindannyian, egy hosszú hétvége keretén belül együtt tudunk tölteni egy kis időt, beszélgetések, nevetések, örömteli pillanatok között.

IMG_7936

Sokat gondolkodtunk azon, mi lenne az a helyszín, ami méltó lenne erre, és végül arra jutottunk, hogy egy olyan szállodát választunk, mihez valamilyen szálak már kötnek, amit szeretünk a mai napig, és ahol mindannyian –hatan – jó tudjuk érezni magunkat. Így esett a választásunk a Naturmed Hotel Carbonára, ahová sokat jártunk akkor, amikor a gyerekek még kicsik voltak.

Amiért egy szálloda szerethető lesz

Arra gondoltunk, hogy már az utazást is egyedivé tesszük, így két kocsi helyett egy kisbusszal utaztunk, ami nem csak kényelmes volt, de arra is tökéletes, hogy a kétórás utat beszélgetéssel, anekdotázással, a régi szép emlékek felidézésével töltsük. Nem kis meglepetésre, a gyerekek számára számos kiskori emléket tudtunk felidézni, amikre egyáltalán nem emlékeztek, így nagy nevetésekkel hangolódtunk erre a hétvégére.

A Carbona egy nagyon szerethető hotel, hiszen nemcsak egy méltán népszerű gyógyrészleggel rendelkezik, de itt azok is kellemesen érzik magukat, akiknek a wellness az elsődleges szempont. Hatalmas fürdőrészleget találhatunk, hideg és meleg mendencék várják a fürdőzni vágyókat, és nem utolsó sorban egy szuper külső élménymedence is található a kertben, ami télen is óriási élmény.

IMG_20200126_134118

A Naturmed Hotel Carbona hatalmas szálloda, aki először jár ott, biztosan meglepődik, hogy több épületszárny is tartozik hozzá, amelyeket összekötöttek, így valójában körbe lehet járni az egészet. Amúgy elég könnyen meg lehet ismerni, hiszen az egyik részéhez kifejezetten a gyógyászat tartozik, számtalan kezelő helyiséggel, termál részleggel, masszázs szobákkal, böjti részleggel.

IMG_20200126_102449

A hátsó részben találjuk a wellness részleget, ezt birtokba is vettük, amint megérkeztünk. A gyerekek egyből kipróbálták az élményfürdőt, szaunát, az úszómedencét, és kihasználtunk vacsoráig minden szabad percet.

Nincs születésnap torta nélkül

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk mindig kardinális kérdés, mit lehet enni. Még akkor is, ha mini-felnőttekről van szó (nálunk a gyerekek 16 és 21 év közöttiek), mert imádnak jókat falatozni, újdonságokat kóstolni. A wellness után a második legfontosabb így az étterem felfedezése volt, ahová kicsit későn, 8 óra után érkeztünk meg. Egy ilyen gyógyszállodában ez viszonylag késői időpontnak számít, hiszen itt a vendégek többnyire 6 óra körül fogyasztják el a vacsorájukat.

fbt

Külön asztal, ünnepi terítés várt minket, isteni svédasztallal, ahol a sült pulykamelltől a borsópürés lazacon át a sushiig finom falatok kényeztettek minket. Persze az előétel és a desszert sem maradhatott ki, bár ez utóbbival csínján bántunk, mert egy kis meglepetés is várt az ünnepeltre.

Még itthon megkértem a szállodát, hogy készítsenek nekünk egy csokoládétortát, tűzijátékkal, gyertyákkal, így vacsora után megérkezett az ünnepi torta. Az egyik legfinomabb főzött csokoládés tortát kaptuk, amit valaha is kóstoltunk, és a tortaevés mellett az ajándékozást is megejtettük. Bár kicsit későn álltunk fel az asztaltól, mégis szerettünk volna még egy kis időt együtt tölteni, így a játékszoba felé vettük az irányt, ahol kártyáztunk, társasoztunk vidám magányunkban.

IMG_20200125_231050

Reggelizz, mint egy király…

Ha szerettek szállodázni, biztos szerettek reggelizni is, mert szerintem az egyik legkényelmesebb az, amikor nem nekünk kell elkészíteni a vasárnapi reggelit – jelen esetben hat személynek – hanem eléd teszik a hideg és meleg fogásokat. Imádom, hogy dönthetek kedvemre, éppen diétás fogások közül válogatok az egészséges táplálkozás fényében, vagy kiadós és kalóriadús ételeket választok, és tojást eszek virslivel, bundás kenyérrel, amit egy kis palacsinta, croissant követ.

Persze vannak olyanok, akik egy ilyen kivételes helyzetben is képesek mértékletesek lenni, vagy éppen azért érkeznek ide, mert szeretnének egészségesen élni, esetleg egy böjtkúrát folytatnának –, mi most ezeket háttérbe szorítva az „érezzük jól magunkat!” gondolat mentén finomakat ettünk, hogy a medence tér pihenő padjain nagyokat szuszoghassunk.

Wellness naphosszat

A szállodában lehetőség van arra, hogy a késői kicsekkolást válasszuk, ami azt jelenti, hogy elég csak 16 órakor elhagyni a szobánkat. Kihasználva a hosszú itt tartózkodást, kipróbáltuk a szabadtéri élménymedencét, ami fantasztikus a hideg napokban is, hiszen a melegvíz, a felszálló pára, a víz alatti masszázsok nem csak kellemesek, de hasznosak is, hiszen alaposan megdolgozzák a fáradt izmainkat.

IMG_20200126_134400

Nagyon tetszett a beltérben található masszázs medence is, ahol minden egyes végtagunkat, testrészünket egy különálló masszázs fúvókat masszírozza át. Itt a vendégek egymást követve, egy hangjelzés alapján haladnak tovább, így pontosan annyi ideig időzünk egy-egy helyen, ameddig szükséges. Kihagyhatatlan volt a szauna, ráadásul hétvégente szaunaszeánszokat is tartanak – ott volt a helyünk!

Minden jó egyszer véget ér, így nekünk is lassan készülődnünk kellett. Ez a két nap csodálatos volt minden tekintetben, hiszen együtt lehettünk, kényelemben, vendégszeretetben. Ugyan nem jutott mindenre idő, de alaposan belekóstolhattunk a jóba, és élveztük minden pillanatát. Köszönjük a szíveslátást NaturMed Hotel Carbona!

IMG_7923

Fotó: Bujtor Berill, Kovács Nóra

Támogatott tartalom.

Kapcsolódó bejegyzések