Díjazták a fiatal divat és fodrász tehetségeket

Egy teljesen új verseny születésének lehettem szemtanúja, még pedig a Syoss 10. születésnapja alkalmából. Február végén a Magyar Nemzeti Galéria adott otthont a Syoss Fashion & Hair Award döntöjének, és díjkiosztó gálájának.

Már a helyszín maga is lenyűgöző volt, hiszen hazánk legimpozánsabb kiállító termében, örök érvényű mesterek remekművei között időzni mindig egy nagyon kellemes kikapcsolódást jelent. A gála alkalmára fényárban úszott a múzeum minden szeglete, és különleges programok, finom harapnivalók, ínyenc koktélok mellett ismerhettük meg azokat a fiatal versenyzőket, akik úgy érezték, hogy szeretnék megmérettetni magukat, szaktudásukat.

5_Syoss Award 2019 díjátadó gála Zsűritagok_Szécsényi István_Cakó Kinga_Németh Ottó_Mihalik Enikő_Kajdi Csaba

A eseményen, a döntőbe jutott 10-10 fiatal divattervező és fodrász egy előre megadott koncepció alapján megalkotott ruha, illetve frizura tervüket mutathatták be nem csak nekünk, de az igen nívós zsürinek is. A  szakma meghívott képviselői között találhattuk Mihalik Enikő szupermodellt, aki kifejezetten az esemény miatt érkezett haza.

11_A zsűri és a Syoss 10. születésnapi tortája

A zsűriben Czakó Kinga divattervező, Szécsényi István aranykoszorús fodrász mester, Németh Ottó a Henkel Beauty Care üzletágának igazgatója és Kajdi Csaba, a Visage modellügynökség tulajdonosa bírálta a döntősöket.

 „A professzionális hajápolás és a divat nagyon régen kéz a kézben jár. Ezért is indítottuk útjára ezt az eddigi egyedülálló kezdeményezést, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, illetve a kiemelkedően magas pénzjutalom elnyerésére. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a nyeremény megfelelő helyre kerüljön és hatékonyan kerüljön felhasználásra, így a győztesek útját szakmailag is segíteni fogjuk a verseny utáni időszakban.” – mondta el Németh Ottó a Henkel Beauty Care Üzletág Igazgatója.

A kategória győztesek fődíja 1 000 000 Ft, melyet a nyertesek szakmai előmenetelükre fordíthatnak, melyhez a Syoss további támogatást is biztosít. A fődíjat a szakmai zsűri divat kategóriában Karsai Áginak, fodrász kategóriában pedig Kis Szandrának ítélte oda. 

9_Nyertes fodrász_Kis Alexandra 7_Nyertes divattervező_Karsai Ági

Kapcsolódó bejegyzések