Top szállások Tokaj-Hegyalján

2020 szeptember 16.
Top szállások Tokaj-Hegyalján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy nagyon különleges túrán vettem részt szeptember elején. Tokaj-Hegyalja 2 kicsi faluját vettük célba annak reményében, hogy felfedezzük minden zegét-zugát. Azonban olyan sok látnivaló található, és annyi kedves vendéglátó él Bodrogkeresztúron és Bodrogkisfaludon, hogy mindannyian nem fértek bele ebbe a cikkbe. Így a teljesség igénye nélkül következzenek a kedvenc szálláshelyeim.

Ha Tokaj-Hegyaljára érkezünk, tervezzünk bőven az idővel. A térség ugyanis sokkal több, mint hazánk legnagyobb borrégiója. Számtalan szabadidős tevékenység, kirándulási lehetőség vár ránk, múzeumokkal, látványosságokkal együtt. De ezek mellett mindenképpen keressük fel a helyi termelőket, mert fantasztikus ízeket fedezhetünk fel.

Tokaj_hegyalja_ChicAndCharm

Ráadásul 2020. szeptember 25-26-án kerül sor a Mindszenthavi Mulatságokra. E két nap alatt minden a borról, a zenéről és a finom falatokról szól. Tizenhárom borászat nyitja meg kapuit, így megismerhetjük a borkészítés fortélyait, csodálatos régi és új pincéket járhatunk be, dűlőtúrákon vehetünk részt, vagy akár többtételes borkóstolók részesei lehetünk. A két nap folyamán érdemes több helyet is felkeresnünk, színes programokkal, különleges kóstolókkal és zenei élményekkel várnak minket. Ne siessünk, érdemes ezt a két napot kimaxolni, így jöjjön néhány szálláshely, ahol nagy szeretettel várnak minket!

Ahol otthon érzed magad!

A Bodrog közelsége, a vidéki porták bája lengi körbe a bodrogkisfaludi Kisfalucska vendégházat, amely családi vállalkozásként jött létre 2009-ben. Az elmúlt év során újabb épület született a már meglévő vendégház mellé, így összesen 8 szoba közül válogathatsz kedvedre. A dupla szobás apartmanokban kényelmesen elfértek, akár öten is. Bár az étterem még nem készült el teljesen, előzetes egyeztetést követően teljes ellátással várják a csoportokat, baráti társaságokat. A vendégházban egy jakuzzi és egy szauna teszi teljessé a kikapcsolódásodat, és a háziak borszakértelme garantálja a borkóstolók kellemes hangulatát.

Kisfalucska (1)

Lakj egy XVIII. századi kúriában!

Bodorgkeresztúr történelmi központjában egy csodálatosan felújított és restaurált kúria lehet az otthonod, ha a Füleky Kúria Vendégházban szeretnél megszállni. Hat kétágyas en-suite szoba, szalon, felszerelt konyha, terasz és kert áll a rendelkezésedre, de ehhez előzetesen be kell jelentkezned. A vendégház mellett található a borászat, mely egy építészeti bravúr, nem véletlenül jutalmazták megannyi építészeti díjjal! A pincelátogatást nem érdemes kihagynod, mint ahogy a borvacsora, a borkóstoló és a tokaji borbemutató is emlékezetes pillanatokat tartogat majd számodra! Az intenzív élmények után a kertben elfogyasztott kávé teszi fel a koronát itt tartózkodásodra!

Füleky Kúria (20)

Udvarház a Bodrog gátjánál

Takaros kis vendégház vár, ha ellátogatsz a Tokaj Nobilis borászatához tartozó szálláshelyre. A borászat közvetlen közelében két házikó fogadja a betérőket. Az Kisházban hatan, az Udvarházban tízen szállhattok meg a kényelmes, nagy szobákban, amikhez még közös étkező és a felszerelt konyha is tartozik. Biztos imádni fogod, mert hatalmas a kert, a nagyobbik ház kertje a Bodron gátjánál ér véget, így tökéletes idill fogad benneteket. Érdemes élni a lehetőséggel és kipróbálni milyen egy piknik a Csirke-mál dűlőben. Előzetes bejelentkezés alapján pincelátogatásban is részed lehet, az egy-másfélórás programba egy 4 vagy 6 tételes borkóstoló is belefér.

Tokaj Nobilis Front

 

Panoráma a Henye Dűlőn

A Henye Dűlőn elterülő, négyszintes borászat joggal vívja ki elismerésünket, amikor a hegytetőre érkezünk. Az akár 1 millió palackot is elér a pincészet kapacitása, az ultramodern géppark és a kiváló borok egyaránt profizmusról tesznek bizonyságot. A komplexum egy borbárral, hatalmas panorámás terasszal egészül ki. A Henye Vendégház 5 szobát takar, amelyben kényelmesen kipihenheted a pincelátogatás, a dűlő túra és a kiadós borkóstoló fáradalmait. Ha itt szállsz meg, mindenképpen próbáld ki a milyen egy gatorral végig száguldani a dűlők között, garantáltan örök emlék marad!

Henye Dűlő (6)

Kapcsolódó bejegyzések