Nyári élmények itthon! Vár Hévízen a Naturmed Hotel Carbona!

2020 augusztus 4.
Nyári élmények itthon! Vár Hévízen a Naturmed Hotel Carbona! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyon készültünk erre a nyaralásra, mert az elmúlt időszak kivett belőlünk minden energiát. A jó idő beköszöntével egy olyan helyszínre vágytunk, ami a teljes kiszolgálás mellett valódi pihenést jelent.  Így találtunk rá a Naturmed Hotel Carbonára, ami tökéletes mini vakációt nyújtott nekünk.

Hévíz mindig is az egyik kedvenc üdülővárosunk volt. Amikor beérünk a városba és áthaladunk az út mellett álló fenyők alatt, egy teljesen más illat, atmoszféra fogad minket. Szeretem, hogy vigyáznak a városra, a sétáló utcák mindig tiszták, rendezettek, a kertek gondozottak, a parkok dúskálnak a virágokban. Itt az emberek kedvesek, közlékenyek, könnyen barátkoznak és alapvetően jó hangulat uralkodik, bármerre is menjünk, ebben az amúgy nem túl nagy városban.

IMG_20200727_184747_1

Egy ilyen kellemes környezetben, a Hévízi-tótól csupán pár utcányira találjuk a Naturmed Hotel Carbonát. Amikor helyszínt kerestünk, szempont volt, hogy olyan szállodába menjünk, ami magas minőséget képvisel, megbízható, amire a jelenlegi helyzetben is bizton számíthatunk.

IMG_20200728_085406

A szálloda jelenleg teljeskörű szolgáltatás mellett várja a vendégeit, így aki gyógykezelésekre vágyik, vagy szívesen élvezi a gyógyító termálvíz áldásos hatását, az most is fürödhet a termálmedencékben, vagy igénybe veheti az orvosi kezeléseket.

IMG_20200728_084431

Mi azonban teljes mértékben a pihenésnek szántuk ezt a néhány napot. Persze, mindenkinek mást jelent a pihenés, nekünk fontos volt, hogy legyen egy kültéri medence, amiben bármikor csobbanhatunk, legyen egy árnyas és hűs,  nagyméretű kert, ahol a melegben behúzódhatunk az árnyat adó fák alá, és legyen egy szellős, kellemes napozóterasz, ahol a medence partján süttethetjük magunkat.

IMG_20200728_131406

Ebben a tekintetben a Carbona tökéletes választás, de ennél sokkal többet tud. Fedett úszómedencéjében élvezettel szeltem a hosszokat, pezsgőfürdője pedig átmozgatta minden izmomat. Legtöbb esetben a termál szállodákat akkor keresik fel a vendégek, amikor mozgásszervi problémák mutatkoznak, azt gondolom, hogy érdemes már preventív jelleggel is alkalmazni a termálfürdőket.

IMG_20200727_094642

Imádom a vizet, naphosszat tudnék medencében fürdeni, úszni, vagy csak pihenni, így minden olyan kezelés érdekel, ami a vízhez kapcsolódik. Nem véletlen, hogy a Carbonában a Thalasso kezeléseknek is nagy szerepe van, hiszen ezek a tengervíz ásványi anyagait, nyomelemeit, az algákat és az iszapot használják fel a bőr szépítésére. A terápia során különböző fürdőkkel, pakolásokkal találkozhatunk, amiket kiegészítenek masszázsok, testkezelések.

Az ilyen típusú terápiák kiválóak arra, hogy egészségünket megőrizzük, hogy testünket, lelkünket karban tartsuk, hiszen a prevenció, az egészségtudatos hozzáállás teszi lehetővé azt, hogy idősebb korunkban is életvidám, mozgékony és egészséges emberek lehessünk. A szállodában érdemes más kezeléseket is kipróbálni, így például az indiai hagyományokon alapuló Ayurvédikus masszázsokat, amik komplex módon ápolják a testet, a lelket.

Carbona

Naphosszat tudnám ecsetelni mennyire szép a szálloda, a kert, a medence, de igazából akkor érezhetjük át tökéletességét, ha néhány napot ott töltünk. A nyár vége szépnek ígérkezik, érdemes elugrani pár napra Hévízre, a Naturmed Hotel Carbonában egy nyárvégi pihenéssel jót teszünk magunknak, kellően feltöltődhetünk, hogy az őszi időszakot felkészülve várjuk.

További információk a szállodáról : https://carbona.hu/

A cikk a Naturmed Hotel Carbona támogatásával jött létre. 

Kapcsolódó bejegyzések