A NUBU 2022-es tavasz/nyár kollekcióját Simon Zsolt József képzőművész munkássága inspirálta

2022 április 13.
A NUBU 2022-es tavasz/nyár kollekcióját Simon Zsolt József képzőművész munkássága inspirálta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A NUBU 2022-es tavasz/nyár kollekcióját Simon Zsolt József képzőművész munkássága inspirálta. A keramikus saját maga által kifejlesztett technikával dolgozik, amely egyedi formavilág létrejöttét eredményezi.

Garam Juditot, a NUBU vezető tervezőjét a művész munkáinak ambivalens megjelenése ihlette meg, mely a nehéz kerámiák légies vázszerű szerkezeteiben nyilvánul meg. Aszimmetria és csavart formák köszönnek vissza a kollekció egyes darabjain, a textíliákon megjelenő printek és a felhasznált anyagok textúrája is a vázák struktúrájára utalnak.

Ez az újszerű és friss hatást keltő vázszerkezet a ruhadarabok nyers széleldolgozásaiban, húzásokban és gumírozásokban tükröződik. A kollekció főbb színei a fekete és fehér, de megjelenik a khaki, terrakotta és púder árnyalat is, melyek szintén jellemzőek az művész munkásságára. A keskeny pántos ruhák, derékhangsúlyos sziluettek és a finom, nőies részletkidolgozások a keramikus szobrainak részleteire utalnak.

Kapcsolódó bejegyzések