Könnyed, mégis hatékony – Ismerd meg a Cremio Cosmetics krémjeit!

2021 július 28.
Könnyed, mégis hatékony – Ismerd meg a Cremio Cosmetics krémjeit! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Cremio Cosmetics természetes hatóanyagokat alkalmaz termékeiben ahhoz, hogy az egészséges, szép bőr ne csak álom legyen. A prémium termékek fejlesztéséhez gyógyszerészi szakértelem társul, így nem csak a problémás, de az idősödő bőr igényeire is számtalan megoldást kínál. A márka fejlesztő-tulajdonosával, Dr. Belényesi Líviával a márka küldetéséről beszélgettem, de persze arról is szó esett, mi készteti napi szinten arra, hogy fejlesztéseivel a szebb bőr eléréséért munkálkodjon.

Hogyan kerültél közel a kozmetikai termékekhez? Gyógyszerészként egyetemista éveimben nagyon érdekelt a gyógynövénytan és a technológia, a krémek fejlesztése volt a tudományos munkám és a szakdolgozatom tárgya. Ösztöndíjasként Dániában és Olaszországban is ezekben a témákban kutattam. A szakmai életem a marketing és sales irányába kanyarodott, de 5-6 éve egy születésnapi ajándék kapcsán elkezdtem a természetes kozmetikumokról tanulni.

Mi késztetett arra, hogy fejlesztésbe fogj? Mindig is a problémás bőr harmonizálása izgatott, az elmúlt években hozzájött ehhez a szelíd anti-aging kérdésköre, azaz, hogyan lehet gépek és drasztikus eljárások nélkül a bőr öregedésének jeleit csökkenteni. Dolgozó, ambiciózus, a munkájára igényes nőként, ugyanakkor anyaként szembesültem azzal, hogy mennyi idő jut egy nőnek, anyának magára. Kiegészítve azzal, hogy problémás bőrrel megáldva miként tudja egy anya a mindennapi teendői mellett a professzionális megjelenést biztosítani. Nem könnyű. Leginkább az nem könnyű, hogy egy-egy smink, alapozó, krém ne rontsa le másnapra a nagy nehezen elért jó minőségű bőrállapotot. Nem találtam olyan kozmetikai családot, amivel ez megoldható lett volna, így amikor megismerkedtem a természetes kozmetikumok alapanyagaival és a bőrre gyakorolt hatásukkal, azonnal beleszerettem, és eldöntöttem, hogy létrehozom saját márkámat.

Milyen célokat határoztál meg, amikor a Cremio márka kialakítását tűzted ki célul? Olyan kozmetikumok fejlesztése a célom, amelyek akár önállóan, pillanatok alatt tudnak a megjelenésen és a bőr állapotán javítani, ugyanakkor könnyedén lehet őket egy napi rutin részeként egymásba kapcsolni. Ennek megfelelően valamennyi kozmetikumom gyorsan felszívódó, könnyed, vagy könnyen eloszlatható. Törekszem arra, hogy egymással „kompatibilisek” legyenek, azaz könnyedén lehessen például a szérumokat a krémekbe keverni, ne csapódjanak ki az egyes alkotórészek összekeverés után.

Cremio Cosmetics

Milyen alapértékeket határoztál meg a termékek fejlesztése során? Ami saját tapasztalat és vásárlói visszajelzések alapján állítható, ha olyan bőrazonos alapanyagokat használok, amik a bőrben megtalálják a saját helyüket, és rövidtávon, de pár hét alatt mindenképpen látszik a hatásuk. Bőrünk azonnal meghálálja a jó terméket azzal, hogy elsimul. Nem csak kinézetre, de érzetre is. Ezt a nyugodt, hidratált, ápolt bőrérzetet szeretném megosztani és eljuttatni mindenkinek. Nagyon szeretem, hogy a vásárlóim leginkább törzsvásárlók, mert ez azt jelenti, hogy termékeim, a fejlesztéseim, ötleteim működnek. Büszke vagyok arra, hogy az engedélyeztetési nehézségek ellenére létrehoztam a saját laboromat, saját gyártó műhelyemet, és valamennyi termékem saját fejlesztésű, a recepteket a különböző igényekre, különböző alapanyagokra tervezem. Nem függ a márka külső labortól vagy fejlesztőtől, így a minőség és a folytonosság hosszú távon garantálható.

