Ayurvéda a bőrápolásban

2016 november 17.
Ayurvéda a bőrápolásban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nemrég egy egészen újszerű termékcsaládra bukkantam, amely valójában igen nagy hagyománnyal bír, hiszen az ayurvéda tudását hívja segítségül termékei kialakításakor.

Az élet ősi tudománya több mint 5000 éves múltra tekint vissza, melynek főbb célja, hogy olyan praktikákat gyűjtsön egybe, amelyek az egészség fenntartását hivatottak elősegíteni, illetve a betegség gyógyítására alkalmas ősi gyógymódokat, gyógynövény készítményeket, gyakorlatokat, meditációkat ad át a tudatos fogyasztónak. Az ayurvéda egy jól megalapozott, komplex gyógyászati rendszer. Elsősorban a prevenciót, a betegségmegelőzést, a szervezetet fiatalító eljárásokat, illetve a test élettartamának meghosszabbítását hangsúlyozza.

diet-medicines

Ayurvédikus szépségápolás

A Vaipani kozmetikumok ezt az ősi tudást rejtik magukban. Mögöttük India-szerte és világon is az egyik leghíresebb tradicionális ayurvédikus gyógyszereket és gyógyolajokat gyártó cég áll, a Kerala-i Arya Vaidya Sala. Az ayurvédikus szépségápolás más tartalommal bír, mint amit a hagyományos nyugati felfogás tart. Az ayurvédikus szépségprogram személyre szabott bőr-, haj- és testápolásból áll, meghatározott táplálkozási rendből, életmódból, testgyakorlatokból, masszázsokból, de idetartozik a bőr csiszolása, a sejtregenerálás, a ránctalanítás, a test petyhüdt izmainak megerősítése és egyéb szakmai kezelések.

Ayurvédikus szépségápolás

India krémjeit teszteltem

Mindezek ismeretében nagyon kíváncsi voltam, hogy milyenek lehetnek ezek az ayurvédikus termékek. Két szépségápoló krémet próbálhattam ki, az egyik a száraz bőr ápolására szolgáló testápoló lotion, a másik egy ránctalanító, revitalizáló arckrém volt.

Mindkét termék csomagolása a letisztultságot sugallja. Azt az érzetet kelti, hogy a tartalom sokkal fontosabb a külsőségeknél. A testápolás elsődleges számomra, mert extrémen száraz a bőröm, és télen még jobban szenvedek attól, ha elmarad a mindennapos krémezés. Pont ezért fontos számomra, hogy a testápolóm ténylegesen tápláló legyen, ugyanakkor gyorsan felszívódjon, ne hagyjon ragacsos érzetet maga után.

Ayurvédikus szépségápolás

A test ápolása

A Vaipani Mandel Body Lotion egy nagyon könnyű, tejszínszerű krém, amelybe olyan fontos hatóanyagok kerültek, mint a mandulaolaj, a fekete szezámmagolaj, a napraforgó olaj, a rózsaolaj. Intenzív mandula illata semmihez sem fogható, így használat után még hosszan megőrzi a bőrünk ezt a jellegzetes édeskés illatot. A hatása gyorsan érezhetővé válik. Az E-vitaminban gazdag testápoló pillanatok alatt felszívódik (de tényleg!) és lágy, sima érzetet hagy maga után. Nagyon kellemes krémezést eredményez, érdemes mindennap használni.

Ayurvédikus szépségápolás

Arcápolás ayurvédikus módon

A másik termék a Vaipani Pristine ránctalanító és revitalizáló ayurveda nappali krém volt. Bár első látásra egy kicsike tégelyt tartalmaz a csomagolás, a gazdag krémből elegendő egy nagyon picit felvinni az arcra ahhoz, hogy egyenletesen eloszlathassuk. Az omega 3 és 6 linolinsavakat, aloét, szezámmag olajat, napraforgó olajat tartalmazó lágy textúrájú készítményt azok is szeretni fogják, akik táplálásra vágynak, ám nem szeretnék, ha a bőrük zsíros, vagy fényes lenne. A krém gyorsan felszívódik illata nagyon kellemes, egyáltalán nem tolakodó.

Számomra mindenképpen meggyőzőek voltak ezek a termékek, hiszen nem csak India ősi tudását hordozzák magukban, de bőrük számára is a legjobbakat biztosítják. Ha te is szeretnéd jobban megismerni a Vaipani termékeit, látogass el a webshopba, ahol számos háttéranyagot olvashatsz el az ayurvédáról és többet megtudhatsz a termékekről. Érdemes figyelemmel kiérni az oldalt, mert időről-időre akciókra bukkanhatsz, amelyekkel kedvezményes áron vásárolhatod meg a termékeket.

Kapcsolódó bejegyzések