Így öltözködj stílusosan tavasszal!

2018 március 16.
Így öltözködj stílusosan tavasszal! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha már eleget álltál a gardróbod előtt azon tűnődve, mit tarts meg és mit szelektálj ki a tavasz közeledtével, akkor jöjjön néhány divat tipp, amelyek mentén sikeresen dönthetsz. A legfontosabbat sose feledd! Mindig vedd figyelembe, mit milyen alkalomra választasz, és tartsd szem előtt azt is, hogy illik-e a stílusodhoz!

Színezz kedvedre!

Szinte epedve várjuk, hogy végre színeket vegyünk magunkra, de a számtalan szín közül mégis, melyiket válasszuk? Amíg a teli színek erőteljesek, határozottak, a pasztell árnyalatok lágyságot, finomságot sugároznak. Ez nem azt jelenti, hogy tetőtől talpig cukorkának kell öltöznünk, hanem inkább azt, hogy ezekkel az árnyalatokkal vidámságot, önfeledt szépséget tudunk a mindennapjainkba csempészni. Mint tudjuk, a színek nem csak üzeneteket közvetítenek rólunk, a hangulatunkról, de visszafelé is hatással vannak. Feldobják a kedvünket, jó hangulatot teremtenek. A mérték és a jól eltalált egyensúly tökéletes párosítás!

tavaszi divat_ChicAndCharm

Két árnyalatnál többet ne válogassunk össze, mert nagyon sok tud lenni ennyi szín együtt, éppen ezért lazítsuk fel fehérrel, amitől kicsit levegősebbé válik az összeállítás. Mint látható plus size méret esetében is bátran viselhetünk finom színeket.tavaszi divat_ChicAndCharm

A púder rózsaszín tökéletes választás a kora tavaszi napokra. Ha nem szeretjük annyira pink árnyalatait, akkor a barack vagy nude irányba keresgessünk.

Virágba borulva

A virágok szinte kötelező elemei a tavaszi, nyári öltözékeknek, azonban itt sem mindegy, mit mivel viselünk. Az óriás virágok nem csak igen figyelem felkeltőek, de gyakran növelik a méretet is, így érdemes megfontolnunk, mennyire vagyunk bevállalósak. Hogy ne nézzünk ki úgy, mint egy virágos bolt, érdemes csak egy ruhaneműre koncentrálni a virágokat. Minden más legyen visszafogott, decens, hogy a sok ne legyen túl sok. Az egyensúly itt is nagyon fontos: érdemes a színekkel játszani. A sötéttel kisebbíteni, a világossal növelni tudunk, illetve a fókuszt tudjuk vele mozgatni.

tavaszi divat_ChicAndCharm

A ceruzaszoknya esetében a virágos minta most nagy divat. Törekedjünk arra, hogy a felsőnk egyszínű legyen, így a szemet továbbra is az alj vezeti majd.

tavaszi divat_ChicAndCharm

Akár a kabátunk is virágba borulhat, de fontos itt is, hogy a kevesebb több, vagyis több fókuszpont már nem legyen rajtunk.

7

Virágos lehet a selyem bomber dzsekink, de akár a nyári ruhánk is, amely akár követi a testünk vonalát, akár lazán aláomlik, az egyik kedvencünk lesz ezen a tavaszon. – Fotó: Springfield 

A legtisztább szín

A nyár egyik tuti befutója a fehér, de érdemes ebben az esetben is néhány apróságra figyelni. Ahhoz, hogy ne tűnjünk egészségügyi dolgozónak, fontos, hogy a fehér szettünk kapjon néhány kiegészítőt, ami megtöri ezt a nagy egységet. Ilyen lehet egy öv, színes ékszerek, napszemüveg, kalap, táska. Ahogy ezek, úgy az anyag minősége is fontos. A fehér karton nagyon merev tud lenni, de egy lenvászon vagy selyemruha teljesen más hangulatot áraszt. Ha nem vagyunk biztosan abban, hogy a teljes fehér szett előnyös lenne számunkra, akkor maradjunk a biztonsági sávon belül, és válasszunk egy fehér szoknyát vagy zakót, amelyekkel üde, friss benyomást kelthetünk.

tavaszi divat_ChicAndCharm

A nagy divatházak szinte minden évben bemutatják, hogyan álmodták újra a fehéret. A földig érő ruhától, a nadrágkosztümig minden variációban megtalálhatjuk.

BeFunky Collage

A fehér a legegyszerűbb öltözékünk. Gyakorlatilag bármihez felvehetjük. Egy sima farmerhez, egy shorthoz vagy egy fehér nadrághoz. A lényeg, hogy törjük meg, lehetőleg egyetlen színnel az összhatást.

2

Ezer arca lehet a fehér ruhánknak. Kezdve a romantikus vintage hangulattól a csipke költeményig. Ha pedig a letisztult formákat kedveljük egy egyenes vonalú ruha lesz a befutó.

Tavaszi divat_ChicAndCharm

Érdemes a fehér szettünket egy-egy színnel feldobni. Kézenfekvő, hogy ez a blézerünk vagy a kabátkánk legyen. Gyakorlatilag bármilyen színt párosíthatunk hozzá.

Az örök szerelem

A farmerrel gyakran érezzük úgy, hogy nem tudunk melléfogni. Elég csak egy jó nadrág, egy dzseki és máris megoldottunk az aznapi szettünket. A farmerben az a jó, hogy tényleg nagyon kényelmes, de éppen ettől slampossá is könnyen válhat. Nem túl nőies a kiült fenekű, vagy a túl buggyos nadrág, ahogy az over size fazonok sem kedveznek az eleganciának. Azonban egy kis jó érzékkel a farmerben is elegánsak lehetünk. Amit mindenképpen kerüljünk, az a túl rövid szoknya, vagy a túl szaggatott nadrág – kiváltképp, ha munkahelyre vennénk fel.

Tavaszi divat_ChicAndCharm

A farmer az, amit bármely korosztály nyugodtan viselhet. Akár lazábbra, de elegánsabbra is vehetjük a figurát. Elég egy blúz és egy magassarkú hozzá, máris nőiessé válik ez az örök darab.

Tavaszi divat_ChicAndCharm

Ha pedig egy ceruzaszoknyához párosítjuk a farmer dzsekinket, olyan összehatást érünk el, amely egyszerre nőies, szexi és vagány. A farmer nadrágot pedig egy karcsúsított blézerrel tehetjük elegáns viseletté.

A stílusos öltözködés nőiességünknek csupán egyik kifejezési módja. Ahhoz hogy belülről fakadóan tapasztalhassuk meg női énünket, fontos, hogy a helyünkön legyünk nem csupán az önmegvalósítás, de a párkapcsolat szintjén is. Ebben nyújt nagy segítséget nekünk Dóra Gyula Titkos Tanácsok Nőknek oldala, ahol fontos írásokat olvashatunk arról, hogy a férfiak mikor és miért is éreznek minket vonzónak.

Fotó: Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések