Superfoodok a bőrápolásban – Megjelentek a Vagheggi új testradírjai

2022 április 25.
Superfoodok a bőrápolásban – Megjelentek a Vagheggi új testradírjai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha itt a tavasz, akkor az egyben a teljes megújulást hozza a bőröm számára, ami egyben azt is jelenti, hogy előkészítem arra, hogy az első napsugarak egy táplált, egészséges bőrt érjenek. Ehhez elsőként a testradírozást alkalmazom, amiben most az olasz Vagheggi bőrradítjait használom, amik ráadásként superfoodokat is tartalmaznak.

Sokféle superfood zöldséget és gyümölcsöt ismerünk, ebben az esetben a ribizli, az indiai fügekaktusz és a golgotavirág gyümölcse (passió gyümölcs) jótékony hatását vetjük be azért, hogy a bőrünk szebb, frissebb és egészségesebb legyen. Ez a három növény volt az, amik inspirálták az új limitált kiadású Vagheggi testradírokat, hiszen összetevőik kiváló élelmiszerek és a bőrt is ápolják, az innovatív „pulp-like” textúrának köszönhetően pedig – melyek visszaadják a gyümölcs színét és aromáját – a termékekben lévő tengeri sóval együttesen újítják meg a bőrt.

Testradir_szin_edited

A megfelelő bőrápolási rutin

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk bőrünk hatékony megújulásában, tudnunk kell néhány dolgot a bőr működéséről. Így például azt, hogy a bőr a test különböző területein eltérő a vastagságban, a szőr és a mirigyek mennyiségében, a szín, a bőridegsejtek mennyiségében és a bőrben található vérerek miatt. Felülete szabálytalan, pórusok, felületes és mély barázdák, szőrszálak jellemzik; mindez meghatároz egy sokszögeket ábrázoló finom rajzot.

Az epidermisz több rétegből áll, csak az alsó bazális réteg képes új sejteket termelni, ez az egyetlen réteg az, amit a keringés is táplál. A keratinociták nagy mennyiségű keratint szintetizálnak, és ellaposodnak, ahogy a felszínre emelkednek. Ezután fokozatosan korneocitákká, vagyis elhalt sejtekké alakulnak, amelyeket hidro-lipid anyag vesz körül. Leválnak és helyükre folyamatosan új sejtek érkeznek a bazális rétegből. Ez elengedhetetlen a bőr permeabilitási jellemzőihez. A felhám sejtjei kb. 28 nap alatt újulnak meg normál esetben. A tengeri sónak köszönhetően a hámlasztó bőrradír nemcsak eltávolítja az elhalt hámsejteket, hanem felkészíti a bőrt más termékekkel történő kezelésre, visszaadva az elvesztett ragyogást. A természetes olajok táplálják a bőrt, puhává és ragyogóvá teszik.

Testradir_texture_edited

A Vagheggi új testradírjai

ANTIOXIDÁNS TESTRADÍR MARACUJÁVAL: Antioxidáns testradír ásványi anyagokban, A- és C-vitaminokban gazdag golgotavirág olajjal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal a ragyogó bőrért. A golgotavirág (Passiflora edulis) gyümölcsének (más néven maracuja) olaját a termés magjának hideg sajtolásával nyerik. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Különösen az A-, C-vitamin és a béta-karotin adja a jellegzetes lila vagy sárga színt és magas antioxidáns hatást, ami fontos a sejtmegújuláshoz.

PASSIFLORA_PRIMARIO+ASTUCCIO_web

TÁPLÁLÓ TESTRADÍR RIBIZLIVEL: Tápláló testradír, tápláló és nyugtató hatású Omega-3 és 6 zsírsavakban gazdag ribizli kivonattal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal a selymes és homogén bőrért. A ribizli olajat a Ribes nigrum (fekete ribizli) gyümölcsének magjából hidegen sajtolják. Nagyon gazdag forrása az omega-3 és omega-6 sorozatú többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A fekete ribizli tápláló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló a bőr öregedésének megelőzésére.

RIBES_SCRUB_PRIMARIO+ASTUCCIO_web

BŐRMEGÚJÍTÓ TESTRADÍR INDIAI KAKTUSZFÜGÉVEL: Bőrmegújító testradír Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag indiai kaktuszfüge olajjal, hámlasztó, vízelvezető és ödémacsökkentő hatású tengeri sóval és E-vitaminnal, hogy a bőr újjáéledjen. Fügekaktusz olajat az Opuntia ficus (közönséges fügekaktusz) termésének magjának hideg sajtolásával nyerik. Esszenciális zsírsavakban (akár 85% omega-3 és omega-6) és E-vitaminban gazdag, regeneráló, bőrszerkezetjavító, feszesítő tulajdonságokkal rendelkezik, és segít lassítani a bőr öregedési folyamatát.

FICUS_SCRUB_PRIMARIO+ASTUCCIO_web

 

Kapcsolódó bejegyzések