Édes, mint a cukorborsó

Bár a Czukor Borsó még csak most ünnepli első születésnapját, mégis, mind Máriagyűdön, mind a környező városokban már híre van, milyen finomságok készülnek B. András Márta és Latorczai-Rácz Lilla cukrászdájában. A két hölgy ugyanis arra adta a fejét, hogy cukrászdát nyitnak közösen, nem is akár milyet.

Mariagyud_Czukor Bors+-_21

Ahogy felfele caplatunk a Máriagyűdi Kegytemplomhoz, a felé vezető úton az egész házat betölti a süteményillat. Kekszek, színes macaronok, piték és torták várják az éhes turistát. A habkönnyű vörösboros csokoládépiskótát, mascarpone krémmel a tetején kár lenne kihagyni, mint ahogyan a frissítő házi limonádét sem érdemes visszautasítani.

IMG_20160730_165139338

Ide pihenni, kikapcsolódni jön az ember. Miközben nyugodt lassúsággal falatozzuk az édességeket, az ember szeme el-elkalandozik. A tálalópulton sorakozó romantikus edénykék, tányérkák, csészék és bonbontartók, a kredencen pihenő levendulaillatú kencék, a nagymama csipke terítőjével letakart asztalon illatozó virágcsokor mind-mind olyan szépségek, melyek gyönyörködtetik a szemet, és arra késztetnek, hogy lelassuljunk és megpihenjünk.

IMG_20160730_165159765

Erre amúgy is van lehetőség, hiszen akár egy borkóstolóval egybekötött sütizés után a vendégszobában is megpihenhetünk, de a ház mögötti kert hatalmas fája alatt kialakított padok minden bizonnyal a csillagos ég alatt tartanak minket. Itt megtanulja az ember, hogy a természet milyen jó gyógyír. Elég csak elmerülni szépségében, és máris megpihen az elme, és elcsendesedik a lélek.

IMG_20160730_164604154

A cukrászda két háziasszonya különleges karriert járt be. Míg Márta a pécsi lakberendezési boltját hagyta a háta mögött a cukrászda kedvéért (az ő keze munkáját és jó ízlését dicséri a cukrászda belső kialakítása), addig Lilla borász múltjával cukrásznak tanult, hogy képesítéssel és szaktudással felvértezve állhasson a pult mögé. A nyitás óta mindketten a CzukorBorsónak szentelik mindennapjaikat, hogy a messziről érkező vendég számára mindig kerülhessen friss, illatos, édes sütemény a terített asztalra.

Cím: Máriagyűd, Arany János utca 29. 

IMG_20160730_164313230

Kapcsolódó bejegyzések