A Mihályi Patisserie desszertek az Avalon étteremben

A Michelin ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválasztékkal csábít édes falatozásra.

Bár az utóbbi időszakban divatos gasztroforradalomról beszélni hazánkban, szinte sosem említjük a vele párhuzamosan kialakuló és egyre erősödő cukrászforradalmat. Ennek egyik szószólója maga Mihályi László cukrászmester, aki első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ egyik legrangosabb cukrászati megmérettetésének a „Cupe du Monde de la Patisserie”-nek.

IMG_2795_edited

Kreatív cukrászmesterként boldogan segít olyan éttermeknek és kollégáknak, akik desszertkínálatukban a változatosságot, a megalkuvást nem tűrő szabadságot és a friss, szezonális alapanyagokat részesítik előnyben. Így hozta a sor össze őt Bajusz Gergellyel, az Avalon Ristorante gasztronómiai igazgatójával és Lazányi Jánossal, az étterem vezető cukrászával.

IMG_2953_edited

„Hosszú ideje figyeltük és csodáltuk Mihályi László munkásságát, mielőtt felkerestük őt” – mondta Bajusz Gergely. „Nagyon fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés, hogy hogyan lehetne jobbat, maradandóbbat és izgalmasabbat alkotni. László ezt az erőt és tenni akarást láthatta meg bennünk, amikor elvállalta, hogy terelget minket a céljaink felé. Tavaly nyáron kezdtünk el együtt dolgozni és fél év kellett ahhoz, hogy előálljunk egy olyan tányérdesszert kínálattal, mely méltó egy Michelin ajánlott étteremhez. Hosszú, izgalmas folyamat volt ez, mögöttünk van már pár jó hosszú szakmai beszélgetés, rengeteg gyakorlás és kóstolás, melyben vezető cukrászunk, Lazányi János és csapata lelkes partnernek bizonyult.”

Mihályi László vallja, hogy egy desszertnél az íz az, ami a legfontosabb, ugyanakkor szükség van mellé egy „wow” élményre, egy meglepetésre is, mely része a desszertevés izgalmának. Ennek mentén alakították ki az Avalon Ristorante desszertkínálatát, mely négy kiváló tételt tartalmaz.  A Tiramisu, a Chill Julienne, az Egzotikus pohárdesszert és „A krémes” mind hosszas tervezés eredményei, melyeknél az alapanyagokat a legkiválóbb helyekről szerezték be. Madagaszkári vanília és Olaszországból frissen érkező mascarpone is ott lapul a hozzávalók között. A szezonalitás jegyében a cukrász csapat minden évszakban újabb cukrászkölteményekkel lepi majd meg a hozzájuk látogatóvendégeket.

IMG_3024_edited

Kapcsolódó bejegyzések