Séf Fesztivállal zárjuk a nyarat Tihanyban!

2020 július 31.
Séf Fesztivállal zárjuk a nyarat Tihanyban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem múlhat el a nyár gasztronómiai fesztivál nélkül, így augusztus végén sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal találkozhatunk a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

SefFeszt2

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

SefFeszt1

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek. “

Wolf András
Wolf András

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Gasztrofesztivál az egykori tihanyi apátsági majorság területén

„A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban.” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

SefFeszt3

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

  • Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
  • Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
  • Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
  • Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
  • Mini kakaós csiga és lekváros batyu
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

Grill ételek:

  • Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
  • Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
  • Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
  • Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
  • Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

Bogrács ételek:

  • Tihanyi marha gulyás
  • Lecsó mangalica grillkolbásszal
  • Cukkinis vega lecsó
  • Beregi csirkepörkölt krumplival

Főtt kukorica sós vajjal; Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából; Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából; Jégbe hűtött dinnyefalatok; Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár; Mayer szörpök; Francois pezsgő; a Bortársaság balatoni borai; Kávé, ásványvíz, szóda

További praktikus információk a Tihanyban megrendezésre kerülő Séf Fesztivállal kapcsolatban:

  • Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
  • A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
  • A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
  • Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
  • Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein:

www. seffesztival.hu

Kapcsolódó bejegyzések