Így őrizd meg a fürdőruhád szépségét!

Egy jó minőségű, mutatós fürdőruha különleges darabnak számít. Ahhoz, hogy jövőre is viselhesd, érdemes betartanod néhány mosási, ápolási szabályt!

Mivel a fürdőruha extrém környezeti hatásoknak van kitéve – mint a klór, a sósvíz, az UV sugárzás – ezért különleges bánásmódot igényel: sokkal több törődést, mint gondolnád.

Minden használat után most ki, de ha igazán figyelmes vagy, akkor akár a strandon, akár a wellness részlegben rögtön öblítsd ki, így nem roncsolja tovább a textilt a vegyszer vagy a só. Mivel a bikini anyagát úgy tervezték, hogy hamar megszáradjon, ezért igazából centrifugázásra nincs is nagyon szükség, helyette elég, ha egy törölközőbe csavarod és alaposan átnyomkodod. Így a felesleges vizet el tudod távolítani belőle, és a napon vagy a friss levegőn hamar megszárad.

Calzedonia beachwear
Calzedonia

Ha flitteres, strasszos vagy épp horgolt bikinid van, akkor nagyon óvatos bánj vele, hiszen könnyen sérülnek. Ezek azok a darabok, amelyeket nem érdemes sem a Velencei-tóban, sem a Balatonban használnod, mert az apró szemű homok örökre beleköltözik, és nincs az a mosási program, amellyel el tudnád távolítani. Ha ezeken a helyeken szeretnél fürdeni, vigyél magaddal egy pót rucit, amit nem sajnálsz annyira. Ha kijöttél a vízből, cseréld le, és máris a száraz és szebb bikinidben napozhatsz.

Tezenis 2017 beachwear
Tezenis

Éppen így érdemes egy plusz darabbal érkezni azokra a helyekre, ahol vízi csúszda van, mert biztos lehetsz abban, hogy a csúszás nem tesz jót a bikini alsódnak. Olyat válassz, ami nem csúszkál rajtad, mert a sebesség és a súrlódás hatására furcsa dolgok történhetnek.

Arra is érdemes figyelned, hogy hová ülsz le: sok esetben klassz a mólón, a medence szélén vagy a Balaton parton ücsörögni, de ne feledd, hogy az érdes felületek vagy akár a betonpadka kidörzsöli a bikini finom anyagát, és bolyhossá teheti.

17-SUM2-002
F&F

Ha figyelsz a fürdőruhádra, és a legnagyobb óvatossággal bánsz vele, akkor meghosszabbíthatod az élettartamát. Azonban örök életre szóló garancia nem létezik, így időről időre vizsgáld felül nyári kedvenceidet. A gumik sajnos elöregedhetnek és elveszíthetik a tartásukat, mint ahogyan az anyag is elvékonyodhat. Nincs is annál kellemetlenebb, mint egy szinte áttetsző alsóban sétálni a strandon.

Kapcsolódó bejegyzések