Főúri kalandok Mezőtúron, a Hercegasszony Birtokon

2020 július 10.
Főúri kalandok Mezőtúron, a Hercegasszony Birtokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hercegasszony Birtok. Egy hely, ahová bármikor szívesen megyek. Hogy miért? Egy olyan csillagállás alatt született, aminek köszönhetően mindenből a legjobbat kapta. Szép helyszínt, bájos múltat. Persze sokat tettek hozzá: egy jó konyhát és pazar szolgáltatást, aminek köszönhetően díjnyertes butik szállodává vált.

Mezőtúr Budapesthez viszonyítva nincsen túl közel, de messze sincs. Ám ha teljes kikapcsolódásra vágyunk, akkor szinte bármilyen távolságot hajlandók vagyunk megtenni, főként, ha már tapasztalatból tudjuk, itt a slow living teljes mértékben megvalósulhat. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a gyenge térerő miatt a mobileszközöket egy idő után teljesen elástam, és átadtam magamat az olyan klasszikus tevékenységeknek, mint a napozás, olvasás, felhő bámulás.

IMG_20200629_151537

De kanyarodjunk vissza az elejére. Éppen egy éve fedeztem fel a Hercegasszony Birtokot, akkor kettecsként töltöttünk néhány napot a Körös menti birtokon, élményeimet, az első benyomásokat és a Birtok történetéről szóló tudnivalókat megosztottam veletek, a cikket itt olvashatjátok. Most a Woman Power Project lány csapatával, hatan vágtunk neki az útnak, mert szerettünk volna nyugodt két napot eltölteni, ami most kifejezetten a pihenést szolgálta.

Hercegasszony Birtok

(Nem mellékesen a Europcar segítségével utaztunk, akik voltak olyan kedvesek és biztosítottak a számunkra két Skoda Scalat, hogy az utazás élménye is klassz legyen. Ezúton köszönöm nekik még egyszer az autóbérlés lehetőségét! Éljetek ti is ezzel, ha belföldön vagy külföldön van szükségetek egy bérautóra, mert gyors és megbízható partnerek!)

Europcar Hungary Skoda Scala

Egy év alatt picit változott a helyzet, mert a tavaly előtt leégett wellness komplexumot mostanra csodálatosan újra építették, így idén már egy vadonatúj fürdőház fogadott bennünket. Természetes volt, hogy szinte minden attrakcióját leteszteltük.

Hercegasszony Birtok Hercegasszony Birtok

Az úszómedence fantasztikus hűvös vize kiválóan felfrissít, de aki nem az épített medencéket kedveli, az a Holt-Körös békés vizében is megmártózhat. A wellnessben most a szaunát kihagytam, bár mások a meleg ellenére szívesen adóztak a forró légfürdőnek. Helyette a pezsgőfürdőben élvezhetem a masszázsfejek dögönyöző hatását, hogy utána a birtok hatalmas kertjében vehessek napfürdőt.

Hercegasszony Birtok

Bár egy alföldi birtokon pihentünk, mégsem éreztem azt, hogy a mezőn tikkandánk, hiszen a csodálatosan gondozott kert a rengeteg árnyat adó fával és a vízparton húzódó nádassal egy életmentő oázisra emlékeztetett. A nagy pusztaságtól konkrétan a kovácsoltvas kapu választott el minket, amin belül egy minden földi jóval ellátott apró szigeten pihentünk.

Hercegasszony Birtok

Fák között kihúzott függőágyak vártak a megfáradt vendégre, hattyú formájú vízibiciklik a kalandos kedvűekre. Aki egy kis mozgásra ácsingózott, az sup-ra pattanva evezhetett a Körösön, a csendet igénylők pedig a stégen üldögélve figyelhették a halak kapását. Legjobban azonban a hajókázást vártuk! Óriási élmény volt a csodálatosan karbantartott, lakkozott, motoros hajóval szelni a vizet, és átadni magunkat a ragyogó napsütésnek és gyönyörködni a természet szépségében.

Hercegasszony Birtok

A pihenés szinte minden formáját kipróbáltuk, amihez a körítést az étkezések adták. Az Iréne Bisztró kínálatával, kulináris kalandjaival lett teljes a Hercegasszony Birtokon töltött kikapcsolódásunk. Ha szerettek belekóstolni a hazai konyhák mesterfogásaiba, akkor mindenképpen látogassatok el ide, mert a konyha évek óta kimagasló teljesítményt nyújt, nem véletlen, hogy az étteremkalauzok rendre előkelő helyre rangsorolják a teljesítményét.

Iréne Bisztró

Az Iréne Bisztró egy szerethető étterem, ahol a fogások nem öncélúak, ahol a hozzávalók a szomszédos kertből vagy a közeli gazdáktól kerülnek ki. A fogások éppen annyira újítóak, amiktől még nem jövünk zavarba, a szezonalitás pedig lehetővé teszi, hogy új kreációk kerüljenek a tányérokra. A háromfogásos vacsoramenü lehetőséget ad arra is, hogy a séfek megcsillogtathassák tudásukat, és modern, letisztult tálakat tegyenek elénk, amelyekben felismerhetőek a tradíciók is.

Nehéz lenne nem elfogultan beszélni a Hercegasszony Birtokról, hiszen minden alkalommal megtapasztalom, milyen szívvel és lélekkel viszik ezt a helyet, mennyi munka és szeretet van abban, hogy egy vendég valóban tökéletesen kikapcsolhasson és az ott tartózkodása minden pillanatát élvezhesse.

Hercegasszony Birtok

Fontosnak tartom, hogy lássuk és megtapasztaljuk, milyen az igazán jó vendéglátás, ami értünk, vendégért van. Akkor is, ha csak egy vagy két napra érkezünk, a legjobbakat kapjuk. Egy kis időre megérezhetjük azt a luxust, ami oly ritkán adódik az életben: egy főúri birtokon lesik minden vágyunkat, kellemes környezetet biztosítanak számunkra és terített asztallal várnak. Arra néhány napra ugyanis mi vagyunk a Birtok lakói, akár csak egykor Lelbach Irén.

Kapcsolódó bejegyzések