Romantikára vágysz? Válassz az 5 mesés panorámával rendelkező étterem közül!

2018 március 20.
Romantikára vágysz? Válassz az 5 mesés panorámával rendelkező étterem közül! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha igazán le szeretnéd nyűgözni a kedvesedet, akkor mutatunk 5 olyan helyszínt, amely nem csak kitűnő ételeivel, de az étteremből nyíló látvánnyal is elkápráztat minket. Lássuk Budapest legszebb kilátással büszkélkedő éttermeit!

A Budai Vár romantikája

Már önmagában is csodálatos helyszínnek bizonyul a Budai Vár, de ha a Hilton Budapest ICON éttermében foglalunk helyet – lehetőleg az ablak mellett – akkor igazán egyedi élményben lehet részünk: a Halászbástya és a főváros mesés panorámája tárul elénk. Az étteremben a nemzetközi fogások között magyaros ízeket is találunk, ám érdemes szombatonként fixáras ebédmenüt, vagy vasárnaponként svédasztalos büféebéd kínálatból csemegézni. A lenyűgözően elegáns környezet méltó helyszíne lehet egy nem mindennapi ebédnek vagy vacsorának, ami után érdemes egy sétát tenni a Várnegyed romantikus utcácskáiban.

ICON Étterem_ChicAndCharm ICON Étterem_ChicAndCharm

Vacsora egy várkastély lábánál

A századforduló hangulatát és hagyományos magyar ízeket varázsolnak elénk a Városligeti Café & Restaurant 1895, amelynek környezete tökéletes helyszín, ha egy meghitt ebédre, vacsorára vágyunk. A figyelmes kiszolgálás mellett kitűnő hátteret biztosít az élőzene, amely finoman aláfesti étkezésünket, és miközben a tökéletes íz élménynek adjuk át magunkat, a falakon, sőt még a plafonon is régi fotókat nézegethetünk. A változatos étlapról az is talál kedvére valót, aki a letűnt idők ízeit keresi, és az is, aki a nemzetközi ízek rajongója. A barátságos környezetet még izgalmasabbá teszi a Városliget látképe, ráadásul az esti kivilágításban pompázó Vajdahunyadvár semmihez sem fogható körítést ad a romantikus vacsorához.

Városligeti Café & Restaurant 1895_ChicAndCharm

Lábunk előtt hever a város

A város szívében, a házak felett szinte minden más. Éppen ezért érezhetjük kitüntetettnek magunknak, amikor az Aria Hotel Budapest tetőteraszán található High Note Sky Bar kínálatát kóstoljuk meg. Ebédidőben a Gerbead Háznak köszönhetően napi ebédajánlatból választhatunk, délután öttől azonban a Barfood kínálatból falatozhatunk. Érdemes megvárnunk a naplementét, illetve a sötétedést, amikor kigyúlnak a fények a városban és egyedülálló körpanoráma tárul elénk.

High Note Sky Bar_ChicAndCharm High Note Sky Bar_ChicAndCharm

Étterem a tó partján

Buda szívében, a Feneketlen tó szomszédságában egy kandallós, hangulatos étteremre bukkanhatunk. A Hemingway Étterem a nemzetközi fogások mellett hazai, és egészséges ételeket is kínál. Ám ami mindennél egyedibbé teszi, hogy terasza közvetlenül a tó mellett fekszik, így télen a fedett részen, míg a jó idő beálltával a nyitott teraszon fogyaszthatjuk el vacsoránkat, miközben a kivilágított Szent Imre templom és a tó közepén csobogó szökőkút ad aláfestést esténkhez.

Hemingway Étterem_ChicAndCharm

Előttünk a kivilágított Szabadsághíd

A Fővám téren, a Szabadság híd lábánál találjuk az Up&Down éttermet, amely egyszerre étterem, bár és bisztro, ahol a nap szinte bármely szakában jól érezhetjük magunkat. A nemzetközi és ázsiai ízek fúziójára épített étlapról különleges finomságokat válogathatunk. A nagypolgári eleganciát sugalló belső építészeti megoldások meghökkentő festményekkel társulnak, amelyet tovább fokozz a budoár hangulatot keltő lila világítás. Az esti fényben úszó Duna part és a kivilágított Lánchíd ad hátteret a romantikus vacsoránkhoz. Érdemes ide szervezni egy randevút, de betérhetünk akkor is, ha a hétköznapok rohanásában éppen csak egy ebédmenüre van időnk.

Up and Down_ChicAndCharm

Kapcsolódó bejegyzések