Kinek szól a márka? Célközönségem azok a nők, akik igényesek arra, hogy mivel ápolják bőrüket, fontos a harmonikus bőrérzet, a magabiztos megjelenés és fontos számukra a szelíd anti-aging.

Milyen főbb vonalak alakultak ki a termék portfolióban? Alap kozmetikumaimat a problémás bőrre terveztem. Amikor elértem, hogy különböző bőrproblémákra a visszajelzések alapján sikerült működő, hidratáló kozmetikumokat kifejleszteni, akkor az érdeklődésem a ráncok felé fordult. Leginkább azért, mert 45 év körül minden nő (így én is) elkezd velük foglalkozni, másrészt, nagy igény mutatkozott a vásárlóim részéről is erre. Mivel a ráncok a bőr öregedésének látható jelei, ezért valójában a bőr öregedésének a folyamatának megismerése és lassítása foglalkoztat leginkább. Mivel a különböző bőrtípusok különbözőképp reagálnak a ráncfeltöltő hatóanyagokra, többféle terméket fejlesztettem és fejlesztek a bőrtípusoknak megfelelően.

Hogyan jöttek a férfi kozmetikumok a portfólióba? Szintén vásárlói igények hozták létre, ugyanis vásárlóim azt tapasztalták, hogy férjeik, barátaik „ellopkodják” az arckrémeiket, és kértek olyan termékeket, amiket dedikáltan férfiak számára lehet ajándékozni.

Cremio Cosmetics_ChicAndCharm

Nyáron milyen bőrápolási praktikákat, és hozzájuk kapcsolódóan milyen termékeket javasolsz nekünk? Nyár van, így a nyári bőrápolással kapcsolatban létrehoztam a különböző faktorszámú, könnyed arcrémeimet. Nagyon sikeresek, mert textúrájuk könnyed, gyorsan eloszlatható, gyorsan beszívódó. A színezett SPF20-as emulzió és az érzékeny, nagyobb fényvédelmet igénylő bőrre tervezett SPF40 Rosa lycopene serum gyorsan felszívódik, egységes bőrszínt eredményez, és „nem is érezni, hogy arcunkon van, könnyen lélegzik bőrünk alatta” érzést ad. A Hyaluron szérumok közül pedig keresett nyáron a mattosító hatású, Matt serum. Micellás virágvizes arclemosóink pedig elengedhetetlen részei a mindennapos bőrápolásnak, hiszen nem csak a naponta a bőrre rakódott szennyeződét távolítják el, hanem egyben hidratálnak is.

Melyek legsikeresebb termékeid? A legsikeresebb termékünk a Cremio Beauty Box 5 Essential-ba is összegyűjtött Happy Eyes szemvidító szemkörnyékápoló krém, Anti Age serum, Hyaluron serum, Happy Face nappali arckrém és Night Repair éjszakai krém. Az újdonságok közül a Probio night éjszakai krém és a Peptide Lifting krémünk a legkeresettebbek. Mindebből látszik, hogy a hidratálás, a szelíd anti aging és a ráncok csökkentése izgatja leginkább vásárlóinkat.

Teszteltem a Cremio Cosmetics termékeit!

Csodálatos termékkínálattal rendelkezik a Cremio Cosmetics, így hosszas tanakodás után 5 termékre esett a választásom, amik teljeskörűen ápolják az arcbőrömet. A választás szempontja az volt, hogy a bőrtípusomnak és a bőrállapotomnak megfelelő termékeket próbálhassak, illetve az éjszakai krém esetében a probiotikumok jótékony hatásáról már korábban is sok jót hallottam, így szerettem volna most a saját bőrömön is megtapasztalni.

