Gasztrotúra több személyre – BP BAR BQ

Ha nagycsaláddal rendelkezel, akkor pontosan tudod, egyáltalán nem mindegy, hol és mennyiért étkezik 5 fő. Ráadásul finomat. Így voltunk ezzel mi is. Elsőként BP BAR BQ főhadiszállását vettük be, hogy degeszre tömjük magunkat igazi barbacue finomságokkal.

Egy végigkorcsolyázott hideg délelőtt után döntöttünk úgy, hogy ebédelni indulunk. Olyan helyet kerestünk, ami elég laza ahhoz, hogy pufi dzsekiben, kicsit csapzottan jól érezhessük magunkat, és elég cool ahhoz, hogy a legtrendibb ételeket kóstolhassuk meg. Megérkeztünk az Akácfa utcába, aminek az alsó szintjét szinte megtöltöttük öten.

Mivel délután 4 óra körül érkeztünk, így a vacsora roham előtt voltunk, vagyis szinte minden asztal szabad volt. Kényelmesen elhelyezkedtünk, és hosszasan böngészni kezdtük az étlapot. Nagyon különfélék vagyunk: az ötös fogatunkat 2 kíváncsi mindenevő, egy klasszikus fogások iránt érzékeny és 2 bátortalan, de érdeklődő személy teszi ki. Ezzel a leosztással nem könnyű olyan éttermet találni, ahol mindenki jól lakik, és olyat eszik, ami ízlik is neki. Nos, itt nem kellett ezen a problémán agyalnunk: mindenki talált magának olyat, ami izgalmasnak és finomnak ígérkezett.

Első körben limonádékat rendeltünk, természetesen mindenki másfélét. Ahogy illik. Második körben jöhettek az ételek, és bár az étlapon nem szerepel 10-12 félénél több, így is komoly fejtörést okozott, ki melyiket válassza. Amíg az ételek készültek, alaposan körbenéztem. Tetszett a hely letisztultsága, az egyszerű faasztalok és székek, amelyek a gyorsétterem és a klasszikus étterem között valahol félúton található. Látható volt, hogy itt nincs nagy fakszni. Műanyag evőeszközök, műanyag poharak és papír tálcák adják a körítést (azért azon kicsit meglepődtem, hogy a kávémhoz egy félbevágott szívószálat kaptam kanál gyanánt – de legyünk lazák! ).

Limonádék

Az emelet a kényelmesebb rész, ahol hagyományos asztal-szék megoldás mellett tudjuk elfogyasztani az ebédünket, vacsoránkat, azonban az alacsony belmagasság miatt kicsit nyomott a hangulat. (Amikor másodszorra ott ettünk, egyöntetűen megállapítottuk, hogy ha választani lehet, akkor maradunk a földszinten.)

Az étel valami fenomenális volt. Ízes, szaftos, bőséges és igazán lehengerlő. Percekig csak néztük az elénk lerakott adagokat, és azon tanakodtunk, hogyan fog mindez belénk férni. Ezzel nem volt gond, az utolsó morzsáig mindent megettünk. A húsok különlegesek, az öntetek ízletesek, a saláták frissek és ropogósak voltak.

szmóker

Ettünk a híres, saját gyártmányú szmókerben füstölt marhaszegyből, ami a Reuben szendvicsben köszönt vissza, megkóstoltuk kacsás BBQ wrappot, a Pulled pork-ot, a Caesar BBQ pulyka szendvicset. Valahogy mindenki eltalálta azt, hogy mi illik hozzá, és mi fogja a legnagyobb örömöt okozni. Nagy titokban a többiek szendvicsét látva már tervezgettem, mi lesz a az az étel, amit legközelebb megkóstolok, sőt, azon tanakodtunk, mikorra tervezzük a következő látogatásunkat.

szendvicsek

Persze essen néhány szó az árakról is. Az italok a megszokott alapárakon futnak, az ételek 2000 és 3500 között mozognak. Mi egy cirka 20 ezres számlával zártuk a napot. Így, ezzel az élménnyel maradéktalanul megérte itt enni. Sőt, hogy láthattam közelről a szmókert, és megnézhettem, hogyan készül a marhaszegy, teljesen le lettem kenyerezve. Nem hiába, a jó vendéglátást nem lehet tanulni. Az valahonnan belülről fakad. :)

műhelytitkok

Kapcsolódó bejegyzések