Tiszítás

Amióta a micellás vizek megjelentek, a sminklemosáshoz szinte kizárólag ilyet használok. Szerettem volna egy hazai kozmetikai cég termékét is kipróbálni, amire most lehetőségem is nyílt. A Cremio Micellar Rose Water kellemes, nem tolakodó rózsaillatával igazi nőies kozmetikum. Bio damaszkuszi rózsavizet tartalmaz, de nem csak az illata, hanem a hatása is fontos! Nyugtató, hidratáló hatása az érzékeny és az érett bőr számára is kiváló. Növényi glicerint is tartalmaz, ez fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét, amit az urea tovább fokozz. Szépen, maradéktalanul megtisztítja a bőrömet, a szemfestéket is könnyen eltávolítja. A bőrtisztításon kívül szívesen használom napközben is, amikor azt érzem, hogy jól esne a bőrömnek egy kis frissítés.

Cremio Cosmetics Micellar Rose Water

Bőrápolás

Ma már el sem tudom képzelni a napi bőrápolási rutinomat szérum nélkül, ezért a Cremio Matt Serumját teszteltem, ami a matt hatás miatt ebben a nyári időszakban tökéletes választásnak bizonyult. Ráadásul pont vízhiányos bőrre lett tervezve, így az olajmentes formula nagyon könnyedén hidratál. Hyaluron komplexet tartalmaz, az alacsony molekulatömegű hyaluron eljut a bőr mélyebb rétegeibe, megtartva a vízet, míg a nagy molekulatömegű hyaluronsav a bőr felszínen marad, vékony filmréteget képezve, így akadályozza meg a víz kipárolgását.

Cremio Cosmetics Matt Serum

A Happy Face nappali arckrém, aminek a neve is más nagyon ígéretes, egy könnyed és gyorsan felszívódó terméket takar. A csomagolása kiváló, hiszen a pumpás adagolásnak köszönhetően nem éri sem levegő, sem baktérium a készítményt, így hosszan megőrzi kiváló minőségét. Az első benyomás az illat alapján alakult ki bennem: a krémnek nagyon kellemes illata van, nem tolakodó. A könnyed felszívódás intenzív hidratálással társul: hialuronsav, karbamid és glicerin gondoskodik erről. A víz megtartásához makadámia dióolaj és meggymagolaj gondoskodik, a bőr megnyutatására D-panthenol, az allantoin és az E-vitamin került bele. Most nyáron tökéletes választásnak tűnik, hiszen nem nehezíti el a bőrömet, az utolsó cseppig felszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, és ami fontos, ebben a melegben nem is izzadom ki.

Az éjszakai krém probiotikumot tartalmaz, amit azért szerethetünk, mert rövid időn belül mutatja áldásos hatását: nyugtatja és javítja a bőr szerkezetét, segíti a megújulási folyamatokat, csökkenti a bőrpírt és a pattanásokat, egyensúlyba hozza a bőr mikrobiomját. A Probio Night éjszakai krém textúráját tekintve nagyon gazdag, azonban a bőr felszínén könnyű eloszlatni, és gyorsan fel is szívódik. Nem okozott gondot, hiszen fontos, hogy azt érezzem, hogy „levegőhöz” jut a bőröm, ezt a krém tökéletesen biztosította. Tápláló hatása nagyon kellemes eredményt hozott.

Cremio Cosmetics Probio Night

Nincs bőrápolás egy jó szemránckrém nélkül, így a csomagba bekerült a Cremio Happy Eyes krémje. A reggeli duzzadtság ellen kiváló, köszönhetően a perzsa akác-darutozid hatóanyagnak. Találunk benne még ránckisimító acmella kivonatot, csodás sárga színét és ápoló krémességét a kávévajnak és az avokádóvajnak köszönheti

Cremio Cosmetics Happy Eyes

Kapcsolódó bejegyzések